7 nawyków skutecznego nastolatka
Życie nastolatka jest zarówno piękne, jak i pełne pułapek. W Siedmiu nawykach skutecznego nastolatka Sean Covey przedstawia ważne problemy, z jakimi młodzi ludzie muszą sobie radzić, oraz siedem nawyków, które mają im w tym pomóc. W bardzo przystępny i zabawny sposób Covey udziela rad, jak tworzyć pozytywny obraz samego siebie, nawiązywać przyjaźnie, opierać się presji otoczenia, osiągać swoje cele oraz zaprzyjaźnić się z rodzicami.
Każdemu nastolatkowi mogę to polecić.
Każdemu nastolatkowi mogę to polecić.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka dała mi świeże spojrzenie na niektóre sprawy oraz pozwoliła na usystematyzowanie sobie wiedzy na temat podstaw zdrowego podejścia do życia. Inspirująca oraz zachęcająca do rozwoju. Dużym plusem jest sekcja "małe kroczki"
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNawyki są potrzebne by żyć w zgodzie z innymi i ze sobą. Młodzież często nie chce rozmawiać o tym z rodzicami, uważają że cały świat jest przeciwko im. Sama chętnie przeczytałam i wiem że oddaje świetną ściągę moim dzieciom.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIdealna pozycja dla osób, a zwłaszcza nastolatków, którzy potrzebują poukładać sobie myśli w głowie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa książka, dającą do myślenia.
Ciekawa książka, dającą do myślenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ tego co pamiętam, zrobiła na mnie wrażenie za nastolęctwa i w jakiś sposób mnie ukształtowała. Poleciłam ją niedawno 14-letniej siostrze, ciekawe jak ona dzisiaj to odbierze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo kolejna, bardzo dobra książka Sean'a Covey'a. Bardzo pomocna samym nastolatkom - w poukładaniu sobie wielu spraw, ale również dorosłym - w zrozumieniu świata nastoletnich osób. Ciekawa konstrukcja książki, pozwala otworzyć ją w dowolnym momencie i wracać do niej nieustannie. Godna polecenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to7 nawyków wyjaśnionych bardzo obrazowo dla nastolatków.
7 nawyków wyjaśnionych bardzo obrazowo dla nastolatków.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGdy zobaczyłam tytuł pomyślałam, że to nie dla mnie, nastolatką już nie jestem ale co mi szkodzi-przejrze.
Jak bardzo się myliłam okazało się już po kilku stronach! Książka jest rewelacyjna- wbrew pozorom nie zawiera rad tylko dla nastolatków- jest mnóstwo porad, ćwiczeń, zadań, celów jakie trzeba sobie stawiać by mieć zadowolenie z życia. Naprawdę polecam- dla osób, które są zadaniowe-potrzebują przewodnika, który krok po kroku mówi co zrobić by odnieść zakładany rezulatat- ta książka będzie świetnym wyborem.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak bardzo się myliłam okazało się już po kilku stronach! Książka jest rewelacyjna- wbrew pozorom nie zawiera rad tylko dla nastolatków- jest mnóstwo porad, ćwiczeń, zadań, celów jakie trzeba sobie stawiać by mieć zadowolenie z życia. Naprawdę polecam- dla osób, które...
Wspaniała
Wspaniała