DMZ, Vol. 2: Body of a Journalist
- DC Comics, Vertigo
- 2007-02-07
- 2007-02-07
- angielski
America's worst nightmare has come true. Having neglected the threat of anti-establishment militias, the U.S. government is in danger of losing control. Middle America has violently risen up, coming to a standstill at Manhattan or, as the world now knows it, the DMZ. Matty Roth, a naive, aspiring photojournalist, lands a dream gig following a veteran war journalist into the heart of the DMZ. Things soon go terribly wrong, and Matty finds himself lost and alone in a world he's only seen on television. In this volume, Roth's star power as a wartime reporter rises both within and outside the DMZ and the embedded journalist lands the break of a lifetime: an interview with the infamous leaders of the Free Armies
Jestem zbulwersowany, jak Stany Zjednoczone po ataku Japonii podczas II wojny światowej. Brian Wood nie ukrywa, że nie zna się na polityce (minuta ciszy dla osób, które to czytają i błagają, żeby Wood przestał populistycznie trajkotać). Jedna z głównych postaci wprost przyznaje, że nie interesowała się nigdy wydarzeniami na salonach dyplomatycznych - nie mam pytań, to jest obraźliwe dla każdego, kto choć trochę interesuje się polityką. Mam ochotę namierzyć tego scenarzystę i mu po prostu przywalić, za to jaką fuszerkę naszkicował. Cholera jasna! - Po co oni wysyłają pseudo-dziennikarza, skoro on nie zna sytuacji politycznej w Wolnym Stanie, no Jezu, no! Wysyłają ludzi na misję, i nie wiedzą, jak działa system wojskowy? Co za brednie! Czy ja mam bluzgać i wyzywać innych, bo nie potrafią się przyłożyć do tematu? Po co Wood bierze się za coś, co go mało interesuje. Woli sypać tekstami z popkultury niż z kuluarów, bo tak jest łatwiej i może udawać, że polityka jest jednowymiarowa. Wrzuca debilne postacie, które są niekompetentne w zawodzie, który wykonują. Jak mam poważnie traktować ludzi, którzy sobie robią ze mnie żarty?! Co za pieprzony gniot!!!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toz podziękowaniami dla GrumikZone za translację :)
z podziękowaniami dla GrumikZone za translację :)