Włoski dla bystrzaków

- Helion
- 2008-10-14
- 2008-10-14
- Anna Owsiak
- język włoski bystrzak poradnik nauka
Parla italiano? No pewnie -- wszak jestem italiano vero!
Adio, pomidore! Avanti, włoska przygodo!
Świat włoskiej polityki jest zadziwiająco podobny do tego, co znamy z naszego polskiego podwórka. Również sami Włosi, choć obdarzeni nieco większym temperamentem, w bardzo wielu aspektach przypominają Polaków. Nic więc dziwnego, że czujemy się tam jak w domu, a do tego jeszcze lazurowe morze, błękitne niebo i apetyczne... spaghetti!
Przygotowaliśmy dla Ciebie podręcznik oparty na znanej na całym świecie metodzie Berlitza. Będzie on stanowił doskonały substytut każdego kursu językowego lub stanie się jego znakomitym uzupełnieniem. Z pewnością docenisz go, jeśli szukasz książki oferującej klarownie opisaną gramatykę, a przy tym pomysły na praktyczne zastosowanie poznanego słownictwa. Naucz się porozumiewać po włosku w podróży, restauracji, muzeum i podczas zakupów. Podpowiemy Ci też, jak czerpać radość z rozrywki we włoskim stylu.
Ćwicz wymowę oraz akcent i prowadź płynne rozmowy po włosku.
Sprawdź, jak można gładko opanować gramatykę i odmianę czasowników.
Poznaj i naucz się stosować na co dzień idiomy i popularne powiedzenia.
Skorzystaj również z cennych rad, przydatnych w czasie podróży po Italii.
Ponadto znajdziesz tu dekalogi: 10 sposobów na szybką naukę języka włoskiego, 10 rzeczy, których nigdy nie należy mówić po włosku, 10 ulubionych zwrotów Włochów oraz 10 ważnych włoskich świąt.
Recenzja podręczników "Hiszpański/Włoski dla Bystrzaków" pochodząca z boga:
disneychannelpolskablog.blogspot.com
Plusy:
- dołączona do obu książek płyta CD z dialogami,
- przy każdych słówkach, a także wypowiedzeniach mamy napisane ich tłumaczenie, jak przeczytać je poprawnie oraz na jaką sylabę pada akcent,
- wszystko zostało bardzo dobrze wytłumaczone,
- w książkach zostały zamieszczone tabele z czasownikami regularnymi i nieregularnymi w różnych czasach, słówkami do zapamiętania oraz liczebnikami, dialogi, mini-słowniki, gierki językowe, informacje kulturowe, ciekawostki i wiele innych rzeczy,
- dekalogi: 10 sposobów na szybką naukę języka, 10 ważnych świąt, 10 ulubionych zwrotów Włochów oraz Hiszpanów i kilka innych.
Tych plusów jest o wiele więcej, natomiast nie potrafię ich wszystkich opisać słowami! Obie książki są po prostu świetne! Najbardziej bałam się nauki gramatyki, ale w tych podręcznikach jest ona bardzo dokładnie i zrozumiale wyjaśniona!
Minusy:
- długo myślałam i nie mogę znaleźć minusów, więc aby napisać coś tutaj to dodam, że w podręczniku do nauki języka Włoskiego na końcu w tabeli z liczebnikami zabrakło liczby pięć. ;)
Recenzja podręczników "Hiszpański/Włoski dla Bystrzaków" pochodząca z boga:
więcej Pokaż mimo todisneychannelpolskablog.blogspot.com
Plusy:
- dołączona do obu książek płyta CD z dialogami,
- wszystko zostało bardzo dobrze wytłumaczone,
- w książkach...