Mały Książę dla dzieci

- Henryk Woźniakowski
- Znak emotikon
- literatura dziecięca
- Henryk Woźniakowski ekranizacja
Kto z nas nie zna małego księcia? Jego wymagającej róży i planety o trzech wulkanach? Czas, by także najmłodsi odkryli go dla siebie.
Ponadczasowa opowieść w wersji dla młodszych dzieci z nowymi, pięknymi ilustracjami.
Dodaj książkę do biblioteczki
Kup książkę
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [6]
Jedna z tych ksiazek do ktorych warto co jakis czas wrocic. Opowiesc na jeden wieczor, pozycja obowiazkowa dla kazdego
Pokaż mimo toPolecam, rozwija wyobraźnię, kreatywność, jest krótka, zwięzła i wspaniała
Pokaż mimo toZachwycona nie jestem. Nie przekonał mnie wybór scen, a ja jeszcze bardziej nie podobał mi się sposób dokonania "cięć" - czasami naprawdę nie wiadomo było skąd coś się wzięło lub czemu doszło do jakiejś sytuacji.
więcejOryginalny "Mały Książę" należy do moich ulubionych książek. Miałam nadzieję, że książeczka dla dzieci będzie przygotowana staranniej, z większym sercem. Zawiodłam...
Idealny dla dzieci przekład książki, która jest moim zdaniem lekturą obowiązkową. Krótka ale treściwa, pięknie wydana. Dziecko 3-letnie słucha jej jak każdej innej bajki, a 9-latka po jej przeczytaniu sięgnęła po pierwotną - dłuższą wersję. Polecam bardzo!
Pokaż mimo toMoże to komercyjne, może naciągane ktoś powie, ale wg mnie Mały Książe wreszcie jest dla wszystkich, dla każdego. Dla ceniących klasykę, dla najmłodszych, dla starszych, dla osób, które pokochały film i marzą o tym, aby klatki z filmu mieć ze sobą w domu. Ksiażka jest piękna. W tym roku dzień dziecka jest w sierpniu :) Moje brzdące (i ja trochę też bo podkradam jak...
więcejhttp://zakurzone-stronice.blogspot.com/2015/07/oczami-dziecka-recenzja-ksiazki.html
więcejDzieciństwo to najpiękniejszy okres w życiu człowieka. Dopiero teraz to dostrzegam i zaczynam rozumieć Tuomasa Holopainena, lidera mojego ukochanego zespołu Nightwish, który w wielu tekstach porusza problem magii dzieciństwa, przesyconego baśniami i utraty dziecięcej niewinności. Bo stając...