- biznes, finanse
- Wydawnictwo Poligraf
- 2011-03-17
- 2011-03-17
- sukces na giełdzie giełda
Książka jest owocem niemalże 3 lat pracy autora z wytrawnymi ekspertami giełdowymi, w której 16 doświadczonych praktyków rynku, dzieli się swoją wiedzą. Praktyczną wiedzą giełdową na najwyższym poziomie. Poruszone zostały zagadnienia o różnym poziomie zaawansowania. Od odpowiedzi na pytania, "Co determinuje sukces na giełdzie?", "Czy istnieje wskaźnik idealny?", poprzez zaawansowane techniki związane między innymi z geometrią Fibonacciego, narzędziem Median Lines, daytradingową metodologią Joe Ross'a, metodologią Joe DiNapolego, czy obliczaniem kalendarzowych dat zwrotu dla indeksów giełdowych. Sprawdzone techniki można wykorzystywać od rynku FOREX poprzez akcje, opcje i kontrakty terminowe.
Celem publikacji było uzupełnienie luki na rynku wydawniczym i danie czytelnikom wartościowej pozycji o bardzo wysokim poziomie merytorycznym, poprzez połączenie praktycznej wiedzy wielu weteranów rynku kasowego, terminowego i forex.
Dodaj cytat z książki Sukces na giełdzie. Tajniki i wskazówki największych polskich ekspertów giełdowych Marek Marcinowski
Dodaj cytat
Ciekawa książka. Myślę, że dużo ciekawego znajdzie w niej ktoś, kto dopiero zaczyna interesować się giełdą, jak również osoba bardziej obeznana z tą tematyką. Duży plus za przystępność opisania problematyki
Pokaż mimo toW końcu znalażłem książkę z praktycznymi poradami, lista nawisk z którymi autor prowadzi wywiady jest imponująca , same znane nazwiska ze świata finansjery. Forma wywiadów nie porywa, ale goście po namowie autora pokazują praktyczne metody swoich zagrań. Polecam głównie wszystkim tym którzy stawiają swoje pierwsze kroki na giełdzie. Warto kupić i spróbować
Pokaż mimo toKrótkie słabej jakości wywiady.
Więcej można przeczytać na internecie :)
Krótkie słabej jakości wywiady.
Pokaż mimo toWięcej można przeczytać na internecie :)
Książka wciągająca, polecam w szczególności dla początkujących inwestorów.
Książka wciągająca, polecam w szczególności dla początkujących inwestorów.