The Tea Rose
Wydawnictwo: HarperCollins Cykl: The Rose Trilogy (tom 1) powieść historyczna
- powieść historyczna
- The Rose Trilogy (tom 1)
- HarperCollins
- 2002-01-01
- 2002-01-01
- angielski
Fionna Finnegan, the spirited, ambitious daughter of an Irish dock worker, longs to break free from the squalid alleys of Whitechapel. But her dreams fall apart with the sudden death of her father and the disappearance of her childhood love.
Fiona flees to New York where she builts a small grocery shop into a thriving tea house. But she cannot forget London. Convinced that her father was murdered, Fiona returns to the streets of her childhood to attempt to bring his killers to justice - and restore famiy's good name.
W ciągu niedługiego czasu rozwiewają się wszystkie marzenia i plany Fiony. Zdruzgotana młoda kobieta postanawia za oceanem odnaleźć krewnego i spróbować ułożyć sobie życie od nowa. Tak więc z bohaterką przenosimy się z mrocznych uliczek Whitechapel do Nowego Jorku.
Książkę czyta się bardzo przyjemnie. Fiona jest osobą, którą da się lubić i z zaciekawieniem czekamy jaki los zgotowała bohaterce Pani Donnelly. Czy odnajdzie swoje nowe miejsce na ziemi, czy spełni swoje zawodowe marzenia, jak ułoży się jej życie prywatne ?
Mam nadzieję, że książka ukaże się nakładem któregoś z polskich wydawnictw, bo moja mama przeczytałaby ją bardzo chętnie. Niestety, ostatnio nasze rodzime wydawnictwa chyba wolą wznawiać wydania książek, które już znajdują się na naszym rynku niż drukować coś nowego.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę czyta się bardzo przyjemnie. Fiona jest osobą, którą da się lubić i z zaciekawieniem czekamy jaki los...