rozwińzwiń

Porto, sardynka i fado. Kuchnia portugalska

Okładka książki Porto, sardynka i fado. Kuchnia portugalska Janina Pałęcka, Oskar Sobański
Okładka książki Porto, sardynka i fado. Kuchnia portugalska
Janina PałęckaOskar Sobański Wydawnictwo: Watra kulinaria, przepisy kulinarne
148 str. 2 godz. 28 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Watra
Data wydania:
1980-01-01
Data 1. wyd. pol.:
1980-01-01
Liczba stron:
148
Czas czytania
2 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
83-225-0048-3
Tagi:
Portugalia kuchnia portugalska
Średnia ocen

6,4 6,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Grecja od kuchni Janina Pałęcka, Oskar Sobański
Ocena 7,0
Grecja od kuchni Janina Pałęcka, Osk...
Okładka książki Tortilla u Sancho Pansy. Kuchnia hiszpańska Janina Pałęcka, Oskar Sobański
Ocena 7,0
Tortilla u San... Janina Pałęcka, Osk...
Okładka książki Mały przewodnik po Hiszpanii Janina Pałęcka, Oskar Sobański
Ocena 6,0
Mały przewodni... Janina Pałęcka, Osk...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,4 / 10
10 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
375
375

Na półkach: , ,

Niewielka książeczka w nietypowym formacie, w której opisana jest w skrócie kuchnia portugalska. W pierwszej części mamy ogólne informacje historyczno, etnograficzno, geograficzne przeplatane opowieściami autora z podróży po różnych rejonach Portugalii (z naciskiem na kulinarne ciekawostki). Część tę kończy niewielki słowniczek.
Druga część to podane sposoby przygotowywania najbardziej popularnych dań portugalskich wraz z proporcjami oraz składnikami. Z racji objętości książki część przepisów potraktowana jest bardzo skrótowo i trudno byłoby ugotować coś smacznego bazują tylko na przepisie tu poddanym. Ale przynajmniej jakieś pojęcie o tym co się będzie kryło pod portugalską nazwą gdy nam danie podadzą w restauracji, jakieś nabędziemy. Brak niestety fotografii. Książka napisana dosyć dawno i część informacji jest już nieaktualna. Wada książeczki - słabe klejenie stron - mogą wylatywać kartki.

Niewielka książeczka w nietypowym formacie, w której opisana jest w skrócie kuchnia portugalska. W pierwszej części mamy ogólne informacje historyczno, etnograficzno, geograficzne przeplatane opowieściami autora z podróży po różnych rejonach Portugalii (z naciskiem na kulinarne ciekawostki). Część tę kończy niewielki słowniczek.
Druga część to podane sposoby...

więcej Pokaż mimo to

avatar
375
375

Na półkach: ,

Mała książka podróżniczo - kucharska, skupiająca się na daniach kuchni portugalskiej. Autorzy w pierwszej części przybliżają nam różne rejony Portugalii,ich historię i zwyczaje kulinarne. Jest też sporo informacji o portugalskich winach. Autorzy zastosowali tu osobisty styl narracji - opisują to gdzie byli i co widzieli. Dobrze się to czyta, chociaż juz nie tak "lekko" jak inna pozycję książkową tego samego duetu - "Musaka pod Akropolem".
Druga część to oczywiście opisy i sposoby przyrządzania potraw kuchni portugalskiej. I dodatkowo mały słowniczek kulinarny. Brak tu fotografii i książka, ponieważ jest klejona, łatwo się rozlatuje.

Mała książka podróżniczo - kucharska, skupiająca się na daniach kuchni portugalskiej. Autorzy w pierwszej części przybliżają nam różne rejony Portugalii,ich historię i zwyczaje kulinarne. Jest też sporo informacji o portugalskich winach. Autorzy zastosowali tu osobisty styl narracji - opisują to gdzie byli i co widzieli. Dobrze się to czyta, chociaż juz nie tak...

więcej Pokaż mimo to

avatar
307
5

Na półkach: ,

Bardzo się zdezaktualizowała, ale przepisy kulinarne warto wypróbować.

Bardzo się zdezaktualizowała, ale przepisy kulinarne warto wypróbować.

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    14
  • Przeczytane
    13
  • Posiadam
    6
  • Kulinaria
    2
  • Wymienione
    1
  • 2012
    1
  • Kuchnia
    1
  • Kulchnia
    1
  • Samo życie
    1
  • Kulinarne
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Porto, sardynka i fado. Kuchnia portugalska


Podobne książki

Przeczytaj także