Monster High 4: Po moim trupie

Okładka książki Monster High 4: Po moim trupie Lisi Harrison
Okładka książki Monster High 4: Po moim trupie
Lisi Harrison Wydawnictwo:Bukowy Las Cykl: Monster High (tom 4) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
potwory monster high liceum

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Ciebie zainteresować

Końcówka wzruszająca absolutnie! 💖 Jednak w tej części Melody niemal nie jest Melody, a przy tym niemiłosiernie irytuje. Cała reszta jak zwykle — mnóstwo popkultury, komicznych akcji z życia nastolatków i po prostu fajnie napisana książka. Zakończenie godne finału.

NAJGORSZA z serii i zupełnie zbędna. Cykl powinien skończyć się na trzeciej części, ta książka jest napisana jakby na siłę. Nie wprowadza zupełnie nic interesującego (jedynie widać tu ewidentną próbę zwrócenia uwagi na osoby LGBT, co wypadło jednak żałośnie). Poziom powieści wzrastał z książki na książkę, tu drastycznie opadł.
Odradzam, zgrzytanie zębami murowane.

Odradzam, zgrzytanie zębami murowane.

Ostatni tom zdecydowanie trzyma poziom. Jeszcze więcej tu aluzji do współczesnego świata (świetny wątek z branżą odzieżową, reklamową). I znowu jedno wielkie wołanie o tolerancję. Uwielbiam też te wplatane cytaty z klasyki literatury/kina grozy (tym razem mamy więcej Draculi). Minimalnie rozczarowuje zakończenie niektórych wątków (Melody + Jackson/DJ Hyde vs Granit). Ogólnie nadal z dużą przyjemnością!

więcej Pokaż mimo to

Kiedy sięgałam po tą serie, myślałam że będzie to zwykła młodzieżówka. Bez ciekawych wątków, morałów, czy wciągającej fabuły. Na całe szczęście myliłam się. Ku mojemu zaskoczeniu ta książka, jak i cała seria okazały się naprawdę świetną odskocznią. Wiadomo, nie jest to jakieś wybitne dzieło, ale mimo tego całą serię czytało mi się bardzo przyjemnie i szybko. Znajdowałam w niej nawet podteksty (haha),które nie byłyby dla mnie zrozumiałe jeszcze kilka lat temu. Ogólnie uważam cykl za bardzo wartościowy. Po przeczytaniu uświadomiłam sobie jak ważne jest by nie ukrywać kim jesteśmy, posiadanie przyjaciół, wierność i szczerość wobec innych i samego siebie. Każda z postaci była inna, każda borykała się z innym problemem, każda z pewnością była niezwykła. Jest to książka dla każdego. Dla młodszych może być rodzajem nauki czy przesłania, dla starszych rozrywką ale także przypomnieniem o ważnych wartościach, które z biegiem czasu mogły nam umknąć.

więcej Pokaż mimo to

Następna część przygód RAD-owców jest tak wciągająca jak i inne. Przygody ludzi z Salem zadziwiają, ale też czasami bawią. Książka ma bardzo fajnie poprowadzoną akcje dzięki czemu czyta się ją bardzo szybko i dobrze. Polecam każdemu kto przeczytał inne części Monster High, a tych którzy jeszcze tego nie zrobili -zachęcam.

Książki Monster High dla mnie są świetne! Wcale nie są podobne do tych dwuminutowych odcinków w Internecie. Pochłania się je w naprawdę krótkim czasie. Fajne historie ,,potworów'' i ,,normalsów'' w dobrym stylu przeniesione na kartki. Rozwiązują zagadki... Chodzą na zajęcia... Przeżywają miłości... Można nawet często się z nich pośmiać. Polecam przeczytać wszystkie po kolei. Ta akurat jest bardziej szczegółowo o Draculaurze.

więcej Pokaż mimo to

Wspaniala ksiazka. Trzyma w napieciu. Czytalam ja z zapartym tchem. Pod koniec, kiedy to przez nowe zycie Melody jej zwiazek z Jacksonem prawie sie rozpadl polecialy mi lzy. Naprawde bardzo wzruszajace momenty. Zarowno ten jak i wtedy kiedy Laura wreszcie zyslaka zainteresowanie ojca byly niezwykle magiczne. Naprawde polecam te ksiazki. Nie tylko ta czesc ale rowniez pozostale. Nie sa to ksiazeczki dla dzieci jak pewnie wiekszosc osob mysli przez powstanie laleczek z firmy Matell. Ksiazki te sa naprawde fantastyczne. Ta czesc wyjasnia wszystkie problemy jakie pozostawila trzecia czesc sagi, posiada przy tym zupelnie nie spodziewane zwroty akcji, takie jak na przyklad to ze Mel stala sie gwiazda Rocka!. Bardzo mile bylo rowniez to, ze Laura znalazla sobie chlopaka a byl to brat jednej z jej przyjaciolek Clawdeen. Rowniez niewidzialy przyjaciel Franki znalazl druga polowke Spectre. Niezla z niej klamczucha! Ta postac osobiscie nie przypadla mi do gustu. Zachecam do przeczytania !

więcej Pokaż mimo to

Ostatnia część książek Monster High, od której zaczyna się cała historia przedstawiona w "filmie".

Fantastyczne!

Fantastyczne!

Nie pisze że nudna książka, ale bywały o wiele lepsze.

Nie pisze że nudna książka, ale bywały o wiele lepsze.

Lisi Harrison Monster High 4: Po moim trupie Zobacz więcej