Lobo: Kontrakt na Bouga
- TM-Semic
- 1999-03-01
- 1999-03-01
- Katarzyna Rustecka
- lobo top komiks komiks
Cóż nowego w życiu naszego drogiego rzeźnika, pytasz? Więc odpowiadam, że nic nowego. Trup nadal ściele się gęsto, członki latają na prawo i lewo, a Lobo, jak zwykle, bawi się nieprzeciętnie.
Tym razem nasz bohater dostaje zlecenie od wyuzdanych zakonników (czy nie widzisz tu sprzeczności?),aby unicestwić ich... hmm... bouga, którego zasady (no wiesz, pokój na świecie, miłość bliźniego do bliźniego i takie tam) uniemożliwiają rozwój ich kościoła. Piekło i Niebo już nigdy nie będą takie same, twierdzą Alan Grant i Kieron Dwyer.
Świetny ale już nie tak dobry jak dwa pierwsze… może dla tego ze mi się zaczyna powtarzać historia… wciąż znakomity dla fanów gatunku :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTotalna rozwałka z satyrą na kwestie religijnych zakazów i nakazów oraz nieba i piekła. Nie jest to na pewno sensowny głos w dyskusji dookoła tych tematów, także nie ma tutaj nic kontrowersyjnego. Dla mnie komiks odrobinę zbyt brutalny i prostacki, fanem Lobo nie zostanę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCo tu dużo mówić - Lobo ;-) mój ulubiony odcinek z ostatnim czarnianinem.
Co tu dużo mówić - Lobo ;-) mój ulubiony odcinek z ostatnim czarnianinem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa podstawie takich komiksów powinni kręcić filmy a nie jakieś pajęczaki i bezkrwawi bohaterowie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMnisi mają problem. Chcą się zbuntować, chcą słuchać metalowej muzyki, uprawiać seks, oglądać porno, piać alkohol, ale ich Boug na to nie pozwala i zasady swe egzekwuje w bardzo brutalny sposób. Przyparci do muru wynajmują Lobo do zabicia Bouga… Jak skończy się ta historia?
Kolejny mocno satyryczny Lobo to dla odmiany satyra na religię, wiarę i ograniczenia. Satyra na wolność i rewolucję. Mocna, kontrowersyjna i bardzo brutalna fabuła, ale, pomimo humoru, wcale nie pusta, uzupełniona została znakomitymi rysunkami. Prostymi, acz wymownymi. Wprawdzie dzieło zyskało by uroku, gdyby zrobił je np. Bisley, nie mniej nadal jest to kawał dobrego, bardzo dobrego komiksu, dla tych., którzy nie boją się kontrowersji.
Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny mocno satyryczny Lobo to dla odmiany satyra na religię, wiarę i ograniczenia. Satyra na...