Bułgaria znana i nieznana: Z Ruse do Varny

119 str.
- Skarlet&Albert
- turystyka, mapy, atlasy
- Bułgaria znana i nieznana
Nowe, rozszerzone wydanie ukaże się w kwietniu 2015 r.
W książce opowiemy o miejscach, które warto odwiedzić, jadąc samochodem z Ruse do Morskiej Stolicy. Tym, którzy spędzają urlop w Varnie, doradzimy co zobaczyć w mieście i w okolicy.
Wstąpimy do wykutych w skale klasztorów, zajrzymy do trackiego grobowca, odwiedzimy antyczną wieś, zobaczymy Cudne Skały i klif u stóp którego, uwielbiają baraszkować delfiny.
Powiemy też kilka słów o mało znanych obyczajach, powszechnie kultywowanych na Bałkanach.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
W pobliżu znajduje się wykuty w skale klasztor. (...) W 1937 roku zamieszkał w nim mnich Haji Hrisant. To on przywrócił klasztor do życia.
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [3]
Kochani, dobrze wiecie, że na moim blogu już nie raz mieliście okazję poznać książki Skarlet i Alberta, które opowiadają o Bułgarii znanej i nieznanej. To, co jest niezwykłego w tych książkach, to niesamowita miłość do tego kraju autorów, którą ewidentnie widać na łamach książki.
więcejDzięki autorom po raz kolejny mamy możliwość odkrycia kolejnej cząstki Bułgarii. Tym razem...
Z każdą kolejną książką tej dwójki wspaniałych i sympatycznych autorów dowiaduję się coraz to nowszych ciekawostek. Bułgaria, to kraj, któremu Skarlet z Albertem przyglądają się „pod lupą”, odkrywając przed każdym swym czytelnikiem wszelkie tajemnice, legendy, ale też miejsca magiczne, często zapomniane, czy omijane przez biura turystyczne szerokim łukiem. Flora i fauna,...
więcejPo raz kolejny porywam Cię drogi czytelniku do Bułgarii. Nic na to nie mogę poradzić, że kraj ten staje mi się coraz bliższy, co jest zasługą autorów - Scarlet i Alberta. Już teraz się boję, co będzie, jak przeczytam ich wszystkie książki. Przyjdzie mi wtedy, spakować plecak i udać się w te wszystkie piękne miejsca.
więcejTymczasem powędrujmy sobie po kartkach książki. W naszej...