Tajemnice męskiego umysłu
- Złote Myśli
- 2009-01-01
- 2009-01-01
- 978-83-7582-773-6
- mężczyzna tajemnice umysłu psychologia
Poznaj tajemnice męskiego umysłu i dowiedz się:
Jak zrozumieć mężczyznę i odkryć jak ważna jest prawdziwa przyjaźń w Twoich relacjach z NIM?
Czy zdarzyło Ci się kiedyś w relacji z mężczyzną, że wydawał Ci się niedostępny? Miałaś może wrażenie jakby nie chciał dzielić się z Tobą swoimi troskami, choć wiedziałaś, że coś go trapi? Jeśli jego zachowanie polegało na powtarzającym się udzielaniu zdawkowych, nieszczerych odpowiedzi w reakcji na Twoją troskę, to najprawdopodobniej mężczyzna ten nie uznawał Ciebie za swojego PRZYJACIELA.
Pewnie pomyślisz "Jak to? Przecież to niemożliwe! Robiłam wszystko, żeby być jego przyjaciółką!" Prawdopodobnie odruchowo i nieświadomie stosowałaś wobec niego zachowania, które Tobie wydają się całkowicie naturalne, a jego po prostu drażnią lub tłamszą. Bycie przyjacielem mężczyzny jest bowiem sztuką do opanowania tylko przez kobietę, która zna tajemnice męskiego umysłu.
Możesz zostać jego Najlepszym Przyjacielem albo Największym Wrogiem!
Poradniki są po to by coś tam z nich sobie wyłuskać. Na jedne sprawy spojrzeć realnie na inne z przymrożeniem oka, ale to już każdy sam musi ocenić co jest ważne, a co ważniejsze. Ktoś kiedyś powiedział że do mężczyzny trzeba mieć odpowiedniego pilota. A ja dodam i odpowiednie oprogramowanie, bo to nie jest taka łatwa sprawa. I vice versa dotyczy też kobiet.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLektura ma bardzo dużo nawiązań do książki tego samego autora 'Mężczyzna od A do Z'. W zasadzie wypadałoby najpierw przeczytać tamtą, żeby dobrze zrozumieć tą. Chociaż.. Sama w sobie też dobrze opisuje problem.
Autor tłumaczy i pokazuje mnóstwo różnic w postrzeganiu świata, życia i ludzi przez obie płcie. Pomaga zrozumieć kobiecie co ma (jaki typ mężczyzny) w domu i jak w związku z tym postępować, żeby uniknąć niepotrzebnych nieporozumień. Tłumaczy dane zachowania partnera. Zwłaszcza jego reakcje na nasze zachowanie. Prawie wszystko wyjaśniane jest na przykładach, jak pocieszać, jak motywować, jak krytykować i wiele innych. Pokazuje przede wszystkim jak być prawdziwym wsparciem i żyć w naprawdę szczęśliwym związku, opartym na przyjaźni.
Dobra książka, dla kobiet i mężczyzn, chociaż o wiele bardziej dla kobiet. Wiele uczy, wiedza przydatna w domu, jak i w pracy. Niebywale ułatwia życie obojgu partnerom.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor tłumaczy i pokazuje mnóstwo różnic w postrzeganiu świata, życia i ludzi przez obie płcie. Pomaga zrozumieć kobiecie co ma (jaki typ mężczyzny) w domu i jak w...
Po przeczytaniu Mezczyzny od A-Z zakupilam kolejna ksiazke autora, nie stety zawiodlam sie na niej tak jak pierwsza czesc bardzo mi sie spodobala tak druga nic ciekawego nie wniosla.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka pokazuje jak funkcjonuje męski mózg. Chociaż jakiś rewelacji w niej nie znalazłam to warto ją przeczytać aby uzmysłowić sobie jak sposób w jaki odnosimy się do naszego partnera wpływa na jego ego i zachowanie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJaka książka może być prezentem walentynkowym dla dziewczyny?
Wiesz czego oczekują dziewczyny jako prezentu na walentynki, jeśli nie wiesz co to ma być konkretnie, to z pewnością wiesz, że musi to być romantyczne. Czy książka może być romantycznym podarunkiem? Z pewnością tak i z tego powodu postanowiłem podarować swojej dziewczynie książkę jako prezent walentynkowy.
Jestem przekonany, że znasz serię Harlequin. Jest to z definicji opowiadanie o tematyce miłosnej, żeby nie powiedzieć „romansidło”, tylko w ogóle nie pasuje do mojej dziewczyny i twojej dziewczyny pewnie też nie. Moja dziewczyna, podobnie jak Twoja, uwielbia romantyczne rzeczy, cieszy się jak jej mówię coś miłego i słodkiego, ale jakbym jej podarował na walentynki Harlequina przysporzyłbym sobie tylko kłopotów. Po zastanowieniu stwierdziłem, że kupię jej książkę Piotra Marta, autora którego już zna i bardzo jej się spodobał, o czym mogłeś przeczytać we wpisie „Mężczyzna od A do Z”.
