Innowacyjna bankowość internetowa - Bank WEB 2.0
- 2012-10-15
- 2012-10-15
- 978-83-264-3815-8
- innowacje bank bankowość internetowa google apple WEB 2.0
Książka jest pierwszą publikacją na rynku wydawniczym w Polsce, która zawiera tak kompleksową i wszechstronną analizę nowego wymiaru funkcjonowania bankowości internetowej w ramach tzw. modelu Web 2.0.
Autorzy książki przedstawiają najistotniejsze uwarunkowania i mechanizmy wdrożeń różnorodnych innowacji internetowych Web 2.0. Wskazują na ich duże znaczenie dla rozwoju konkurencyjności banków w warstwie społecznej, aplikacyjnej i technologicznej.
Na podstawie obszernych źródeł bibliograficznych oraz licznych przykładów ze światowej i krajowej praktyki bankowej ukazują wpływ sukcesu rynkowego takich serwisów, jak Wikipedia, Google, Twitter, Facebook czy YouTube na proces transformacji modelu funkcjonowania współczesnej bankowości internetowej w wymiarze Banku Web 2.0.
To książka mądra, potrzebna i dająca do myślenia. Lektura obowiązkowa dla "tradycyjnych" bankierów, aby zrozumieli zmieniający się świat, oraz adeptów bankowości, aby wiedzieli, w jaką dziedzinę wkraczają. Lektura obowiązkowa przed każdą rozmową o pracę we współczesnej bankowości detalicznej.
Wojciech Sobieraj, Prezes Zarządu,
Alior Bank SA
Rewelacyjne kompendium wiedzy o bankowości internetowej ery Web 2.0! To nie tylko numer 1 na liście lektur, ale też codzienny niezbędnik każdego, kto internetową bankowość Web 2.0 tworzy, zajmuje się nią, studiuje lub chce ją po prostu zrozumieć.
Grzegorz Hansen, Dyrektor ds. Wsparcia,
Strategii i Analiz w Departamencie Bankowości Transakcyjnej, BRE Bank SA
Książka pozwala znaleźć odpowiedzi na kluczowe pytania o kierunki rozwoju funkcjonalności internetowych w bankowości i zrozumieć, jak klient myśli dziś, a także czego może oczekiwać od banków za kilka lat.
Piotr Grzybczak, Dyrektor Zarządzający,
BGŻ Optima
Czy bankowość internetowa Web 2.0 jest kolejnym naturalnym krokiem w rozwoju bankowości? Autorzy w ciekawy sposób systematyzują dostępną wiedzę i szukają odpowiedzi na to pytanie, wykorzystując liczne przykłady i argumenty. Cenna lektura zarówno dla praktyków, jak i wszystkich zainteresowanych rozwojem bankowości elektronicznej.
Jerzy Zań, Dyrektor Zarządzający,
Departament Bankowości Transakcyjnej, Bank BPH SA