Małżeństwo może się udać
- Wydawnictwo Misjonarzy Krwi Chrystusa POMOC
- 1996-01-01
- 1996-01-01
- 83-86843-27-6
- małżeństwo ślub rodzina rodzina katolicka
Czy to, co nazywa się ślubem kościelnym, nie jest często raczej kompletną dziecinadą, a nie zawarciem odpowiedzialnego przymierza? Dlaczego duszpasterze mówią tak szybko o świętokradztwie, w wypadku niegodnego przyjmowania Komunii świętej, podczas gdy przyjęcie Chrystusa w sakramencie małżeństwa jest tak łatwo dostępne? Czy najwięcej świętokradztwa nie praktykuje się przy udzielaniu sakramentu małżeństwa przez nieprzygotowane i niedojrzałe osoby w obecności i z błogosławieństwem przedstawiciela Kościoła?
Czystość, wierność, miłość, zrozumienie... Tak często w naszych małżeństwach nie zwracamy uwagi na to, co jest kluczem do udanego pożycia w rodzinie...Książka ta jest „początkiem”, pewną drogą ku małżeństwu doskonałemu. Reszta zależy od nas, to my swoim życiem możemy dopisać dalszy ciąg. Pozycja zawiera także świadectwa małżonków i modlitwy dla nich.