Deliciously Ella: Awesome Ingredients, Incredible Food That You and Your Body Will Love

Okładka książki Deliciously Ella: Awesome Ingredients, Incredible Food That You and Your Body Will Love Ella Woodward
Okładka książki Deliciously Ella: Awesome Ingredients, Incredible Food That You and Your Body Will Love
Ella Woodward Wydawnictwo: kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Deliciously Ella: Awesome Ingredients, Incredible Food That You and Your Body Will Love
Wydawnictwo:
Data wydania:
2015-01-29
Data 1. wydania:
2015-01-29
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
angielski
ISBN:
1444795007
Średnia ocen

8,0 8,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,0 / 10
2 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
548
397

Na półkach: ,

Głównie dziewczęce jedzenie (słodkie),dość proste i nieliczne pomysły na bardziej obfite posiłki. Plus, że potrawy nie są, jak w wielu przypadkach modnej, zdrowej kuchni, nie opływają w węglowodany. W połączeniu z blogiem stanowi całkiem nie najgorszą pozycję na początek.

Głównie dziewczęce jedzenie (słodkie),dość proste i nieliczne pomysły na bardziej obfite posiłki. Plus, że potrawy nie są, jak w wielu przypadkach modnej, zdrowej kuchni, nie opływają w węglowodany. W połączeniu z blogiem stanowi całkiem nie najgorszą pozycję na początek.

Pokaż mimo to

avatar
17
13

Na półkach: , ,

Ella Woodward, autorka fenomenalnej książki kucharskiej na całym świecie. I pomyśleć, że moja przygoda z nią zaczęła się od przepisu na brownie z batatów.
Książka posiada na początku powód zmiany diety oraz innych nawyków żywieniowych. Idąc dalej poznajemy kuchnię pełną warzyw, owoców, barwną, smakowitą i wykonaną z sercem.

Dla kogo? Dla każdego kto chce wdrążyć czasami do swojej kuchni trochę tej świeżości, pomysłowości i trochę innych smaków, niż te, które goszczą na co dzień w naszych domach.

Ella Woodward, autorka fenomenalnej książki kucharskiej na całym świecie. I pomyśleć, że moja przygoda z nią zaczęła się od przepisu na brownie z batatów.
Książka posiada na początku powód zmiany diety oraz innych nawyków żywieniowych. Idąc dalej poznajemy kuchnię pełną warzyw, owoców, barwną, smakowitą i wykonaną z sercem.

Dla kogo? Dla każdego kto chce wdrążyć czasami...

więcej Pokaż mimo to

avatar
55
4

Na półkach:

Na książkę natknełam się dwa razy, przy czytaniu dwóch różnych blogów (jeden o zdrowej żywnosci, drugi wegański). Jednak nie będąc szczególnie zainteresowana, nie zagłębiałam się w temat, tym bardziej, że z książek kucharskich prawie w ogóle nie korzystam, a przepisy na szybko znajduję w internecie. Jestem wegetarianką od paru lat, od paru miesięcy przeszłam na "whole food plant based diet" (po oglądnięciu "Forks over knives" i czasami brakowało mi inspiracji na pożywny obiad, albo śniadanie, lub lunch box. Pewnego razu rozmawiałam z moim przyjacielem brytyjczykiem o tym co jem, bo zazwyczaj ludzie się dziwią co ja w ogóle jem (gdyż tak jak Ella, nie używam cukru ani pszenicy) i polecił mi Deliciously Elle, że jest znana u nich (jako nowa Nigella) i, że na pewno mi się spodoba. I tak się zaczęła moja przygoda z jej przepisami. Od razu nabyłam dwie książki "Deliciously Ella" i drugą "Deliciously Ella, every day" i się zauroczyłam tym co tam znalazłam. Mnóstwo inspiracji, bardzo dużo przepisów, piękne zdjęcia (aczkolwiek minusem jest to, że nie wszystkie dania je posiadają, nie wiem czy tak jest w brytyjskim wydaniu czy polskie też tak mają),liczne porady, ahh pozytywna energia!! Jestem na tak, i cieszę się że w końcu dania roślinne są przedstawione w tak smaczny, łatwy do zrobienia i szybki sposób. Polecam również, bloga Elli, i kanał na youtubie. Btw mój przyjaciel akurat zachwycił się jej kanałem, mówiąc, że lubi patrzeć jak gotuje, i słuchać jej głosu bo brzmi jakby się nakręcała tym co robi haha ;)

