Mąż z ogłoszenia
Wydawnictwo: Otwarte Seria: Otwarte dla Ciebie. Romans literatura obyczajowa, romans
- literatura obyczajowa, romans
- Otwarte dla Ciebie. Romans
- Heartstrings and Diamond Rings
- Otwarte
- 2012-03-07
- 2012-03-07
- Paulina Makles
- miłość ogłoszenie biuro matrymonialne
Alison ma trzydzieści jeden lat i… zero szczęścia w miłości. Kiedy kolejny potencjalny narzeczony okazuje się kompletnym nieporozumieniem, dziewczyna postanawia skorzystać z usług biura matrymonialnego. To, do którego trafia, jest inne niż wszystkie. Jego przystojny szef nie pozwoli, by Alison spotkała choć jednego interesującego mężczyznę. Dlaczego? Miłość ma swoje tajemnice.
Przeciętna miłosna historia. Alison, szuka tego jedynego. Kiedy kolejny związek okazuje się być klapą, postanawia zainwestować wszystkie oszczędności w usługi profesjonalnej swatki, która ma na koncie same sukcesy. Ta decyzja, jak można się domyślić, zupełnie odmieni jej życie.
Naiwna i leciutka historia. Idealna na poranne dojazdy do pracy. Łyka się ją szybko, to taka nieszkodliwa babska lektura, ani nie porywa, ani nie irytuje za bardzo. Choć bajkowe zakończenie, jak zawsze sztampowe.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNaiwna i leciutka historia. Idealna na poranne dojazdy do pracy. Łyka się ją szybko, to taka...
Idealna książka na jeden wieczór - lekka i zabawna.
Idealna książka na jeden wieczór - lekka i zabawna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to31 letnia Alison właśnie rozstaje się z chłopakiem. Czując tykający zegar biologiczny i upływajacy czas postanawia dłużej nie czekać na idealnego faceta. Decyduje pomóc losowi i skorzystać z usług biura matrymonialnego. Okazuje się jednak, że swatką jest młody mężczyzna który przejął interes po zmarłej nie dawno babci. Czy Brandon pomoże Alison w znalezieniu miłości?
Muszę przyznać, że niechcący wybrałam idealną noworoczną lekturę. Może trochę przewidywalna, ale ubawilam się przednio! Przezabawna historia, która pochłonęła mnie całkowicie już od pierwszych stron... w dodatku czytało się szybko i z uśmiechem na ustach, dokładnie tak jak lubię.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMuszę...
Historyjka o sfrustrowanej poszukiwaniem męża singielce o gołębim sercu, bogatym (broń boże, nie głupim!) wnętrzu i naiwnej jak rzadko kiedy. Ubawiłam się setnie czytając opisy niesamowitych randek z zupełnie odjechanymi (patrz: dziwnymi) facetami. Finał przewidywalny aż do bólu, ale w sumie czytało się szybko, łatwo i przyjemnie. Tylko skąd pytanie: gdzie ci mężczyźni?!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy raz przeczytałam książkę tego typu i powiem szczerze, że mi się spodobała. Losy głównej bohaterki są ciekawe, a momentami na prawdę zabawne :) POLECAM! :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem jedną z tych bab, które zazwyczaj nie trawią banalnych historyjek miłosnych. Od ckliwej komedii romantycznej zdecydowanie wolę krwawy horror, a jeśli już ruszać książkę o tematyce miłości, to tylko w wykonaniu Austen, Bronte czy innych klasyków.
Ale okres przedświąteczny chyba w tym roku złagodził moje obyczaje. Próbowałam - po raz drugi - przeczytać "Rok 1984", kolejny raz skończyło się niepowodzeniem, nawet dużo szybciej niż przy pierwszej próbie. Przeczytam tę książkę, ale później, na razie jest zbyt ciężka i depresyjna. W każdym razie, po tym niepowodzeniu rzuciłam się - też po raz kolejny - na "Męża z ogłoszenia". I mimo że całość była cholernie przewidywalna i w normalnych okolicznościach wywołałaby u mnie przynajmniej mdłości, dzisiaj przyjemnie mi się czytało.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle okres przedświąteczny chyba w tym roku złagodził moje obyczaje. Próbowałam - po raz drugi - przeczytać "Rok...
Oczywiście bardzo naciągana jak wszystkie romansidła. Rozchodzą się i schodzą. Nie mogą bez siebie źyć...itp Oklepany temat. Oklepany schemat a mimo wszystko czyta się przyjemnie. Bardzo relaksuje.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toProściutki i naiwny do bólu romans, miejscami zabawny. Przeraża mnie jednak fakt, że zaliczany jest do tzw literatury kobiecej, czyli ktoś zakłada, że nie może być mądrzej, bo adresatka nie zrozumie? Czy jak?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka lektura na leniwe popołudnie z pewną dawką humoru. Jeśli nie macie ochoty na trudne tematy to ta pozycja jest idealna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiła lektura na deszczowy wieczór.
Happy end bardzo przewidywalny.
Polecam
Miła lektura na deszczowy wieczór.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłówna bogaterka Alison usiłuje znaleźć mężczyznę swojego życia, a może jest bliżej niż jej się wydaje. ;)
Happy end bardzo przewidywalny.
Polecam