Dante na tropie

- Wydawnictwo Literackie
- literatura polska dochodzenie
- Seria z fasonem
- literatura polska dochodzenie
Tej książki nie można czytać obojętnie. Emocje są gorące, zbrodnie makabryczne, przyjaciele wierni, bohaterka pociągająca, a Dante niezawodny.
Anna Drozd przyjechała do małego miasteczka, kupiła piękną willę na uboczu, wyremontowała ją i zamieszkała w niej razem z wyżłem weimarskim o poetyckim imieniu Dante. Znalazła pracę w miejscowej bibliotece, a ponieważ była typem samotniczki, życie wśród bibliotecznych regałów bardzo jej odpowiadało. Mieszkańcy miasteczka zaintrygowani samotniczym życiem młodej kobiety, tonęli w domysłach, co też skłoniło Annę do porzucenia poprzedniego życia w dużym mieście. Większość stawiała na zawód miłosny, ale na nieszczęście plotkarzy, nikt więcej nie mógł się niczego o niej dowiedzieć.
Bomba wybucha, kiedy Dante na spacerze przynosi do nóg swojej pani zakrwawiony ludzki palec. Przerażona Anna biegnie na komisariat, gdzie poznaje komisarza Wiktora, podobnie jak ona pokiereszowanego przez życie. W spokojnym dotychczas miasteczku zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Osoby, z którymi Anna rozmawia, próbując wyjaśnić kryminalną zagadkę, umierają w tajemniczych okolicznościach. Wkrótce jej samej zaczyna grozić niebezpieczeństwo…
Czy Anna rozwikła tajemnicę zbrodni? Czy znajdzie spokój i zostanie w miasteczku z psem i mężczyzną przy boku?
Dante na tropie to druga po świetnie przyjętym debiucie Zabłądziłam powieść Agnieszki Olejnik.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Człowiek ogląda te filmy, czyta książki o miłości i marzy o wielkich uniesieniach, a kiedy coś takiego się naprawdę dzieje, to oddałoby się ...
Rozwiń
Opinie [113]
Polecam na urlop
Pokaż mimo toBardzo przyjemne zestawienie zagadki kryminalnej i obyczajówki z romansem w tle. Naprawdę fajnie się czytało i fabuła tak skonstruowana, że od razu chciało się wiedzieć kto tam morduje. :) Motyw, jak się okazało, trochę przerażający... ale książkę polecam. :)
Pokaż mimo toKsiążka jest wciągająca, przez cały czas miałam swoje podejrzenia, ale nic tam nie jest oczywiste :D Lekki zawód jeśli chodzi o główną bohaterkę. Momentami jest błyskotliwa i świetnie jej idzie rozwiązywanie zagadki, ale są sceny w których jej pies jest mądrzejszy :/
Pokaż mimo toNa tę książkę trafiłam przypadkiem w bibliotece. Jak przeczytałam opis pomyślałam, że może być ciekawa. I nawet była. Główna bohaterka trochę wkurzająca a sam komisarz Wiktor (chociaż go polubiłam) jakiś taki miękki był. Tak czy inaczej miło spędziłam czas czytając ten kryminał.
Pokaż mimo toKsiążka do przeczytania w jeden dzień.Głównie dlatego, że akcja wciąga i trudno się oderwać. Mix kryminału i romansu, przy czym dominuje drugi gatunek i lepiej wyszedł autorce. Bardzo spodobał mi się pomysł narracyjny, pisania książki w książce, który świetnie został poprowadzony i odgrywa rolę w akcji. Książkę polecam jako relaks lub wypełnienie czasu w długiej podróży....
więcejInteresujący mix kryminału i romansu. Troszkę rozwleczony, przegadany, ale postaci bardzo dobrze zarysowane, fabuła fajnie poprowadzona, chociaż momentami przewidywalna. Czyta się bardzo dobrze do samego końca
Pokaż mimo toBardzo fajna, wciągająca książka. Mamy tu wątek zarówno kryminalny jak i romans. Mi fabuła bardzo przypadła do gustu, bohaterowie ciekawi i nietuzinkowi a zakończenie zaskakujące i wstrząsające.
Pokaż mimo toW tej powieści przewijają się dwa wątki. Kryminalny i miłosny. Wątek kryminalny bardziej mnie przyciąga, ponieważ nie przepadam za miłosnymi historiami. Anna Drozd z Poznania przeprowadza się do miasteczka Solec. Ma wyżła imieniem Dantego i jest bibliotekarką z zawodu. Podczas jesiennego spaceru pies odnajduje palec. Policjanci nie odnajdują palca, ale zwłoki pana...
więcejCiekawy początek, rozmywa się dość szybko. Nie do końca przekonujące motywacje bohaterów podsycają sztuczność. Więc zostaje tylko jednorazowe czytadło