Player One

Okładka książki Player One Ernest Cline
Okładka książki Player One
Ernest Cline Wydawnictwo: Amber Cykl: Ready Player (tom 1) fantasy, science fiction
Ready Player (tom 1)

Książki autora

Oficjalne recenzje i

Kody nostalgii

794 239 70

To jest dobra książka dla młodych, kto wie, może stanie się tym, czym stał się Harry Potter. Wciągnie do czytania, stanie się "bramą" :) do Zamku Anoraka :) , w którym półki uginać się będą pod ciężarem lektur. Nieważne czy będzie to ciężar megabajtów czy papieru. Jak dla mnie trochę zbyt zero-jedynkowa - ale w końcu od kodu dwójkowego wszystko się zaczęło, a przypominam, że odwołania do zer i jedynek mamy już w lekturach sprzed dwóch tysięcy lat... " A mowa wasza niech będzie: tak, tak, nie, nie" (Mt 5,37). :)

więcej Pokaż mimo to

Powieść od geeka dla geeków. Wielki hołd dla kultury lat 80 tych dla tamtych filmów, gier, muzyki.

Swojego rodzaju encyklopedia lat 80 z dodatkiem nuty romantyzmu. Dziesiątki jak nie setki smaczków, począwszy od Retro Gier, poprzez Muzykę i Filmy i na Motoryzacji skończywszy. Polecam każdemu Geekowi.

Na półkach: , , , ,

Po raz kolejny jestem mile zaskoczony, że książka która została zekranizowana ukazuje bardziej rozbudowaną historię, aniżeli to co widzieliśmy na ekranie. Historia interesująca nie tylko dla geeka (jakim jestem),prawdziwy easter egg dla każdego, który lubi klimat sci-fi.

W książce mamy przedstawione dwie rzeczywistości. Pierwsza z nich to nudne i ciężkie, prawdziwe życie. Za to tą ciekawszą stanowi świat wirtualny, znany jako OASIS.🎮
O co dokładnie chodzi w stworzonej przez Cline'a historii? Całość opiera się na grze - wszyscy dążą do rozwiązania zagadki, którą pozostawił po sobie twórca gry i zdobycia głównej nagrody... 😏

"Player One" to książka pełna akcji. Czyta się ją bardzo łatwo i przyjemnie. Jest idealna dla osób zaczynających swoją przygodę z sci-fi.💜

"Player One" to...

więcej Pokaż mimo to

Film i książka równie dobre, choć są różnice. Naprawdę super są te smaczki z pop kultury i lat '80. Jeśli czujecie, że utknęliście w czytelniczym dole, ta książka powinna was z niego wyciągnąć.

Cały koncept mi się niesamowicie podobał. Każde nawiązanie, które znałam wspomagało nostalgię. Jednak sporo też nie znałam niestety. Choć wszystko było dobrze wytłumaczone więc to nie problem. Chyba dla miłośnika gier ta książka nie może się nie podobać. Po prostu ja chcę tam iść i w to zagrać! Nawet nie dla nagrody tylko dla samej gry.

Oh od tej książki zaczęła się moja przygoda z czytaniem. Miło wspominam

Oh od tej książki zaczęła się moja przygoda z czytaniem. Miło wspominam

Coś po prostu prze-ge-nial-ne-go! Świetna fabuła, nieoczekiwane zwroty akcji, ta kreacja świata i tego wirtyalnego i tego rzeczywistego. Pragnę takiej gry z milionem światów. Nie wspominajac juz o samym motywie konkursu

Bardzo solidne i zasłużone 7.

Dużo nostalgii dla wszystkich z roczników '70 '80 :) Czytanie nie nudzi, cały czas coś się dzieje.

Polecam !

Bardzo solidne i zasłużone 7.

Polecam !

• Przeczytane