Na książkę natknełam się dwa razy, przy czytaniu dwóch różnych blogów (jeden o zdrowej żywnosci, drugi wegański). Jednak nie będąc szczególnie zainteresowana, nie zagłębiałam się w temat, tym bardziej, że z książek kucharskich prawie w ogóle nie korzystam, a przepisy na szybko znajduję w internecie. Jestem wegetarianką od paru lat, od paru miesięcy przeszłam na "whole...

więcej Pokaż mimo to

avatar
588
19

Na półkach: , , ,

już bardzo dawno nie miałam w rękach książki kucharskiej, z której chciałabym przyrządzić dosłownie każdy przepis. przepisy są łatwe, szybkie i nie wymagają wielkiej ilości "egzotycznych" składników - po zaopatrzeniu się w kilka produktów można wykonać praktycznie każdy przepis. gorąco polecam!

już bardzo dawno nie miałam w rękach książki kucharskiej, z której chciałabym przyrządzić dosłownie każdy przepis. przepisy są łatwe, szybkie i nie wymagają wielkiej ilości "egzotycznych" składników - po zaopatrzeniu się w kilka produktów można wykonać praktycznie każdy przepis. gorąco polecam!

Pokaż mimo to

avatar
1170
254

Na półkach: , ,

Nigdy nie sądziłam, że to napiszę, ale tak, to właśnie książka, która zmieniła moje postrzeganie świata. Stojąc w obliczu nieuleczalnej, dziwnej choroby zazwyczaj nie mamy siły walczyć. Lekarze nie dają nam szans, czy może my sami nie chcemy sobie dać tej szansy podążając ślepo za diagnozą? Ella początkowo zrobiła to samo, gdzieś jednak w jej wnętrzu tliła się jeszcze iskierka nadzieji, która popchnęła ją do walki. Nagrodą w tej potyczce było życie, nie takie próbówkowe pełne antybiotyków i dni, kiedy nie wstaje się z łóżka, ale to PRAWDZIWE, gdzie jedzenie przynosi radość i dobre samopoczycie, gdzie każda rzecz, nawet wyjście do pracy, cieszą, gdzie na twarzy gości uśmiech.
Podziwiam Ellę i dziekuję jej za inspirację i wiele wspaniałych przepisów, które nie wymagają drogich, bądź trudodostępnych składników. To jest jedna z wielu zalet tej książki! Chcesz byc zdrowy, ale sądzisz, że Cię na to nie stać! ? Nieprawda! Ta książka udowadnia, jak wiele może zdziałać siła naszego umysłu, nasze nastawienie oraz pozytywne zmiany. Cieszę się, że posiadam tą książkę i już dziś będę przygotowywać jedno z wielu pyszych dań z kuchni smakowitej Elli.

Nigdy nie sądziłam, że to napiszę, ale tak, to właśnie książka, która zmieniła moje postrzeganie świata. Stojąc w obliczu nieuleczalnej, dziwnej choroby zazwyczaj nie mamy siły walczyć. Lekarze nie dają nam szans, czy może my sami nie chcemy sobie dać tej szansy podążając ślepo za diagnozą? Ella początkowo zrobiła to samo, gdzieś jednak w jej wnętrzu tliła się jeszcze...

