Co tylko zechcesz. 40 lekcji dla nowoczesnego biznesmena

- 2013-06-23
- Katarzyna Rojek
- poradnik biznes
Apetyt na życie
Nie odnajdujesz się w starych, skostniałych modelach prowadzenia interesów?
Masz głowę pełną pomysłów, które nie mieszczą się w żadnym pudełku?
Nie interesują Cię stres i całodobowa gonitwa za kasą?
Książka ta to lektura obowiązkowa dla każdego, kto już jest przedsiębiorcą lub dopiero chce założyć własną firmę. Oto uskrzydlająca i pełna diabelnie trafnych spostrzeżeń opowieść przedsiębiorcy, który stworzył wielomilionowy biznes z niczego. Nie ma przeszkód, żebyś i Ty powtórzył jego sukces. Zacznij już teraz!
Trudne warunki rynkowe to kiepska wymówka. Jeśli przepełniają Cię pasja oraz energia i chcesz zrobić coś, co da Ci mnóstwo satysfakcji, a przy okazji zapełni Twoje konto - ruszaj do boju! Niech nic i nikt Cię nie powstrzyma!
Obawa, że Twój pomysł nie wypali, to również marny wykręt. Twój pierwszy pomysł stanowi tylko jedno z wielu możliwych rozwiązań. Żadna firma nie działa tak, jak początkowo przewidywał jej właściciel, dlatego warto opracować skrajnie różne scenariusze, być elastycznym i korzystać z nadarzających się okazji.
Brak pieniędzy to też żadne wytłumaczenie. Tak naprawdę realizacja Twojego pomysłu nie wymaga żadnych nakładów finansowych. Załóż firmę w taki sposób, jakby nie zależało Ci na zyskach - a pieniądze najpewniej same Cię znajdą. Cokolwiek robisz, to Twoje dzieło, niech więc będzie ono spełnieniem TWOICH marzeń.
Dodaj cytat z książki Co tylko zechcesz. 40 lekcji dla nowoczesnego biznesmena
Dodaj cytat
Bardzo odkrywcze i oryginalne spojrzenie na osobę przedsiębiorcy, prowadzenie firmy, relacje z klientami…
Pokaż mimo toKsiążka mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Cud, że w ogóle przeczytałam, bo unikam , jak ognia wszelkich poradników dla biznesmenów i publikacji typu, jak zostać milionerem.
Tymczasem autor Derek Sivers okazał się nietuzinkowym, wyjątkowym człowiekiem, którego celem nadrzędnym nigdy nie było zostać milionerem , lecz realizować swoje marzenia i pomysły, być szczęśliwym. I o tym jest ta (bardzo mała- 79 stron)książka. oczywiście opisuje on sam proces powstania i rozwoju firmy, ale w tak lekki nieszablonowy sposób. Pojawia się też tutaj wiele ciekawych wskazówek dla osób parających się biznesem - nie są to jednak porady z podręczników MBA, a zupełnie innego typu.
więcej Pokaż mimo toTymczasem autor Derek Sivers okazał się nietuzinkowym, wyjątkowym człowiekiem, którego celem nadrzędnym nigdy nie było zostać milionerem , lecz realizować swoje marzenia i pomysły, być szczęśliwym. I o...
Książka lekka i szybka.
Autor Dzieli się lekcjami jakie życie dało mu podczas gdy zwykłe hobby przerodziło się w niezwykle wielką firmę, której jedynym celem było pomaganie muzykom.
Słowa i wnioski orzeźwiają. Człowiek nabiera werwy czując że wie co naprawić.
Polecam każdemu - nie tylko tym co mają własną działalność.
Książka lekka i szybka.
więcej Pokaż mimo toPrzypomina o tym co ważne gdy człowiek poświęca się własnej firmie. Ukłon w stronę przebiegłości ludzkiej, by korzystać z cudzych doświadczeń a zarazem przypomina że liczy się to co daje nam radość !