Wąż nieskończoności.

Okładka książki Wąż nieskończoności. Drunvalo Melchizedek
Okładka książki Wąż nieskończoności.
Drunvalo Melchizedek Wydawnictwo: Illuminatio ezoteryka, senniki, horoskopy
Tagi:
przepowiednia Majowie rzeczywistość Nowy Świat

Patronaty LC

Książki autora

Pochłonęłam tę lekturę jednym tchem, bardzo mi odpowiada styl pisania Melchizedeka i z każdą kolejną książką mam ochotę na więcej.

Wiele informacji zawartych z tej pozycji znajdziemy w "Pradawnej Tajemnicy Kwiatu Życia", ale dla mnie "Wąż Nieskończoności" stanowi dobre uzupełnienie do niej.

Najlepiej czytało mi się barwne opisy wypraw, w których Drunvalo brał udział razem z Majami oraz przedstawicielami z całego świata i brali oni wszyscy razem udział w ceremoniach mających za zadanie odbudowanie siatki świadomości otaczającej naszą planetę, by tą świadomość podnieść i umożliwić nam dalszy wzrost duchowy. Opisy te były tak przepełnione pięknem i magią, że czasem zdarzyło mi się uronić łezkę wzruszenia i czułam jak przepełniają mnie emocje, czułam, że misja, którą oni wszyscy wykonywali, miała dla nas naprawdę duże znaczenie.

Nie potrafię się tylko odnieść do okresu, który jest przedstawiony w tej książce jako okno czasu które miało się zamknąć w 2015 roku i w tym czasie miało na naszej planecie mieć miejsce przebiegunowanie, podczas którego ludzkość miała stracić pamięć, a wynikać to miało z chwilowego braku pola magnetycznego Ziemi. Zastanawiam się, czy po prostu coś przeszkodziło w tym i się to nie dokonało, czy oddala się to w czasie i wciąż nas to czeka (a może mieć to związek ze zbliżającym się wybuchem Betelgezy). Jeśli ktokolwiek ma jakieś informacje, przekazy, odczucia dotyczące tego tematu będę bardzo wdzięczna za wiadomość prywatną.

Osobiście mogę się odnieść do okresu z końca 2012/początku 2013, czyli czasu, w którym owe okno czasu zostało otwarte - sama w tym czasie przeżywałam przełom w swoim życiu. Opadłam wtedy na emocjonalne dno, przeżyłam swego rodzaju śmierć, żeby móc się odrodzić w nowym życiu, zastępując depresję miłością do samej siebie i był to mój pierwszy krok w drodze ku wzrostowi duchowemu, ku wzrostowi świadomości i doskonaleniu samej siebie, a także do odczuwania jedności ze wszystkimi i wszystkim. Przepowiednie Majów zatem są mi bardzo bliskie, ponieważ faktycznie w czasie przez nich opisywanym odczułam głębokie zmiany.

Jeśli ktoś ma jakieś przemyślenia odnośnie treści tej książki, zachęcam do podzielenia się nimi w wiadomości prywatnej.

Najlepiej czytało mi się barwne opisy wypraw, w których Drunvalo brał udział...

Pierwsze co przykuło mą uwagę to okładka, a dokładniej to co się na niej znajduje. Wąż którego widzimy to tak zwany "Ouroboros", mający szerokie znacznie symboliczne. Jest to wąż który zjada swój ogon, symbolizując rotację, zniszczenie a tym samym odrodzeni, jak i nieskończoność, w kontekście czasu i życia.

Tak też tematyka tej książki jest mocno powiązana z tym motywem, lecz bardziej od stron duchowo-ezoterycznej.
Mamy tu spore źródło wiedzy o Atlantydzie, przepowiedni Majów, Geomancji. W tym także "ezoterycznych interpretacjach religii świata", wyższych stanach świadomości duchowej, teoriach spiskowych które mają sens i brzmią rzetelnie, a do tego są naukowo udowodnione.
Autor omawia nawet szczegółowo cywilizacje ludów Atlantydy, oraz twórców kryształowych czaszek .

Nie miej sam osobiście czytając, z góry założyłem pogląd iż książce najbliżej jest gatunkowi fikcji naukowej z elementami ezoteryki, nie mam tu na myśli akurat Science-Fiction.

Trzeba uważać aby nie pomieszać fikcji z rzeczywistością, nawet jeśli fikcja ma więcej sensu niż to drugie.

Tak też tematyka tej książki jest mocno powiązana z tym motywem,...

