Thorgal: Arachnea

- Thorgal (tom 24)
- komiksy
- Wojciech Birek
- Thorgal komiks rosinski
Dwudziesty czwarty tom jednej z najpopularniejszych europejskich serii fantasy. Potworna burza odcięła Thorgala wraz z córeczką od reszty rodziny. Trafiają na przepiękną i tajemniczą wyspę, szczelnie otoczoną Mgłami Niebytu, którą włada nieśmiertelna Arachnea. W zamian za przeróżne dobrodziejstwa świadczone mieszkańcom wyspy, dwa razy w roku, w równonoc wiosenną i jesienną, okrutna królowa żąda od nich młodego, silnego mężczyzny. To daje jej energię niezbędną do wiecznego życia. Jednak żaden z kochanków Arachnei nigdy nie wrócił do żywych. Czy Thorgal będzie miał odwagę podjąć takie ryzyko, by ratować córkę porwaną przez spragnioną jego osoby królową?
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [5]
Podróż Thorgala z rodziną ie może być spokojna. Po sztormie trafiają na sielankową, wyspę ale od razu Louve wpada w niewidzialną pułapkę, a Thorgal musi ją ratować.
Pokaż mimo toJak zawsze coś co nie udało się od 1000 lat dla Thorgala nie jest niewykonalne, a Louve uwalnia dusze obojga uwięzionych kochanków.
Nikt chyba lepiej nie przedstawił potwora-pająka.
Pokaż mimo toArachnofobia to chętnie wykorzystywany temat. Nawiązania do pająków nie brakło przecież we Władcy Pierścieni gdzie pojawia się Szeloba czy też w Harrym Potterze gdzie napotykamy na Aragoga.
Pokaż mimo toDo tego jeszcze enklawa jak w filmie „Osada” i mamy niezłą przygodę.
Kiedyś strasznie się bałam pająków. Potem dostałam w prezencie włochacza, którego miałam wiele lat i mój lęk jakoś stopniał. Ale do dzisiaj lubię czytać o pająkach i jest to chyba podszyte jakimś podświadomym lękiem. Tu o pająkach można było i poczytać i je pooglądać, więc bardzo mi się podobało.
Pokaż mimo toPierwszy prawdziwy komiks mojej młodości (nie licząc Funky Kovala z Fantastyki). Super pomieszanie rożnych wątków i historii (łącznie z Dänikenem i wikingami). Świetna krecha i proporcje, fachowa robota.
Pokaż mimo toSzkoda, że nie można się tam wrócić :-(