Franklin pomaga koledze

- 2000-01-01
- 32 min.
- Patrycja Zarawska
- Historyjka z Telewizji franklin dla dzieci literatura dziecięca
Na podstawie postaci stworzonych przez pisarkę Paulette Bourgeois i ilustratorkę Brendę Clark.
Każdy tomik to osobna historia o niezwykle ważnych sprawach z życia przeciętnego kilkulatka. Tym razem Franklin dowie się, że dobrze jest pomagać kolegom, ale nadmiar życzliwości może odnieść odwrotny skutek. Postacie wykreowane przez autorki są wzorcem nie tylko dla dzieci, lecz także dla rodziców, a ich przeżycia pozwalają odnaleźć się w niełatwych sytuacjach życiowych.
Ilustracje: Brenda Clark
Pomagać trzeba, ale tylko wtedy, kiedy druga osoba wyraża na nią zgodę, ooo.
Pomagać trzeba, ale tylko wtedy, kiedy druga osoba wyraża na nią zgodę, ooo.
Pokaż mimo toCzytane do zatracenia tchu. Moje dzieciaki to potrafiły, nie da się ukryć. Opowieści sympatycznego żółwia Franklina mają w sobie to coś. Jest ciepła przyjazna atmosfera dobre rady. Polecam.
Pokaż mimo toPomagać trzeba z głową i bez przesady. :)
Pomagać trzeba z głową i bez przesady. :)
Pokaż mimo toFranklinów to się u nas wala po domu ze trzydzieści, a i tak nie są to wszystkie jakie wydali. Ta jest jednak szczególnie mi bliska, bo się straszliwie z synem kłócę zawsze przy niej. Otóż jednym z przyjaciół Franklina jest ślimak i zawsze zastanawiało mnie, jak jest możliwa przyjaźń tych wszystkich zwierząt ze ślimakiem, przecież on jest taki malutki. Wystarczy, że ten misio się obróci i już kolega zgnieciony (a w innej książce spali pod namiotami, właśnie misio obok ślimaka). Syn oczywiście, że ślimak ma skorupę i nic mu nie będzie, a ja mu, że skorupka cieniutka, a niedźwiedź to kilkaset kilo ważyć potrafi...doprawdy rewelacyjna jest ta ich paczka!
Franklinów to się u nas wala po domu ze trzydzieści, a i tak nie są to wszystkie jakie wydali. Ta jest jednak szczególnie mi bliska, bo się straszliwie z synem kłócę zawsze przy niej. Otóż jednym z przyjaciół Franklina jest ślimak i zawsze zastanawiało mnie, jak jest możliwa przyjaźń tych wszystkich zwierząt ze ślimakiem, przecież on jest taki malutki. Wystarczy, że ten...
więcej Pokaż mimo to:)
Pokaż mimo tonaprawde fajna księżka
naprawde fajna księżka