Marketing polityczny w Internecie
- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- Muza
- 2010-01-01
- 2010-01-01
- 978-83-7495-824-0
- marketing narracja doradztwo polityczne public relations
Książka ta:
pomoże przygotować kompleksową strategię Twojej kampanii promocyjnej w Internecie,
podpowie, jak wybrać najskuteczniejsze dla Ciebie narzędzia kampanii,
nauczy, jak efektywnie wykorzystywać różne narzędzia kształtowania wizerunku w Internecie oraz jak profesjonalnie i skutecznie komunikować się za pomocą Internetu,
krok po kroku poprowadzi Ciebie przez proces przygotowania własnej strony www, bloga oraz profili na portalach społecznościowych.
Stanowi praktyczny podręcznik dla kandydatów w wyborach, samorządowców, polityków, ekspertów, liderów organizacji pozarządowych, dyrektorów biur i asystentów poselskich, urzędników administracji publicznej, specjalistów w zakresie PR i reklamy oraz dla każdego, kto chce stworzyć profesjonalny wizerunek w Internecie. Przeznaczona jest zarówno dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z wirtualnym światem, jak i dla tych, którzy na co dzień korzystają z zasobów sieci, a teraz chcieliby wykorzystać Internet do realizacji własnych celów.
Książka może być przydatna także studentom politologii, marketingu politycznego, socjologii lub psychologii społecznej zainteresowanym praktyką marketingu politycznego.
Generalnie interesowała mnie tylko ta część książki, która nie była powieleniem "Kampania wyborcza. Strategia sukcesu" a to była niewielka część. Dużo porad w stylu "każdy to wie, ale nie każdy wymyśli", napisana fajnym językiem. Jest to jednak podręcznik często dla bardzo początkujących(patrz: dokładny opis jak założyć konto na nk).
Książka dobra pod kątem poszerzania wiedzy gdyż zawiera wiele przydatnych linków o których na co dzień się nie słyszy.
Polecam jako szybką lekturkę na dwie godziny.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka dobra pod kątem poszerzania...
Książka bardzo konkretna i rzeczowa. Mnóstwo przydatnej wiedzy obnażającej mechanizmy, na których opiera się kampania internetowa. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUważam tę książkę za niezbędnik do prowadzenia kampanii internetowej. Tylko rzetelna wiedza poparta wieloma przykładami zastosowania w praktyce.