Szatan z siódmej klasy

- Nasza Księgarnia
- 2011-01-01
- 1949-01-01
- 9788310120649
- kryminał młodzieżowe przygodowe klasyka polska
Zaskakujące pomysły, wartka akcja, w którą wpleciony jest wątek kryminalny, wyrazista postać głównego bohatera Adasia to atuty czyniące z tej powieści ulubioną od pokoleń lekturę nastolatków.
Pomijając archaiczny język, to naprawdę fajna książka. Chciałabym móc żyć w czasach, kiedy Panowie mieszkali w dworkach.
Pokaż mimo toMożna powiedzieć kultową pozycja, która powinien każdy przeczytać, ten duży i mały.
Pokaż mimo toStaroświecki urok tej powieści był mi w tej chwili bardzo potrzebny ...
Staroświecki urok tej powieści był mi w tej chwili bardzo potrzebny ...
Pokaż mimo toNie moje klimaty
Nie moje klimaty
Pokaż mimo toNadal uważam to za jedną z lepszych lektur jakie czytałam do tej pory
Nadal uważam to za jedną z lepszych lektur jakie czytałam do tej pory
Pokaż mimo toMłodzieżowa powieść detektywistyczna. Nie głupia, choć słodko naiwna pod względem fabuły i ukazanych relacji między bohaterami. Nieskomplikowana fabularnie, ale dość zabawna i pięknie napisana. Dobra do puduszki i w odpoczynku od czegoś bardziej skomplikowanego. W porównaniu do niektórych lektur szkolnych, które potrafią być tak subtelne i wciągające jak podręczniki akademickie lub encyklopedie, ta jest naprawdę przyjemna w czytaniu, nawet po latach.
Młodzieżowa powieść detektywistyczna. Nie głupia, choć słodko naiwna pod względem fabuły i ukazanych relacji między bohaterami. Nieskomplikowana fabularnie, ale dość zabawna i pięknie napisana. Dobra do puduszki i w odpoczynku od czegoś bardziej skomplikowanego. W porównaniu do niektórych lektur szkolnych, które potrafią być tak subtelne i wciągające jak podręczniki...
więcej Pokaż mimo toWolę jednak film
Wolę jednak film
Pokaż mimo toJako swoją ulubioną książkę z dzieciństwa, z zapałem sięgnęłam po Superprodukcję Storytel. Słuchowisko bardzo dobre, brak mi tylko elementów tworzących tło dźwiękowe. Kilka odgłosów ptaków, to stanowczo za mało.
Pokaż mimo toEkranizacja tej powieści jest dla mojej rodziny wielkim sentymentem, dlatego powrót do niej w formie pisemnej był swego rodzaju zwrotem ku miłym wspomnieniom.
Pokaż mimo toPoczątek nie jest zbytnio porywający, ot uczeń siódmej klasy który jest zaskakująco dobry w rozwiązywaniu zagadek i który zostaje wysłany do rozwiązania innej, poza szkołą.
Lektura tej książki była stosunkowo przyjemna, i choć nie było to nic porywającego, to nie było najgorsze. typowa książka młodzieżowa.
Ewentualnym problemem dla mnie jest postać głównego bohatera, który wiecznie wdaje się w problemy i nie potrafi z nich wybrnąć.
Ciota to trochę z niego.
A tak nawiasem mówiąc, to trochę zabawne, jak czytałem tą książkę jeszcze w szkole z gimnazjami.
Mówiąc słowa końcowe, werdykt odszukajcie sobie sami.
więcej Pokaż mimo toOd jakiejś części książki staje się nieco ciekawsza, z wartką akcją i dobrymi pomysłami tytułowego bohatera.