Gramatyka historyczna języka polskiego
Wydawnictwo: Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego językoznawstwo, nauka o literaturze
- językoznawstwo, nauka o literaturze
- Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego
- 2006-01-01
- 2003-01-01
- 83-235-0118-1
- gramatyka historyczna język polski polonistyka językoznawstwo diachroniczne językoznawstwo
Nowe wydanie podręcznika akademickiego, uzupełnione o ostatnią część - składnię. Zawiera pełny materiał, stanowiący kurs podstawowy (dodatkowo wzbogacony o cenny indeks polskich form wyrazowych),najczęściej realizowany na uniwersyteckich studiach polonistycznych.
Podręcznik, jak podręcznik, ale tematyka... Nigdy nie lubiłam gramatyki - opisowej i tak samo historycznej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajlepszy podręcznik do gramatyki historycznej.
Najlepszy podręcznik do gramatyki historycznej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobry podręcznik napisany przystępnym językiem. Dla studentów polonistyki - pozycja obowiązkowa.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChyba najlepszy podręcznik do gramatyki hist.
Chyba najlepszy podręcznik do gramatyki hist.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tonieźle spisuje się jako podstawka pod laptopa
nieźle spisuje się jako podstawka pod laptopa