Legendarne zegarki. Od Breitlinga do Omegi
- 2012-01-01
- 9788377052006
- Jacek Środa, Adam Bukowski
- horologia zegarki
Breitling, Cartier, Omega, Patek Philippe, Rolex, Tissot – nazwy, które wzbudzają pożądanie, są symbolem prestiżu, jakości i życia glamour. Ta ekskluzywna książka wprowadza czytelnika w świat najsłynniejszych zegarków. Ukazuje historię zegarmistrzostwa od lat 20. XX w. po współczesność. Prezentuje najbardziej cenione marki. Zachwyca zdjęciami, zwłaszcza tych wyjątkowych, często wysadzanych kamieniami szlachetnymi, zdobionych grawerunkami, najbardziej poszukiwanych modeli. Całości dopełnia wstęp przygotowany specjalnie do polskiego wydania, opisujący rodzime zegarmistrzostwo, jego głównych przedstawicieli i ich dokonania.