Oczami Jezusa

- 2009-01-01
- 2009-01-01
- 9788361989929
- Jezus Bóg człowiek religia objawienia
Doskonała opowieść o życiu Jezusa napisana na podstawie mistycznych objawień Autora, przypominających wizje bł. Anny Katarzyny Emmerich czy św. Brygidy Szwedzkiej. To opowieści wyjątkowe ponieważ narratorem jest sam Jezus, a wszystkie wydarzenia obserwujemy Jego oczami. O zgodności książki z nauką Kościoła świadczy imprimatur udzielone przez katolickiego biskupa Percivala Fernandeza. Książkę polecamy każdemu, kto chce lepiej poznać Jezusa, po to by go kochać i naśladować.
Lęk przed stawieniem czoła grzechowi pozwala jedynie, by grzech jeszcze się wzmógł. Jeśli ufasz Bogu i trwasz niezłomnie w prawdzie, to nie ...
Rozwiń dodaj nowy cytat
Pięknie. Dzięki tej książce można poznać lepiej Jezusa i się z nim utożsamić, poznać jako faktycznie ciepłą i troskliwą osobę.
Pokaż mimo toZ książki bije spokój. Tak się czułam za każdym razem siegając po nią, spokojna. Można w niej znaleźć pełno życzliwości, ale przede wszystkim dobrych rad, co do postępowania każdego człowieka. Według mnie są one przedstawione w ciekawy sposób, jako podsumowanie spotkań Pana Jezusa, historii ludzi, których miał na swojej drodze oraz wyciągania z nich wniosków. Aż się chce przy tym zastanowić nad swoim zachowaniem. Podzielam opinie innych, że gdyby choć połowa ludzi starała się naprawdę żyć wg wskazówek Pana Jezusa to świat byłby inny. Osobiście bardzo polecam.
Z książki bije spokój. Tak się czułam za każdym razem siegając po nią, spokojna. Można w niej znaleźć pełno życzliwości, ale przede wszystkim dobrych rad, co do postępowania każdego człowieka. Według mnie są one przedstawione w ciekawy sposób, jako podsumowanie spotkań Pana Jezusa, historii ludzi, których miał na swojej drodze oraz wyciągania z nich wniosków. Aż się chce...
więcej Pokaż mimo toCiekawa książka pokazująca, jak mógł swoją ziemską podróż widzieć Jezus.
Ciekawa książka pokazująca, jak mógł swoją ziemską podróż widzieć Jezus.
Pokaż mimo toNiestety literacko dość słaba i infantylna, ale mimo to, skłaniająca do refleksji.
Objawienia prywatne, jeszcze nie uznane, ale jest zgoda lokalnego biskupa. Trochę wnosi nowego.
Pokaż mimo toPrzepiękna książka. Warto przeczytać i zastanowić się co w życiu tak naprawdę ma wartość. Polecam
Pokaż mimo toBardzo ciekawa książka i.... przyznam się do jednego. Nie wzruszam się z byle powodu lecz jak to czytam to łzy same napływają do oczu. Świetne spojrzenie na czasy Jezusa oczami Jezusa. Warto przeczytać. Mnie to zmieniło perspektywę patrzenia na życie.
Pokaż mimo toTo książka dla każdego, kto chce poznać i pokochać Jezusa. Zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących postępowania w przeróżnych życiowych sytuacjach. Dla mnie to jest rewelacja, po prostu uczta duchowa!
Pokaż mimo toIdealna pozycja dla tych, którzy chcą bliżej poznać Chrystusa.
Podchodziłam do tej pozycji z wiarą, że tak właśnie było lub przynajmniej mogło być. Otworzyłam oczy oraz serce i odkryłam kolejne lekcje o miłości i przebaczeniu. Nawet sceptycy mogą sporo wyciągnąć z tej pozycji, bowiem to dalej jest nauka, którą przez całą swoją działalność głosił Chrystus.
Warto się na dłuższą chwilę zatrzymać, pomedytować i zastanowić się nad swoim życiem. Przede wszystkim odkryć ogromną moc modlitwy. I także popatrzeć na towarzyszy Jezusa, na Apostołów z szerszej perspektywy, bowiem w tej książce są wyjątkowo realni, podobnie jak wszyscy ludzie, których dotknęła cudowna moc uzdrowienia.
Idealna pozycja dla tych, którzy chcą bliżej poznać Chrystusa.
więcej Pokaż mimo to"Oczami Jezusa" ukazuje mistyczne objawienia Carvera Allana Amesa o życiu Mesjasza, przedstawione właśnie z perspektywy Zbawiciela.
Książka do zastanowienia się nad swoim życiem, do medytowania własnego postępowania. Pokazane jest codzienność wędrówki Jezusa z apostołami. Polecam
Pokaż mimo toPrzepiękna książka. Otworzyła mi oczy i pokazała świat Jezusa i jego uczniów, tego jak nauczali, jak Jezus uzdrawiał, jakich ludzi spotykali na swojej drodze. Dzieli nas tak wiele lat od tych wydarzeń, a sytuacje, ludzie, uczniowie odnajdują odzwierciedlenie w dzisiejszych czasach. Wyciągnęłam ogrom wiedzy życiowej z tej książki, "urosło" mi serce i radowało się nie raz czytając ją. Odniesienie do sytuacji codziennych, niesamowite, gdyż tak bardzo prawdziwe i realne, pokazuje jak prawdziwie i właściwie zgodnie z naukami Jezusa powinniśmy się zachowywać i odnajdować w nich, a tak często o tym zapominamy. Przepiękna lektura, polecam z całego serca każdemu, również osobom niewierzącym.
Przepiękna książka. Otworzyła mi oczy i pokazała świat Jezusa i jego uczniów, tego jak nauczali, jak Jezus uzdrawiał, jakich ludzi spotykali na swojej drodze. Dzieli nas tak wiele lat od tych wydarzeń, a sytuacje, ludzie, uczniowie odnajdują odzwierciedlenie w dzisiejszych czasach. Wyciągnęłam ogrom wiedzy życiowej z tej książki, "urosło" mi serce i radowało się nie raz...
więcej Pokaż mimo to