Doktor Dolittle i Tajemnicze Jezioro
Wydawnictwo: Znak emotikon Cykl: Doktor Dolittle (tom 10) Seria: Znak Emotikon literatura dziecięca
- literatura dziecięca
- Doktor Dolittle (tom 10)
- Znak Emotikon
- Znak emotikon
- 2013-09-09
- 1987-01-01
- 9788324019519
- Maria Makuch
Doktor Dolittle wyrusza nad Tajemnicze Jezioro!
Stary afrykański żółw, który pamięta czasy potopu, zaginął. Trzęsienie ziemi zmiotło jego dom z wyspy na Tajemniczym Jeziorze. Doktor Dolittle wraz ze swymi zwierzętami rusza na wyprawę, by uratować przyjaciela.
Przed nimi długa, niebezpieczna podróż. Kogo spotkają po drodze? Jakie czekają ich przygody? I czy stary żółw opowie im jeszcze raz swoją historię?
Jedna z mniej znanych i najbardziej tajemniczych opowieści o doktorze Dolittle i jego zwierzętach.
Jedenasta część przygód doktora Dolittle. Tym razem doktor wraz ze swoimi zwierzętami oraz przyjacielem i pomocnikiem, wyrusza nad tajemnicze jezioro. Musi odnaleźć starego żółwia, który pamięta czasy potopu.
Chyba najmniej znana i najbardziej oryginalna w swojej treści część serii. Trochę przesadzona i przegadana, ale na pewno ciekawa. Może być ciężka dla najmłodszych, bardziej zainteresuje nastolatków w wieku 11-14 lat.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChyba najmniej znana i najbardziej oryginalna w swojej treści część serii. Trochę przesadzona i przegadana, ale na pewno ciekawa. Może być ciężka dla najmłodszych,...
Rewelacyjna książka. Aż wróciły wspomnienia z dzieciństwa, kiedy to uwielbiałem czytać historię o doktorze rozmawiającym ze zwierzętami i oglądać filmy przedstawiające tę postać. Nie od łączny element kanonu lektur szkolnych.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślę, że wiele osób może przeczytać, jako lekką i przyjemną książkę do poduszki.
Od dziecka pałałam miłością do zwierząt i tym samym zaraziłam swoje dzieci. Książka o rewelacyjnym weterynarzu (później jego córki) jest po prostu kwintesencją wszelkich cnót jeśli chodzi o podejście do zwierząt no i relacje między nimi.Ktoś kto rozumie mowę zwierząt jest przecież nierzeczywisty ale ilu z nas chciało choć raz wiedzieć co też nasze pupile miały by nam do powiedzenia? :)
Polecam
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzyta się jak Verne'go tylko dla młodszych
Czyta się jak Verne'go tylko dla młodszych