rozwińzwiń

Kuchnia francuska

Okładka książki Kuchnia francuska Maria Iwaszkiewicz, Stanisław Włodek
Okładka książki Kuchnia francuska
Maria IwaszkiewiczStanisław Włodek Wydawnictwo: Krajowa Agencja Wydawnicza Seria: Kuchnie różnych narodów kulinaria, przepisy kulinarne
97 str. 1 godz. 37 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Seria:
Kuchnie różnych narodów
Wydawnictwo:
Krajowa Agencja Wydawnicza
Data wydania:
1976-01-01
Data 1. wyd. pol.:
1976-01-01
Liczba stron:
97
Czas czytania
1 godz. 37 min.
Język:
polski
Tagi:
kuchnia francuska gotowanie
Średnia ocen

6,0 6,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Portrety i rozmowy Maria Iwaszkiewicz, Agnieszka Papieska
Ocena 8,0
Portrety i roz... Maria Iwaszkiewicz,...
Okładka książki Zeszyty Literackie nr 144 / 2018 Anna Arno, Karol Berger, Josif Brodski, Benedetta Craveri, Józef Czapski, Irena Grudzińska-Gross, Zbigniew Herbert, Maria Iwaszkiewicz, Wojciech Karpiński, Harry hrabia Kessler, Ewa Kuryluk, Giuseppe Tomasi di Lampedusa, Tomasz Łubieński, Claudio Magris, Piotr Matywiecki, Maciej Miłkowski, Czesław Miłosz, Piotr Mitzner, Paweł Muratow, Anna Piwkowska, Redakcja kwartaln. Zeszyty Literackie, Tomasz Różycki, Roberto Salvadori, Marci Shore, Timothy Snyder, Adam Szczuciński, Michał Szymański, Barbara Toruńczyk, Tomas Venclova, Adam Zagajewski, Szymon Żuchowski
Ocena 6,5
Zeszyty Litera... Anna Arno, Karol Be...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,0 / 10
5 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
2912
2822

Na półkach: ,

Książeczka niewielkich rozmiarów, 95 stronicowa.
Zawiera rozdziały :
● Zupy,
● Przystawki,
● Dania rybne,
● Dania mięsne,
● Dodatki do dań,
● Desery,
● Sery,
● Wina.

Książeczka niewielkich rozmiarów, 95 stronicowa.
Zawiera rozdziały :
● Zupy,
● Przystawki,
● Dania rybne,
● Dania mięsne,
● Dodatki do dań,
● Desery,
● Sery,
● Wina.

Pokaż mimo to

avatar
4663
3431

Na półkach: , ,

Przepisy faktycznie są z tradycyjnej kuchni francuskiej, ale - niestety! - część składników nawet dziś trudno dostać na naszym rynku. Można je zastąpić czymś podobnym, ale to już nie to samo:).

Część receptur jest bardzo pracochłonna, ale niektóre dania można przyrządzić szybko i tanio, zwłaszcza zupy warzywne i przystawki.

Większość przepisów to zdrowe, lekkostrawne potrawy, ale są tu i ciężkie, wysokokaloryczne desery (jednak smaczne, dla miłośników słodkości - raz kiedyś można zaszaleć:)).
Część dań oparta jest na interesującym połączeniu smaków, do których miłośnicy tradycyjnej kuchni polskiej nie są przyzwyczajeni - np. ryby i pomarańcze.

Mimo iż książka jest wydana dawno, a na rynku jest teraz dużo nowości z dziedziny kulinariów, co jakiś czas lubię sięgnąć po przepisy z tego właśnie poradnika.

Przepisy faktycznie są z tradycyjnej kuchni francuskiej, ale - niestety! - część składników nawet dziś trudno dostać na naszym rynku. Można je zastąpić czymś podobnym, ale to już nie to samo:).

Część receptur jest bardzo pracochłonna, ale niektóre dania można przyrządzić szybko i tanio, zwłaszcza zupy warzywne i przystawki.

Większość przepisów to zdrowe, lekkostrawne...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    9
  • Posiadam
    9
  • Chcę przeczytać
    7
  • Wracam
    1
  • Kuchnia
    1
  • Domowa biblioteka
    1
  • 1 psychologia
    1
  • Małgosia biblioteka papierowa
    1
  • Posiadam i Chcę przeczytać
    1
  • Kulinaria
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia francuska


Podobne książki

Przeczytaj także