Zapisane w gwiazdach
- Harlequin
- 2001-01-01
- 2001-01-01
- Julita Mirska
- literatura dla kobiet uczucia romans miłość
Libby Bateson miała siedemnaście lat. Była w ciąży. Ojciec wyrzucił ją z domu. Wyjechała, ze strachu nie mówiąc nikomu, że padła ofiarą gwałtu. Kto by jej uwierzył? Przecież gwałciciel był takim atrakcyjnym chłopakiem z sąsiedztwa...
Teraz musiała wrócić. Ona i jej córeczka potrzebowały dachu nad głową. Tyle że dla dobra małej Nicole nikt nie mógł się dowiedzieć, co naprawdę stało się przed laty. Dlaczego Gibson Browing tego nie rozumie? Ofiarowuje swoją przyjaźń, nawet coś więcej, jednak zadaje tyle pytań. Libby pragnie miłości, ale obawia się, że dociekliwość Gibsona doprowadzi ją do zguby...
Kto by pomyślał, że książka z serii Harlequin potrafi tak bardzo zaciekawić. Sięgnęłam po nią ze względu na opis z tyłu książki. Lubię czytać dramaty, które pomimo wszystko mają szczęśliwe zakończenie. Tak też jest w tej książce. Polubiłam zahartowaną przez życie Libby, jej uroczą córkę Nicole oraz sąsiada Gibsona i jego córkę Allie. Czytałam z zapartym tchem, co wydarzy się dalej, a sporo się działo. To nie jest typowy Harlequin opierający się na samym tylko romansie ale historia brutalnych wydarzeń sprzed lat, zmagania się z trudami życia codziennego, pojednania się oraz odnalezienia upragnionego spokoju, szczęścia i miłości. Szczerze polecam wszystkim, którzy lubią czytać dramaty przeplecione ze szczęśliwym zakończeniem, bo jak wiadomo, wszystko dobrze się kończy :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMożecie myśleć sobie co chcecie ale, ja uwielbiam tą książkę! Czytałam ją już z milion razy i za każdym razem jest super!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka lekturka, wzbudza napięcie. Dobrze się czyta i wzrusza.
Lekka lekturka, wzbudza napięcie. Dobrze się czyta i wzrusza.