In La-Kesh – Ty jesteś innym mną, ja jestem innym Tobą
Datę 21 grudnia 2012 roku wszyscy uznali za potencjalny koniec świata. Jednak czy Majowie faktycznie użyli takich słów do jej określenia? Może to miał być tylko koniec jakiegoś etapu w dziejach ludzkości? Przełom, dzięki któremu zyskamy nową jaźń, nową wiedzę, nową świadomość. Jeżeli jesteście naprawdę ciekawi, co też Majowie mieli na myśli to powinniście sięgnąć po książkę Drunvalo Melchizedek’a – „Wąż Nieskończoności”.

To naprawdę niesamowita pozycja, która sprawi, że zaczniecie inaczej niż do tej pory postrzegać świat. Początkowe strony to krótkie zapowiedzi tego, co nas czeka w trakcie dalszej lektury. Krótkie zdania o ogromnym znaczeniu, których sens autor wyjaśnia dopiero później. Jednak niezmiernie spodobał mi się ten zabieg, bo od razu wczułam się w klimat tej książki, a mój umysł stał się bardziej otwarty na zdobywanie wiedzy. Nie ukrywam także, że te kilka stron bardzo rozbudziło moją ciekawość, a zainteresowanie książką wzrosło jeszcze bardziej.

Przechodząc do sedna – książka dzieli się na dwie części. Pierwsza z nich została nazwana przez autora „Przełamując milczenie” i rzeczywiście uważam, że to bardzo adekwatny tytuł. Dowiadujemy się wielu informacji o kulturze i przepowiedniach Majów, których raczej nie znajdzie się nigdzie indziej. Druga część – „Narodziny nowej ludzkości” – jest bodajże jeszcze lepsza niż pierwsza. A może urzekła mnie bardziej dlatego, że autor porusza tutaj tematykę Egipcjan i Atlantydy, a to zdecydowanie moje wielkie miłości. A o czym jeszcze możecie tutaj poczytać? O wielu plemionach, kryształowych czaszkach, kodeksach Majów, przyszłości naszej i naszej planety…

Cieszy mnie to, że widoczne jest zaangażowanie pana Melchizedek’a w tworzenie tej książki. On nie przedstawia nam tylko suchych faktów, które by mogły nas zanudzić (chociaż biorąc pod uwagę, że jest to naprawdę niespotykana tak często tematyka, to nawet o to byłoby trudno). Poza faktami wplata on tutaj swoje własne historie i przeżycia, które mają związek z poruszaną tematyką. Zazwyczaj nie przepadam za czymś takim, bo nie po to sięgam po daną książkę, żeby czytać o życiu autora. Od tego są biografie, ale w tym przypadku uważam to za rzecz wręcz niezbędną, która jeszcze lepiej nas przekonuje do wszystkich racji płynących z tej lektury. Co więcej! Cytuje on też innych ludzi czy autorów, a więc widzimy, że nie jest to tylko jego wytwór wyobraźni czy jego „widzi mi się”.

Nie mogę także zapomnieć o przepięknej oprawie graficznej! Naprawdę znakomicie wydana książka! Wiele zdjęć i schematów, ale to jeszcze nic! Te początkowe strony, o których wspominałam powyżej nie są zwykłymi białymi kartkami. Każda „sentencja” znajduje się na tle, które już na pierwszy rzut oka kojarzy nam się z Majami. Podobnie każda strona rozpoczynająca nowy rozdział. A i czcionka jest bardzo przyjazna dla oka, co wraz z przyjemnym i lekkim językiem sprawia, że czytanie w ogóle nas nie męczy, a wręcz przeciwnie – jest świetnym doświadczeniem.

Jeżeli macie odwagę poznać kilka nowych prawd, to zdecydowanie jest to pozycja dla Was. Jeżeli lubicie dopracowane książki, z których można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy, to również serdecznie ją Wam polecam! Mnie bardzo przypadła do gustu i myślę, że wiele osób będzie miało podobne odczucia do moich. Zdecydowanie warto poświęcić trochę czasu i zagłębić się w jej lekturę, na pewno nie będzie to czas zmarnowany!

In La-Kesh – Ty jesteś innym mną, ja jestem innym Tobą

Według tej książki ma nastąpić jakaś transformacja do końca roku 2015.

Według tej książki ma nastąpić jakaś transformacja do końca roku 2015.

• Chcę przeczytać
  • Kupić_e-book
  • Ulubione
  • POSIADAM
  • Spirituality

Dodaj cytat z książki Wąż nieskończoności.