więcej Pokaż mimo to

avatar
12
6

Na półkach: ,

Świetna książka dla tych, którzy lubią zdrowe jedzenie lub chcą zacząć zdrowo jeść. Przykład Elli mobilizuje i pokazuje, że jest to możliwe, nawet jak jesteśmy „uzależnieni” od słodyczy, a wszelka zielenina dla nas nie istnieje. Ella opisuje swoją historię przejścia na wegetarianizm, jedzenie bezglutenowe, rezygnację ze słodyczy w stereotypowym rozumieniu tego słowa (jej ciasteczka z granoli bez grama cukru, zdrowe, proste w wykonaniu i - co najważniejsze dla miłośników słodyczy - słodkie i przepyszne).
Książka ciekawie skonstruowana, każdy rozdział skupia się na innych rodzajach jedzenia: warzywach, owocach, nasionach, roślinach strączkowych itp. W każdym z rozdziałów są opisane najważniejsze składniki danego jedzenia, najczęściej przez nią wykorzystywane, po czym są przepisy przez nią stworzone.
W kuchni Elli są pewne dominujące składniki, które są podstawowe dla tworzenia różnych przepisów (przykładowo masło migdałowe, tahini, nasiona chia, ziarna różne i inne). Są to składniki, które w naszych sklepach, z racji coraz większej mody z jednej strony, a świadomości dotyczącej zdrowego odżywiania z drugiej, są powszechnie dostępne. Składniki te przydają się chcąc gotować z Ellą. Mając tę bazę wystarczy, według smaku na dany dzień, dokupować określone warzywa, owoce i gotowanie z jej przepisów jest bardzo proste.
Ja nadal jestem na etapie wypróbowania Jej kuchni. Urzeczona jestem wspomnianymi ciasteczkami z granoli, jak również zapiekanką owsianą – świetną alternatywą dla zwolenników porannych owsianek. Ogromnie ciekawi mnie ciasto na gofry na bazie bananów, Jej chleb stworzony właściwie z samych ziaren, jak również Jej propozycje koktajli – czekam na cieplejsze dni, by je wypróbować.
Dodatkowo w książce są przepisy na samodzielne wykonanie mleka migdałowego i tym podobnych dodatków, których nie trzeba kupować w sklepie, a wykonać samemu – wówczas mamy pewność, że jest to zdrowe.
Polecam tę książkę, która poza ciekawymi przepisami, opisem wartości odżywczych różnych produktów i historią Elli, przekonuje również sposobem wydania, pomocnym uporządkowaniem całości oraz pięknymi zdjęciami – które dla mnie są niezbędnym dopełnieniem książki kucharskiej  Smacznego!
Za książkę dziękuję Wydawnictwu Znak Literanova!

Świetna książka dla tych, którzy lubią zdrowe jedzenie lub chcą zacząć zdrowo jeść. Przykład Elli mobilizuje i pokazuje, że jest to możliwe, nawet jak jesteśmy „uzależnieni” od słodyczy, a wszelka zielenina dla nas nie istnieje. Ella opisuje swoją historię przejścia na wegetarianizm, jedzenie bezglutenowe, rezygnację ze słodyczy w stereotypowym rozumieniu tego słowa (jej...

więcej Pokaż mimo to

avatar
350
71

Na półkach: , ,

Bardzo ladne wydanie choc zdjęcia nalezą do słabych stron tej książki. To co zdecydowaniem przypadło mi do gustu to wstęp kazdego rozdziału w których autorka omawia produkty bazowe wskazując na ich wartość odżywczą, smakową. Sposob w jaki autorka zachęca do zmiany diety, nawyków żywieniowych na szczęście jest nienachalny. Podsuwa pomysły na Dania i jednocześnie dopuszcza modyfikacje przepisów. Składniki ktore wykorzystuje do gotowania nie sa wydumane co czyni przepisy bardziej przystępne. Bardzo wygodne jest podawanie w przepisach ilości składników - po pierwsze wykorzystywanie szklanki jako uniwersalnej miary a dla tych którzy w kuchni sa bardziej precyzyjni podawane sa gramatury potrzebnych produktów. Ja znalazłam co najmniej kilka wartych wypróbowania przepisów - zwłaszcza bliskie mi sa wariacje dotyczące płatków owsianych: zapiekanka owsiana, batoniki mniamm :-D

