Present Perfect

- 2018-02-22
- NieZwykłe
- literatura obyczajowa, romans
- new adult young adult romans
Amanda Kelly chciała być doskonała. Próbowała kontrolować swoje życie. Zatraciła się w obsesyjnym dążeniu do perfekcji oraz poczuciu własnej bezwartościowości. I tylko jedną rzecz uznawała za doskonałą – więź, która łączyła ją z najlepszym przyjacielem, Noahem.
W życiu bohaterki wszystko toczyło się zgodnie z planem, aż do momentu, kiedy pewnego dnia wstała z łóżka i coś sobie uświadomiła. Kochała Noaha. Nie tylko jako przyjaciela.
Nie potrafiła opanować uczuć, które w niej wywoływał. Mógł obdarzyć ją dozgonnym szczęściem, ale przy tym mógł także ją zniszczyć. Był doskonałością, jakiej Amanda od zawsze pragnęła. A jednak nie dopuszczała do siebie myśli o byciu z nim razem.
I w tym właśnie momencie świat Amandy zaczyna się walić. Nieprzewidywane sytuacje przejmują nad nią kontrolę; zmuszają, by zrezygnowała z marzeń. Bohaterka musi się nauczyć, że człowiek nie jest w stanie przejąć kontroli nad sytuacjami, które napotyka na swojej drodze. Może jednak kontrolować, jak na nie zareaguje. Czy zdoła to zrozumieć nim będzie za późno? Czy uda jej się uratować swoją przyjaźń?
"Present Perfect" to historia o tym, w jaki sposób wydarzenia z przeszłości wpływają na teraźniejszość. Uświadamia nam, jak doskonałe mogłoby być nasze "teraz", gdybyśmy płynęli z prądem życia, zamiast nieustannie z nim walczyć.
Kup książkę
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
- 1 040
Wypożycz z biblioteki
Zobacz więcejNie uciekaj od trudności. Przetrwanie ich buduje twoją siłę i osobowość.
Zobacz więcej
Przyjaciel to ktoś, kto zna piosenkę w twoim sercu i gotów jest ci ją zaśpiewać, kiedy sam
zapomnisz słowa.
Opinie [137]
Ostatnie 100 stron książki zdecydowanie ją ratuje.
Pokaż mimo toPoza tym ciągłe czytanie o seksie nastoletniej dziewczyny, która, nie wiedzieć czemu, na okrągło odrzuca biednego chłopaka...
Historia dla nastolatków.
Present Perfect to książka, w której mamy możliwość zapoznania się z historią pewnej znajomości. Od pięknej dziecięcej przyjaźni, poprzez nastoletnią fascynację i hormonalne zadużenie, po miłość we wczesnej i nieco późniejszej dorosłości. Towarzyszą tej opowieści całe pokłady emocji. Od fascynacji, zazdrości, pożadania, zaborczości, nadzei po przywiązanie i miłość. Główni...
więcejAutorka pierwszy raz ukazała się w Polsce właśnie z tą książką. Większość czytelników nie była przekonana czy, aby na pewno będzie to coś dobrego. Pamiętajmy, że bohaterowie, fabuła, logiczny zapis, umiejętności aby porwać czytelnika są ciągle oceniane i zawsze będą. 600 osób, które przeczytało te książkę ( tak podaje portal Lubimy czytać) i dało nam swoją opinie na jej...
więcejKsiążka czyta się szybko, typowy romans młodzieżowy. Nieco nie w moim stylu jednak, aczkolwiek czytywałam o wiele słabsze pozycje.
Pokaż mimo toFajnie,ciekawie opisane uczucie dwojga młodych nastolatków.Przyjaźń przeradzająca się w miłość która nie jest oczywista.Warto przeczytać
Pokaż mimo toKsiążka,która skradła moje serce. Przeczytałam ją w dwa dni i łzy lały się strumieniami a śmiech było słychać w całym domu. Bardzo polecam !
Pokaż mimo toPo przeczytaniu książki mam zdecydowanie mieszane uczucia. Na pewno porusza ważne tematy i wciąga, ale z drugiej strony momentami jest napisana tak dziwnym językiem… Czytając zastanawiałam się – czy młodzi ludzie naprawdę teraz tak ze sobą rozmawiają? – choć sama wcale nie jestem taka stara :D
Pokaż mimo toPozycja trochę w klimacie new adults, raczej dla młodzieży.
Uwielbiałam do połowy - później zaczęła mnie męczyć. Albo Amanda zaczęła być na tyle nieznośna, że przerzucałam kolejne strony z coraz większym niesmakiem. Nie chce mi się wierzyć, że którykolwiek facet - nawet ten najbardziej w świecie zakochany w kobiecie byłby w stanie ją znieść. Dla mnie dziewczyna nie miała powodów do czucia się gorszą, ba, w książce ledwie parę razy...
więcej" Nie musisz być doskonała w swoim życiu, ale zawsze bądź w nim obecna. Teraźniejszość jest najdoskonalszym prezentem, jaki możesz dostać."
więcejCzy ten cytat nie jest wspaniały i prawdziwy o bólu?
To jedna z najlepszych młodzieżówek, jakie przeczytałam, dlatego będę czekać do skutku na kolejne części tej serii i mam nadzieję, że się ukażą ...
Znalazłam w tej ksiące wszystko,...
Na początku myślałam że jest to książka jak jedna z wielu ale naprawdę ksiazka ciekawa i napewno wzruszająca i zaskakująca szczególnie koniec!!! Polecam