Silver Spoon tom 10

- Silver Spoon (tom 10)
- komiksy
- Jan Świderski, Aleksandra Kulińska
- silver spoon gin no saji hiromu arakawa manga Komedia Okruchy życia Shounen
"Jaki Nowy Rok, taki cały rok". trzeba przyznać, że stare powiedzenia kryją w sobie wiele mądrości. Uczniowie techniku spędzają Sylwestra jedząc makaron soba, a Nowy Rok witają ze świeżo ubitymi ciastkami mochi, wszystko to oczywiście robione na miejscu, w Ezono! W międzyczasie Hachiken rozmyśla nad tym, kim byli jego przodkowie i nad tym, ile on sam jest wart... Mało? A może jednak całkiem sporo?
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Człowiek próbuje, los decyduje.
Tylko ci, którzy sami gotowi są umrzeć, potrafią zabijać.
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [3]
Ta manga nie powinna się nazywać "silver spoon"(srebrna łyżka) tylko "spoonful"(pełna łyżka). Jedzenie, jedzenie i jedzenie, gdy tylko nadarzy się okazja jedzenie. Zaczynam podziwiać młodego przedsiębiorce, który zaczyna wykorzystywać wiedzę, umiejętności i dostępne środki na zarobienie kilka groszy.
Pokaż mimo toSAMOTNOŚĆ HACHIKENA
więcejJeśli myśleliście, że przez osiem tomów poznaliście wszystkie sekrety technikum rolniczego w Ezono, byliście w błędzie. Nadszedł czas przekonać się, co jeszcze skrywają mury placówki i co takiego dzieje się tu, kiedy nadchodzi zima. Jak jednak rozwinie się uczuciowe życie bohaterów i czy problemy ich dotyczące znajdą wreszcie rozwiązanie?
Skończyła się...
Jak wiadomo, główną osią, wokół której obraca się wszystko w tej mandze, jest jedzenie. Tym razem na pierwsze miejsce wysuwa się przetwarzanie mięsa kupionego w ramach „świńskiego funduszu” oraz jego sprzedaż. Łatwo się domyślić, kto zostaje w końcu obarczony ustalaniem ceny, ale przy okazji nasz asertywny inaczej bohater wpada na pomysł rozkręcenia interesu. Poza tym...