Kuroshitsuji Tom 10

- 2013-04-14
- 2013-04-14
- Karolina Balcer
- Przygodowe Anioły/demony Dzieci Shinigami Europa Przeszłość
Dziękuję za opiekę nad paniczem!
Na przyjęciu u hrabiego Phantomhive dochodzi do serii morderstw. Młody panicz wraz ze swoimi gośćmi, zszokowany makabrycznymi wypadkami mającymi miejsce podczas burzowej nocy, zostaje uwięziony w rezydencji, w której, o zgrozo!, wciąż przybywa zabójca. Na domiar złego, jedną z ofiar zwyrodniaka jest Sebastian, niezastąpiony kamerdyner nastoletniego hrabiego. Nieoczekiwanie w posiadłości otoczonej aurą ponurej tajemnicy zjawia się osobliwy wikariusz, któremu zagadkowy uśmiech nie znika z twarzy. Czy ten niespodziewany trzynasty gość to poszukiwany bezlitosny morderca?
Czyli cała moja misterna teoria legła w gruzach? Szkoda, liczyłam na to, że zobaczę Grell'a. Ale z drugiej strony, dobrze, że akcja jest nieprzewidywalna. Daję dziesięć gwiazdek, bo zakończenie naprawdę mnie zaskoczyło.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIntryga jest naprawdę niesamowita :) Prawie jak w kryminałach Agathy Christie.
Intryga jest naprawdę niesamowita :) Prawie jak w kryminałach Agathy Christie.
Pokaż mimo toNawiązania do Sherlocka Holmesa były najlepsze :)
Nawiązania do Sherlocka Holmesa były najlepsze :)
Pokaż mimo toSzczerze? Nie mogę się doczekać kolejnego tomu! Zakończenie niesamowicie rozpala ciekawość, no i samo rozwiązanie zagadki... szykuje się dużo nowych zwrotów akcji.
Pokaż mimo toUwielbiam... Całą serię.
Uwielbiam... Całą serię.
Pokaż mimo toTo było coś!
Te emocje i świadomość, że on żyje, a coś może być nie tak.
A końcówka wprost świetna!
I muszę przyznać, że nie miałam pojęcia, kto zabił(choć rzadko mi się to zdarza).
To był świetny tom!
Gorąco polecam ! ! !
To było coś!
Pokaż mimo toTe emocje i świadomość, że on żyje, a coś może być nie tak.
A końcówka wprost świetna!
To był świetny tom!
Gorąco polecam ! ! !