Zemsta i miłość

- literatura obyczajowa, romans
- Gentelmen ze złą reputcją (tom 3)
- Harlequin Romans Historyczny
- Harlequin
- 2014-03-21
- 2014-03-21
- sprawiedliwość romans porwanie zemsta miłość
Rafe Knight ma tylko jeden cel w życiu – postawić morderców swoich rodziców przed obliczem sprawiedliwości. Aby tego dokonać, musi odzyskać list, który wskazuje odpowiedzialnych za zbrodnię. W sprawę zamieszany jest jednak hrabia Winslow, gotów na wszystko, by nie dopuścić do ujawnienia dokumentu. Rafe porywa córkę hrabiego w dniu jej ślubu, chcąc szantażem nakłonić Winslowa do oddania listu. Kiedy jednak poznaje bliżej lady Marianne, zmienia plan i znajduje lepszy sposób na zemstę i upokorzenie hrabiego…
Trzeci tom cyklu "Gentelman ze złą reputacją". Czekałam na losy Marianne i jestem bardzo zadowolona z tego jak się potoczyły.Bardzo fajna książka i z chęcią jeszcze kiedyś do niej wrócę. Polecam
Pokaż mimo toŚwietna książka, warto przeczytać...
Świetna książka, warto przeczytać...
Pokaż mimo toMała ilość gwiazdek niech nikogo nie zmyli, bo to tylko takie sobie czytadełko, o znanym schemacie. Lektura bezproblemowa. Daje zajęcie, za bardzo nie odmóżdża, wzruszyć się pozwoli, ma pozytywne zakończenie no i nie trzeba pamiętać, gdzie się skończyło (w mojej pracy ma to duże znaczenie).
Dodatkowym walorem jest układanie tych opowiastek w cykl - dziś ten bohater, w kolejnym tomie któraś z postaci drugoplanowych. Lubię takie rzeczy czytać.
No i te kobitki, wiotkie jak trzcina, a jednak głębiej takie monolityczno - feministyczne (w rozumieniu p. Alutki z popularnego rodzinnego serialu:))
więcej Pokaż mimo toDodatkowym walorem jest układanie tych opowiastek w cykl - dziś ten bohater, w...
Niestety czytam tę serię trochę nie po kolei - od ostatniej do pierwszej. W każdym razie po przeczytaniu trzech ostatnich tomów mogę stwierdzić, że części o Marianne oraz jej bracie Linwoodzie ("Przewrotna gra") są najciekawsze. Niesamowicie wkurzał mnie ojciec Marianne, który zachowywał się jak idiota, a jego zaborczość przyprawiała mnie o mdłości. W dodatku sam swoją głupotą do wszystkiego doprowadził.
więcej Pokaż mimo to