Porto, sardynka i fado. Kuchnia portugalska
Wydawnictwo: Watra kulinaria, przepisy kulinarne
148 str. 2 godz. 28 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Watra
- Data wydania:
- 1980-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 1980-01-01
- Liczba stron:
- 148
- Czas czytania
- 2 godz. 28 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 83-225-0048-3
- Tagi:
- Portugalia kuchnia portugalska
Książka autorstwa duetu podróżników, Janiny Pałęckiej i Oskara Sobańskiego, przedstawiająca mało znaną w Polsce kuchnię portugalską.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 14
- 13
- 6
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Niewielka książeczka w nietypowym formacie, w której opisana jest w skrócie kuchnia portugalska. W pierwszej części mamy ogólne informacje historyczno, etnograficzno, geograficzne przeplatane opowieściami autora z podróży po różnych rejonach Portugalii (z naciskiem na kulinarne ciekawostki). Część tę kończy niewielki słowniczek.
Druga część to podane sposoby przygotowywania najbardziej popularnych dań portugalskich wraz z proporcjami oraz składnikami. Z racji objętości książki część przepisów potraktowana jest bardzo skrótowo i trudno byłoby ugotować coś smacznego bazują tylko na przepisie tu poddanym. Ale przynajmniej jakieś pojęcie o tym co się będzie kryło pod portugalską nazwą gdy nam danie podadzą w restauracji, jakieś nabędziemy. Brak niestety fotografii. Książka napisana dosyć dawno i część informacji jest już nieaktualna. Wada książeczki - słabe klejenie stron - mogą wylatywać kartki.
Niewielka książeczka w nietypowym formacie, w której opisana jest w skrócie kuchnia portugalska. W pierwszej części mamy ogólne informacje historyczno, etnograficzno, geograficzne przeplatane opowieściami autora z podróży po różnych rejonach Portugalii (z naciskiem na kulinarne ciekawostki). Część tę kończy niewielki słowniczek.
więcej Pokaż mimo toDruga część to podane sposoby...
Mała książka podróżniczo - kucharska, skupiająca się na daniach kuchni portugalskiej. Autorzy w pierwszej części przybliżają nam różne rejony Portugalii,ich historię i zwyczaje kulinarne. Jest też sporo informacji o portugalskich winach. Autorzy zastosowali tu osobisty styl narracji - opisują to gdzie byli i co widzieli. Dobrze się to czyta, chociaż juz nie tak "lekko" jak inna pozycję książkową tego samego duetu - "Musaka pod Akropolem".
Druga część to oczywiście opisy i sposoby przyrządzania potraw kuchni portugalskiej. I dodatkowo mały słowniczek kulinarny. Brak tu fotografii i książka, ponieważ jest klejona, łatwo się rozlatuje.
Mała książka podróżniczo - kucharska, skupiająca się na daniach kuchni portugalskiej. Autorzy w pierwszej części przybliżają nam różne rejony Portugalii,ich historię i zwyczaje kulinarne. Jest też sporo informacji o portugalskich winach. Autorzy zastosowali tu osobisty styl narracji - opisują to gdzie byli i co widzieli. Dobrze się to czyta, chociaż juz nie tak...
więcej Pokaż mimo toBardzo się zdezaktualizowała, ale przepisy kulinarne warto wypróbować.
Bardzo się zdezaktualizowała, ale przepisy kulinarne warto wypróbować.
Pokaż mimo to