Potomstwo

Tagi:
horror Dead River ludożercy dzikusy slasher polowanie

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki 17 szram Ramsey Campbell, Mort Castle, Robert Cichowlas, Michał Gacek, Washington Irving, Dawid Kain, Kazimierz Kyrcz jr, Krzysztof Maciejewski, Graham Masterton, Carlton Mellick III, Joseph Nassise, Łukasz Radecki, Jacek M. Rostocki, Paweł Waśkiewicz, F. Paul Wilson, Robert Ziębiński, Aleksandra Zielińska
17 szram Ramsey Campbell, Mo...
Okładka książki 11 cięć Mort Castle, Robert Cichowlas, John Everson, Jakub Małecki, Graham Masterton, Scott Nicholson, Łukasz Orbitowski, Paweł Paliński, Jacek M. Rostocki, Guy N. Smith, F. Paul Wilson
11 cięć Mort Castle, Robert...

Jestem rozczarowana. Książka toczka w toczkę taka sama jak pierwsza część. Inni bohaterowie i trochę mniej obrzydliwych opisów, ale generalnie to ta sama historia :(

Ebook.Mocne ,horrorek .Kanibale wrócili

Ebook.Mocne ,horrorek .Kanibale wrócili

Nie trzeba pisać opasłych tomiszcze, aby stworzyć niepowtarzalną atmosferę grozy i napięcia. Strach się bać. Dla mnie rewelka.

Miasteczko Dead River w Main zachwyca zielenią lasu i pięknem nadmorskich klifów. Życie tutaj wydaje się być spokojne, niemal sielankowe. Aż trudno uwierzyć, że krwawa rzeźnia, której świadkiem była w przeszłości ta okolica, wydarzyła się naprawdę. Od tamtych strasznych dni minęło już niemal jedenaście lat, a jednak emerytowany już szeryf Peters nie potrafi o nich zapomnieć. Wciąż w snach powracają krwawe powidoki ciał w jaskini i dzikie oczy małego chłopca. Nie wie, że to co wiele lat temu pomógł zniszczyć, powróciło w te strony w jeszcze bardziej upiornej i krwiożerczej postaci. Świadomości przychodzi wraz z odkryciem pierwszych ofiar. Zabitych, obdartych ze skóry, poćwiartowanych.

„Potomstwo” Jacka Ketchuma to kontynuacja krwawego horroru „Poza sezonem”. Tym razem bohaterowie muszą zmierzyć się ze sfora dzieci kanibali. Krwiożerczych i absolutnie bezwzględnych. Co za tym idzie fabuła aż ocieka krwią, a opisy tortur mogą wręcz wywoływać mdłości u czytelników o słabszych żołądkach.

Mnie osobiście jednak bardziej przypadła do gustu „Poza sezonem”. Być może dlatego, że tam autor zaraz na początku nie zdradza istoty zła, a tu wszystkiego można się domyśleć już po kilku stronach lektury. Zabrakło więc elementu zaskoczenia, Mimo wszystko książkę polecam!!

Trochę słabsza niż pierwsza część. Polecam

Trochę słabsza niż pierwsza część. Polecam

Bardzo dobra, krwawa , bezpośrednia - fani docenią.

Bardzo dobra, krwawa , bezpośrednia - fani docenią.

Ja generalnie jestem zawiedziona. Liczyłam na na prawdę mocne wrażenia a dostałam popłuczyny.
Do 120 strony, nie umiałam powiązać ze sobą kilku wątków, trudno było mi się doszukać ich wspólnego mianownika.
Na szczęście książka okazała się krótka i jakoś dobrnęłam do końca. Daję 5 gwiazd tylko ze względu na nazwisko autora.
Podsumowując- kicha.

Podsumowując- kicha.

Ciekawa pozycja do przeczytania, jak każda Ketchuma 🙂 opisy dosyć drastyczne, pobudzające wyobraźnię. Raczej dla osób o mocnych nerwach 🙂 mi się podobała, dlatego polecam 😉

Potomstwo to drugi tom seri dead river i jak na kontynuację przystało dostajemy jeszcze więcej tego samego mocniejszego niż było to w poprzedniej książce. Byłem ciekawy jak autor poradzi sobie z kontynuacją ,myślałem że będą kontynuowane losy ocalalej z pierwszego tomu jednak tak nie jest inakcja zabiera nas 11 lat w przyszłość mamy bodajże 1992r, mamy nowych nieszczesnikow którzy będą musieli walczyć stać sie podobnymi do swoich oprawców żeby przetrwać, samk uczestnicy nocnej zabawy są interesujący, w takich książkach gdzie brutalność jest na pierwszym planie cierpią postacie i to dosłownie brakuje czasu na ich rozwinięcie i żeby czytelnik poczuł jakieś przywiązanie w tym przypadku takie nie bylo mi osobiście zależało na bohaterach i chciałem żeby udało im sie przetrwać autor sie spisał POLECAM

Ketchum ma świetny styl. Doskonale ucieleśnia dynamikę, nie wchodzi w przeżytek wielostronicowych opisów, a pozwala zharmonizować się doskonale z odczuciami bohaterów. Mimo pozornie prostej obietnicy fabularnej, książka ta jest napisania niezwykle inteligentnie. Podobała mi się.
Wymagam tyle, ile można wymagać od horroru - stąd 8 gwiazdek. Rewelacja.

Wymagam tyle, ile można wymagać od horroru - stąd 8 gwiazdek. Rewelacja.

• Przeczytane
  • Chcę przeczytać