Pułapka uczuć

- Slammed
- Slammed (tom 1)
- literatura młodzieżowa
- Katarzyna Puścian
Layken skończyła niedawno osiemnaście lat. Zaledwie kilka miesięcy wcześniej niespodziewanie straciła ojca. Wraz z kochającą matką i młodszym bratem postanawiają zostawić za sobą przeszłość w Teksasie, by rozpocząć nowe życie w Michigan. Sprzedają dom, pakują rodzinne pamiątki i wyruszają na północ. Każde z nich z innymi obawami i planami na dalszą przyszłość. Zarówno Lake, jak i Kel nie chcą porzucać szkoły, przyjaciół, wspomnień związanych z ulubionymi miejscami. Boją się tego, co ich czeka prawie dwa tysiące kilometrów od domu. Prawdziwego domu. Julia też się martwi. Mimo to stara się dodać otuchy swoim dzieciom i wesprzeć ich w najtrudniejszych chwilach.
Po przyjeździe na miejsce okazuje się, że już pierwszy kontakt z sąsiedztwem z naprzeciwka zwiastuje poważne zmiany w rodzinnych relacjach. A to dopiero początek niezwykle emocjonalnej, momentami przezabawnej historii losów dwóch rodzin Cohen i Cooperów, w której nikt nie zdaje sobie sprawy, jak ich członkowie staną się sobie bliscy w obliczu śmiertelnej choroby i codziennych problemów.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Zanim kobiet zaangażuje się w związek z mężczyzną, powinna móc odpowiedzieć twierdząco n trzy pytania.[...] Czy zawsze odnosi się do Ciebie ...
Rozwiń
Według słownika...
i według mnie…
istnieje około trzydziestu różnych znaczeń
i synonimów słowa podły.
(Szybko wykrzy...
Nie podchodźcie do życia zbyt poważnie. Dajcie mu w pysk, kiedy na to zasługuje.
Opinie [621]
Dla nie których to jest lekka książka, dla mnie zdecydowanie nie była ona łatwa. Być może dopiero kiedy starci się bliską osobę takie ,,Lekkie" powieści nabierają innego sensu. Piękno literatury na tym polega by każdy mógł zinterpretować lekturę na swój sposób.
Pokaż mimo toAutorka pisząc ową lekturę, dała nam możliwość na swoją interpretację, miłości, śmierci jak i życia.
Dałabym 10, gdyby nie to, że główni bohaterowie od razu się w sobie zakochują, a nawet się dobrze nie poznali. Historia jak zawsze jak na książki Colleen Hoover piękna i z różnymi smaczkami. Można się zaskoczyć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam wiele książek tej autorki i ku zdziwieniu wszystkim były dla mnie OK, ale bez szału - wszystkie na jedno kopyto. Aż tu nagle sięgnęłam po "Pułapkę uczuć" i przepadłam. Wprawdzie trochę przypomina mi "Kochając Pana Danielsa"(nie wiem co było pierwsze, więc może właśnie powinnam na odwrót napisać), ale bardzo wciąga i wywołuje wachlarz emocji. Mam wrażenie, że...
więcejColleen jest mistrzynią opisywania życiowych historii i przemycania recept na radzenie sobie z trudnymi sytuacjami.
więcejGłówna bohaterka Lake przeprowadza się wraz z mamą i dużo młodszym bratem do nowego miasta. Za sąsiadów ma o dwa lata starszego chłopaka Willa i jego młodszego brata. Można powiedzieć, że Lake i Willa urodziła strzała Amora i zakochali się w sobie od...
nie jest zła ale główny wątek zbyt podobny do 'kochając pana danielsa'
Pokaż mimo toCo to była za książka!! Biorąc ja do ręki nie wiedziałam na co się pisze. Już od pierwszych stron mnie zauroczyła, od razu polubiłam główna bohaterkę. Lubię takie książki. Takie, przy których mogę sobie po prostu popłakać. Tu płaczu było duuuzo. Bardzo szybko się ja czyta już od pierwszych stron. Od razu biorę się za dwie kolejne części. Piękna opowieść o milosci, szybkim...
więcejLekka książka z przyjemną historią miłosną, a także wzruszającymi i zabawnymi momentami. Idealna na wolny wieczór.
Pokaż mimo toSama nie wiem co myśleć tej książce. Z jednej strony bardzo mi się podobała. Lake od razu polubiłam, choć były momenty kiedy jej niedojrzałość i egoizm mnie trochę irytował, ale tłumaczyłam sobie w tych chwilach, że to przecież tylko nastolatka, która ma naprawdę rozsypane życie.
więcejWill to typowy bohater stworzony przez Hoover. Aż nazbyt idealny, ale lubię to w jej...
Fakt, że czyta się jednym tchem, ale jednak rozczarowała mnie treść. Jest to napisane bez odpowiedniej głębi, a temat jest trudny - jest śmierć, żałoba, rozczarowanie, niespełniona miłość.
więcejJeśli ktoś ma ochotę na tą samą tematykę, łącznie z relacją uczennica-nauczyciel, polecam sięgnąć po "Kochając Pana Danielsa" Brittainy C. Cherry - jest napisana dużo lepiej, czyta się...
Brak słów na to jak bardzo zauroczyłam się tą serią! Definitywnie muszę w najbliższym czasie sięgnąć po nią ponownie! Krótka seria którą pochłonęłam w ciągu dwóch dni i nie żałowałam ani sekundy!
Pokaż mimo toBohaterowie i ich historia - szczęśliwa, smutna, zabawna, tragiczna, urocza..... wszystko co można sobie wyobrazić!