Głodne Kawałki. Kill Grill 2

Anthony Michael Bourdain Wydawnictwo: W.A.B. literatura faktu
408 str.
Tytuł oryginału:
Nasty Bits. Collected Varietal Cuts, Usable Trim, Scraps, and Bone
Data wydania:
2011-06-30
Data 1. wyd. pol.:
2011-06-30
Liczba stron:
408
Język:
polski
ISBN:
978-83-7414-940-2
Tłumacz:
Wioletta Lamot
Wydawnictwo:
W.A.B.
Tagi:
kuchnia
Tytuł oryginału:
Nasty Bits. Collected Varietal Cuts, Usable Trim, Scraps, and Bone
Kategoria:
literatura faktu
Data wydania:
2011-06-30
Liczba stron:
408
Język:
polski
ISBN:
978-83-7414-940-2
Tłumacz:
Wioletta Lamot
Tagi:
kuchnia
Średnia ocen
6,4 / 10
106 ocen 9 opinii

Oceń przeczytaną książkę
i
Dodaj książkę do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Poczekaj, szukamy dla Ciebie najlepszych ofert

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama

Książki autora

Reklama

Podobne książki

Więcej
więcej

Oceny

Średnia ocen
6,4 / 10
106 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinie [9]

Sortuj:
11920
438

Na półkach: , , ,

"Brałem wczoraj udział w polowaniu na foki".

Wybór felietonów, które autor pisał do różnych czasopism - kulinarnych i nie - o kuchni, o gotowaniu, o tym, jacy ludzie, zajmują się gotowaniem, zwłaszcza w tych najdroższych i modnych restauracjach i jaki to rodzaj pracy. Są tu też wrażenia autora z licznych podróży, ponieważ już od kilku lat, kiedy książka powstawała,...

więcej Pokaż mimo to

4655
120

Na półkach:

Tony jak zwykle nie zawodzi, jego pełne osobistych spostrzeżeń, podszytych delikatnym cynizmem, felietony czyta się z wypiekami. Opisuje co niesie branża restauracyjna, jej blaski i cienie, dorzucając swoje przemyślenia, często dość kąśliwe .To powinno być lekturą obowiązkową w każdej szkole gastronomicznej.Czeladniku, wiedz co Cię może czekać.
Jak dla mnie bomba.
Jedyne co...

więcej Pokaż mimo to

340
56

Na półkach: , ,

Lubię programy pana Bourdain'a, oglądanie ich jest dla mnie świetną zabawą. Tego też spodziewam się po jego książce, a dostałam zbiór felietonów stricte związana ze sposobem gotowania, podziałem pracy na kuchni, kucharzach celebrytach i najdroższym sushi. Jestem rozczarowana, czytanie tej książki nie okazało się być świetną zabawą.

Pokaż mimo to

Reklama
1184
560

Na półkach: ,

kontynuacja Kill Grilla nadal świetna i pisana w stylu pełnego luzu i podejścia przez autora do swojego życia z duża dozą dystansu i ironii. Swietna tak samo dobra jak jego programy, bez cenzury mówi o tym co myśli !!!

Pokaż mimo to

835
166

Na półkach:

Śmiało mogę przyznać się do bycia fanem Anthony'ego-jego ciętego języka,bezkompromisowych opinii, szczerości i samokrytycyzmu, a nawet nienawiści do ignorantów kulinarnych (w tym wegetarian i ich pochodnych). Pierwszą książkę przeczytałem z kolejnym stopniem uwielbienia dla autora, z drugą niestety jest inaczej. O ile KILL GRILL był swego rodzaju autobiografią, tak GŁODNE...

więcej Pokaż mimo to

284
92

Na półkach: ,

Uwielbiam szczerość z jaką A. Bourdain opisuje swoje życie i życie szeroko pojętej gastronomii. Wreszcie coś autentycznego.
Moim zdaniem lepsza jest pierwsza część "Kill Grill", ale i tak warto przeczytać!

Pokaż mimo to

363
142

Na półkach:

straszna....

Pokaż mimo to

5
3

Na półkach:

Pierwsza część mnie wciągnęła, druga niestety przez większość stronic nużyła... Co prawda znajdzie się parę opisanych zabawnych czy ciekawych historyjek i anegdotek, ale starcza tego ledwo na paręnaście stron. Reszta to takie odgrzewane kotlety, autor powtarza praktycznie to samo co napisał w części 1. No i wiele rozdziałów jest poświęconych opisywaniu knajp i barów Nowego...

więcej Pokaż mimo to

363
18

Na półkach:

Nie polecam, książka ta jest adresowana na rynek amerykański. Pierwszą część przeczytałam z ogromnym zainteresowaniem, ale druga część jest ciężka i nudna.

Pokaż mimo to

Dyskusje

Książka na półkach

  • Przeczytane
    134
  • Chcę przeczytać
    123
  • Posiadam
    64
  • Teraz czytam
    12
  • Chcę w prezencie
    6
  • 2011
    3
  • Domowa biblioteczka
    2
  • E-book
    1
  • Kulinaria
    1
  • Literatura angielska
    1
więcej mniej

Reklama
Reklama

Tu pojawią się rekomendacje dla ciebie

Aby zobaczyć rekomendacje oceń 30 książek w serwisie

Oceń

Wypożycz z biblioteki

Reklama

Cytaty

Anthony Michael Bourdain Głodne Kawałki. Kill Grill 2 Zobacz więcej
Anthony Michael Bourdain Głodne Kawałki. Kill Grill 2 Zobacz więcej
Anthony Michael Bourdain Głodne Kawałki. Kill Grill 2 Zobacz więcej
Więcej

Video

Video
Reklama

Mogą Cię również zainteresować

Reklama

Przeczytaj także

zgłoś błąd
zgłoś błąd