Bardzo ladne wydanie choc zdjęcia nalezą do słabych stron tej książki. To co zdecydowaniem przypadło mi do gustu to wstęp kazdego rozdziału w których autorka omawia produkty bazowe wskazując na ich wartość odżywczą, smakową. Sposob w jaki autorka zachęca do zmiany diety, nawyków żywieniowych na szczęście jest nienachalny. Podsuwa pomysły na Dania i jednocześnie dopuszcza...

więcej Pokaż mimo to

avatar
11
11

Na półkach:

Pragnę Wam dziś pokazać książkę, która jest apetyczna już od okładki. Książkę kucharską, która jest nie tylko zbiorem przepisów, ale sposobem na życie.
Smakowita Ella wydawnictwa Znak


Ella Wodward miała tylko 19 lat, wiodła normalne życie nastolatki, zajadając się słodyczami i pracując jako modelka gdy jej świat legł w gruzach i przyszło jej zmierzyć się z niezwykle ciężką chorobą POTS. Wybawieniem okazała się bezglutenowa dieta wegańska. Ella rzuciła dotychczasowe życie i w momencie kiedy zauważyła poprawę swojego samopoczucia założyła blog Deliciously Ella by wzbogacić swoją kuchnię. Blog szybko stał się bardzo popularny a sama Ella dzięki takiej diecie przejęła kontrolę nad swoją chrobą.
Książka zawiera podstawy gotowania kuchni wegańskiej, Podzielona na rozdziały pozwala delektować się wyśminitymi potrawami, które zaskakują smakiem, aromatem i łatwością wykonania. Wisienką na torcie są cudowne zdjęcia, które wzbudzają apetyt. Ale książka nie kończy się tylko na kuchennych rewolucjach, na końcu znajdziemy także rozdział lifestylowy, według Elli.

Najbardziej podoba mi się lekkość wydania tej książki - Ella jest sympatyczną dziewczyną "z sąsiedztwa" - nie jakąś tam szefową kuchni - ale kucharką, która w swojej kuchni szuka smaków i daje jej to radość. Chętnie sięgam po przepisy z tej książki i niezmiennie jestem zaskoczona tym co znajduję na talarzu!

Pragnę Wam dziś pokazać książkę, która jest apetyczna już od okładki. Książkę kucharską, która jest nie tylko zbiorem przepisów, ale sposobem na życie.
Smakowita Ella wydawnictwa Znak


Ella Wodward miała tylko 19 lat, wiodła normalne życie nastolatki, zajadając się słodyczami i pracując jako modelka gdy jej świat legł w gruzach i przyszło jej zmierzyć się z niezwykle...

więcej Pokaż mimo to

avatar
138
10

Na półkach: , , , ,

Jedna z moich ulubionych książek kucharskich. Wege+bezglut.
Składniki w przepisachproste, łatwo dostępne w PL, bez udziwnień.
Życząc smacznego- polecam!

Jedna z moich ulubionych książek kucharskich. Wege+bezglut.
Składniki w przepisachproste, łatwo dostępne w PL, bez udziwnień.
Życząc smacznego- polecam!

Pokaż mimo to

avatar
412
1

Na półkach: ,

Wspaniałe przepisy ze składników, które można bez problemu znaleźć w polskich sklepach :)

Wspaniałe przepisy ze składników, które można bez problemu znaleźć w polskich sklepach :)

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    201
  • Przeczytane
    129
  • Posiadam
    67
  • Teraz czytam
    11
  • Kulinarne
    8
  • Chcę w prezencie
    8
  • Ulubione
    7
  • Kulinaria
    4
  • Kucharskie
    3
  • Kulinarne
    3

Cytaty

Podobne książki

Przeczytaj także