Koniec szkoły

- 2014-12-01
- 2014-12-01
- Anna Sawicka-Chrapkowicz
- Zabójcze umysły
Oto członkowie Jednostki Analiz Behawioralnych. Elita profilerów FBI, której zadaniem jest rozpracowywanie najbardziej nieobliczalnych zabójczych umysłów w kraju i przewidywanie ich następnych posunięć – zanim jeszcze uda im się powtórnie uderzyć.
W lasach Bemidji w Minnesocie odkryto trzy płytkie groby, w których spoczywały ciała młodych dziewcząt. Wszystko wskazuje na to, że ofiary, owinięte w koce i przykryte plastikową folią, były przed śmiercią otoczone dobrą opieką. Ich zgon nastąpił w wyniku zatrucia barbituranami – każda z nich zasnęła i nigdy się już nie obudziła.
Lokalna policja, nie potrafiąc zidentyfikować zwłok, zwraca się o pomoc do zespołu JAB. Profiler David Rossi dowiaduje się, że dziewczęta zniknęły dziesięć lat temu w różnych miejscach Georgii. Z dalszego śledztwa wynika, że sprawcy byli zamieszani w cykl porwań i morderstw przez niemal dwadzieścia lat – i że cykl ten ma się znów wkrótce rozpocząć…