Zwierzęta nocne
- 1993-01-01
- 1993-01-01
- 48 min.
- zwierzęta nocne
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
jesteś "nocnym Markiem" ?
przeczytaj, że nie tylko sowy są nocnymi stworzeniami,
wiele ciekawych informacji i piękne ryciny
jesteś "nocnym Markiem" ?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toprzeczytaj, że nie tylko sowy są nocnymi stworzeniami,
wiele ciekawych informacji i piękne ryciny
Jakże ja lubiłem tę książkę w dzieciństwie! I nadal uważam, że jest rewelacyjna. Traktuje o tajemniczych nocnych zwierzętach. Autorami tekstów są państwo Gucwińscy. Znakomite ilustracje są autorstwa Henryka Szypuły.
Wiele książek z serii "Tajemnice zwierząt" to znakomite dziełka popularnonaukowe i zoologiczne. Ta książka jest jedną z lepszych w całej tej wyróżniającej się serii. W świat zwierząt nocnych wprowadza wstęp o tym samym tytule. Po nim opisy następujących zwierząt: lemur wari, wombaty, lotopałanka, galago senegalski, hipopotam karłowaty, boa dusiciel, binturong, ponocnica, lori kukang, ślepiec meksykański, grzbietoród amerykański, rudawka średnia, toke, pyton tygrysi, sowa mszarna, jeżozwierz indyjski, pingwinek mały, tapir anta, kinkażu, tchórz, panda mała, aligator missisipijski. Każde ze zwierząt znakomicie zilustrowane. Mnóstwo ciekawostek o każdym organizmie. Książka wypełniona pasjonującymi faktami i informacjami.
Czy jest to książka tylko dla młodszych czytelników? Uważam, że nie. Każda osoba zainteresowana zwierzętami i przyrodą może śmiało po tę książkę sięgnąć. Uważam też, że się nie zawiedzie. Książka ta jest po prostu niezwykle interesująca, opowiada o ciekawych zwierzętach o nocnym trybie życia. Uzyskuje ode mnie wysoką ocenę. Warta przeczytania.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWiele książek z serii "Tajemnice zwierząt" to znakomite dziełka popularnonaukowe i zoologiczne. Ta książka jest jedną z lepszych w całej tej wyróżniającej się...
Nocne, na co dzień niewidziane zwierzęta, niektóre gatunki były dla mnie prawie nieznane.