Zanim się pojawiłeś

Okładka książki Zanim się pojawiłeś Jojo Moyes
Okładka książki Zanim się pojawiłeś
Jojo Moyes Wydawnictwo: Świat Książki Cykl: Lou Clark (tom 1) Seria: Leniwa Niedziela literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2013-09-11
2013-09-11
Dominika Cieśla-Szymańska
Tagi:
Dominika Cieśla-Szymańska literatura kobieca literatura angielska literatura brytyjska miłość paraliż niepełnosprawny

Patronaty LC

Książki autora

Opowieść która trudno skomentować. Jak dla mnie świetna, nie odkladalna - 2 dni na urlopie - zapierająca dech w piersiach. Tak jak trudno znaleźć w życiu bratnią duszę, tak trudno odnaleźć w nim siebie. Utrata kogoś bliskiego to tragedia, ale utrata bratniej duszy to boleść która trzeba przeżyć żeby zrozumieć. Z drugiej strony, nie ma w życiu nic cenniejszego niż bliskość opisana w tej powieści, nie ma nic cenniejszego niż wielka nie spełniona miłość. Wielu ludzi nawet nie wie o czym piszę, ja jednak rozumiem dobrze co znaczy mieć kogoś zawsze przy sobie - w sercu... I tylko w sercu. Polecam książkę I polecam tez film nakręcony na jej podstawie. Reżyser nie mógł wybrać bardziej pasującej aktorki. Byłam i jestem zachwycona.

więcej Pokaż mimo to

Książka bez szału, ale bardzo w porządku. Chyba to jeden z rzadkich przypadków kiedy wolę ekranizację. Mimo wszystko dobrnęłam do końca bez większego problemu, chociaż trwało to dłużej niż zwykle. Przestawiony wątek eutanazji bardzo na plus, właściwie tylko to i taka stagnacja głównej bohaterki i jej delikatna przemiana daje tej książce dodatkowe gwiazdki.

Ig @kindlestagrampl

Ig @kindlestagrampl

Pomysłowa fabuła i książka sama w sobie o wzajemnym spełnianiu swoich potrzeb, marzeń

Jestem przeciwniczką eutanazji !!! niestety dzisiejszy człowiek zatraca się w globalistycznych ideologiach na swoją zgubę. Patrząc na dzisiejszy świat warto zadać sobie pytania : Co się dzisiaj stało z człowiekiem ? Celem książki jest dotarcie i propagowanie eutanazji wśród młodych ludzi ,ta publikacja to przykład jak zło ubrać w piękne piórka i zrobić nam mętlik w głowie dlatego moja ocena jest taka a nie inna. Ta książka mnie przeraża.

więcej Pokaż mimo to

Najlepsza książka jaką przeczytałam w życiu, gdy skończyłam czytać ostatnie strony dusiłam się łzami i chciało mi się wymiotować ze stresu. BARDZO POLECAM!

Romans, ale osadzony na mocnych filarach społecznych, ludzkich problemów: braku empatii czy dążeniem za marzeniami, ale przede wszystkim o ogarniającym nas egoizmie. Egozim przejawia się w tej powieści począwszy od rodzin bohaterów, ale też nie omija ich samych. Przeciwieństwem egoizmu jest pełne partnerstwo, które zmienia bohaterów. 'Miłość, kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze' - ta idea polskiej grupy HappySad przyświeca głównym bohaterom - partnerom, na zawsze. Książka o tym, jak bardzo nie znamy siebie, jak boimy się zmian i jak czasem niewiele potrzeba by poczuć się szczęśliwym. Historia opisana zabawnym językiem, wiele scen wywołało u mnie uśmiech, ale kilka z nich było dla mnie naciąganych i nielogicznych. Pomimo tego, że ta romantyczna opowieść, nie wywołała u mnie łez, za to dała do myślenia.

Cudowna historia

Cudowna historia

Książka, która zabawiła się moimi uczuciami, chwyciła za serce i rzuciła je w kąt.
Jojo stworzyła historię, której stajesz się częścią. Po spędzonych stronach, godzinach z bohaterami ma się wrażenie stania z nimi ramię w ramię, bycia słuchaczem ich cichych wyznań, świadkiem przemian. To fikcyjni ludzie z krwii i kości. A ta ich prawdziwość, realność pragnień i marzeń sprawiła, że jeszcze trudniej jest pogodzić się z finałem.
Czytanie "Zanim się pojawiłeś" w pracy nie było najlepszym wyborem. Z trudem powstrzymywałam łzy i chęć zamknięcia książki w lodówce, gdy wszystko wskazywało na to, że Will nie zamierza zmienić zdania.

więcej Pokaż mimo to

Lekko napisana, bardzo szybko się czyta. Mimo smutnych wątków daje wiele optymizmu, wzbogaca w empatię

Przepiękna hitoria dwojga ludzi, Polecam każdemu 👍📖

Przepiękna hitoria dwojga ludzi, Polecam każdemu 👍📖