Głodne Kawałki. Kill Grill 2

- Tytuł oryginału:
- Nasty Bits. Collected Varietal Cuts, Usable Trim, Scraps, and Bone
- Data wydania:
- 2011-06-30
- Data 1. wyd. pol.:
- 2011-06-30
- Liczba stron:
- 408
- Język:
- polski
- ISBN:
- 978-83-7414-940-2
- Tłumacz:
- Wioletta Lamot
- Wydawnictwo:
- W.A.B.
- Tagi:
- kuchnia
- Tytuł oryginału:
- Nasty Bits. Collected Varietal Cuts, Usable Trim, Scraps, and Bone
- Kategoria:
- literatura faktu
- Data wydania:
- 2011-06-30
- Liczba stron:
- 408
- Język:
- polski
- ISBN:
- 978-83-7414-940-2
- Tłumacz:
- Wioletta Lamot
- Tagi:
- kuchnia
Autor bestsellerowego Kill Grilla, znany w Polsce gospodarz programów podróżniczo-kulinarnych, powraca w brawurowym stylu! Anthony Bourdain rozwija i kontynuuje rozważania ze swoich poprzednich książek, w tym Kill Grilla, opisuje wyprawy kulinarne i poznawanie potraw regionalnych, krytycznie odnosi się do różnych zjawisk związanych ze współczesną kuchnią. Pisze żywo i ironicznie, swoje teksty i przedstawione w nich wydarzenia traktuje z dużym dystansem. Z szacunkiem wspomina o zwykłych kucharzach oraz ich pracy, ale śmieje się z celebrity chefs, którzy już dawno zapomnieli, na czym polega gotowanie, gani telewizyjną pornografię kulinarną, wyzłośliwia się na temat amerykańskiej gastronomii. Wielbiciele jego programów telewizyjnych mogą szykować się na wspaniały ciąg dalszy!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Oceny
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Cytaty
Dobra restauracja, niezależnie od nakładu pracy, i dobry szef kuchni, powinni budować w swojej ekipie prawdziwą lojalność, ducha współpracy ...
RozwińDoszedłem do przekonania, że jedzenie smakuje lepiej na bosaka. (...) Kto mógłby podważyć walory doświadczania czystego smaku, konsystencji ...
RozwińGdybym na bezludnej wyspie musiał wybrać między towarzystwem grupy pisarzy a rodziną małp wyjców, myślę, że wolałbym towarzystwo tych drugic...
Rozwiń
Opinie [9]
"Brałem wczoraj udział w polowaniu na foki".
więcejWybór felietonów, które autor pisał do różnych czasopism - kulinarnych i nie - o kuchni, o gotowaniu, o tym, jacy ludzie, zajmują się gotowaniem, zwłaszcza w tych najdroższych i modnych restauracjach i jaki to rodzaj pracy. Są tu też wrażenia autora z licznych podróży, ponieważ już od kilku lat, kiedy książka powstawała,...
Tony jak zwykle nie zawodzi, jego pełne osobistych spostrzeżeń, podszytych delikatnym cynizmem, felietony czyta się z wypiekami. Opisuje co niesie branża restauracyjna, jej blaski i cienie, dorzucając swoje przemyślenia, często dość kąśliwe .To powinno być lekturą obowiązkową w każdej szkole gastronomicznej.Czeladniku, wiedz co Cię może czekać.
więcejJak dla mnie bomba.
Jedyne co...
Lubię programy pana Bourdain'a, oglądanie ich jest dla mnie świetną zabawą. Tego też spodziewam się po jego książce, a dostałam zbiór felietonów stricte związana ze sposobem gotowania, podziałem pracy na kuchni, kucharzach celebrytach i najdroższym sushi. Jestem rozczarowana, czytanie tej książki nie okazało się być świetną zabawą.
Pokaż mimo tokontynuacja Kill Grilla nadal świetna i pisana w stylu pełnego luzu i podejścia przez autora do swojego życia z duża dozą dystansu i ironii. Swietna tak samo dobra jak jego programy, bez cenzury mówi o tym co myśli !!!
Pokaż mimo toŚmiało mogę przyznać się do bycia fanem Anthony'ego-jego ciętego języka,bezkompromisowych opinii, szczerości i samokrytycyzmu, a nawet nienawiści do ignorantów kulinarnych (w tym wegetarian i ich pochodnych). Pierwszą książkę przeczytałem z kolejnym stopniem uwielbienia dla autora, z drugą niestety jest inaczej. O ile KILL GRILL był swego rodzaju autobiografią, tak GŁODNE...
więcejUwielbiam szczerość z jaką A. Bourdain opisuje swoje życie i życie szeroko pojętej gastronomii. Wreszcie coś autentycznego.
Pokaż mimo toMoim zdaniem lepsza jest pierwsza część "Kill Grill", ale i tak warto przeczytać!
straszna....
Pokaż mimo toPierwsza część mnie wciągnęła, druga niestety przez większość stronic nużyła... Co prawda znajdzie się parę opisanych zabawnych czy ciekawych historyjek i anegdotek, ale starcza tego ledwo na paręnaście stron. Reszta to takie odgrzewane kotlety, autor powtarza praktycznie to samo co napisał w części 1. No i wiele rozdziałów jest poświęconych opisywaniu knajp i barów Nowego...
więcejNie polecam, książka ta jest adresowana na rynek amerykański. Pierwszą część przeczytałam z ogromnym zainteresowaniem, ale druga część jest ciężka i nudna.
Pokaż mimo to