Pity the Nation: Lebanon at War
- 2001-01-01
- 2001-01-01
- 9780192801302
- Robert Fisk Liban Bejrut
Pity the Nation ranks among the classic accounts of war in our time, both as historical document and as an eyewitness testament to human savagery. Written by one of Britain's foremost journalists, this remarkable book combines political analysis and war reporting in an unprecedented way: it is an epic account of the Lebanon conflict by an author who has personally witnessed the carnage of Beirut for over a decade. Fisk's book recounts the details of a terrible war but it also tells a story of betrayal and illusion, of Western blindness that had led inevitably to political and military catastrophe.
Updated and revised, Fisk's book gives us a further insight into this troubled part of the world.
Przez całą książkę – poczynając od opisów exodusu Palestyńczyków w roku 1948, poprzez masakrę w Sabrze i Szatili, a kończąc na relacjach terroryzowanych przez izraelskich najeźdźców mieszkańców wiosek południowego Libanu – Fisk zastanawia się, w jaki sposób naród, który doświadczył masowej eksterminacji może w podobny sposób traktować przedstawicieli innych nacji.