Tajemnice Męskiego Umysłu – Piotr Mart
Wydawnictwo Złote Myśli wydało książkę Piotra Marta pod tytułem „Tajemnice Męskiego Umysłu” i stwierdziłem, że będzie to odpowiedni prezent na walentynki. Jest to kolejna książka po „Mężczyźnie od A do Z” Piotra Marta, która zajmuje się psychologią męskiego umysłu, a kobiety chętnie poznają zasady, którymi kieruje się męski umysł. Uważam, że wiedza na ten temat przyda się również Tobie niezależnie od tego czy jesteś mężczyzną, czy kobietą. Przeczytałem obie książki Piotra Marta – „Mężczyznę od A do Z” oraz „Tajemnice Męskiego Umysłu” i dzięki nim lepiej rozumiem siebie i wiem z jakiego powodu bardzo denerwują mnie niektóre wypowiedzi mojej dziewczyny, ale wiem również jak powinienem sam mówić, żeby sprawić swojemu „kociakowi” przyjemność.
Do walentynek prawie dwa tygodnie, a moja dziewczyna już wie, że dostanie książkę Piotra Marta – „Tajemnice Męskiego Umysłu”. Wygadałem się bo bardzo nalegała, ale ja też wiem co dostanę ;P Wiem co podaruję swojej dziewczynie, ale np. mój brat jeszcze nie wie i będzie to odkładał na ostatnią chwilę. Żeby pomóc spóźnialskim przedstawiam Ci swój pomysł. Sam możesz zdecydować czy jest on odpowiedni dla Ciebie i czy Twoja partnerka ucieszy się z książki Piotra Marta. W „Tajemnicach Męskiego Umysłu” Piotr Mart skupia się na męskim EGO i hierarchii jaką męski umysł przyporządkowuje ludziom. Zdradza również siedem kobiecych cnót i siedem kobiecych grzechów. Najważniejszą cnotą jest uśmiech – droga dziewczyno MY (mężczyźni) naprawdę uwielbiamy kiedy się uśmiechasz, więc rób to jak najczęściej, za to nie lubimy jak się nam rozkazuje, ale chętnie wykonamy Twoje prośby jeśli będzie to tylko w naszej mocy ;)
Przeczytanie książek Piotra Marta pozwala mi budować szczęśliwszy związek. Życzę Ci żebyś twój związek był bardzo szczęśliwy ;)
P.S. Zobowiązanie Piotra Marta
Piotr Mart w swoim liście do czytelniczek zobowiązał się przekazać 30% swoich dochodów ze sprzedaży na rodzinne domy dziecka na terenie Krakowa. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć w promocyjnym Pakiecie – Instrukcja Obsługi Mężczyzny, możesz tam również nabyć obie książki Piotra Marta – „Mężczyznę od A do Z” oraz „Tajemnice Męskiego Umysłu” po niższej cenie.
P.S.2 Tylko dla mężczyzn
Napisałem, że można kupić romantyczną książkę na walentynki i dziewczyna się ucieszy. Przykładem takich książek były pozycje Piotra Marta „Mężczyzna od A do Z” i „Tajemnice Męskiego Umysły”, albo pakiet – Instrukcja Obsługi Mężczyzny, który zawiera obie powyższe książki, ale nie jest to jedyna rzecz jaką dam w prezencie swojej dziewczynie i Ty również powinieneś dać swojej partnerce coś jeszcze, nawet jeśli miałby to być najtańszy kwiatek.
Moja dziewczyna nie dowie się o tym, że mam dla niej dodatkowy prezent niespodziankę, dopóki nie przeczyta tego postu :D Wiem, że moja dziewczyna czyta mój blog, bo kiedyś pokazałem jej jak poprawiać wpisy na blogu i dzisiaj napisała, że poprawiła mi literówkę we wpisie o Andrzeju Pilipiuku — ależ ona była z siebie dumna i ja też, bo pokazałem jej to tylko raz jakieś dwa tygodnie temu i przypomniała sobie wszystko sama.
http://magiaksiazek.pl Magia książek - blog o książkach
Jaka książka może być prezentem walentynkowym dla dziewczyny?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWiesz czego oczekują dziewczyny jako prezentu na walentynki, jeśli nie wiesz co to ma być konkretnie, to z pewnością wiesz, że musi to być romantyczne. Czy książka może być romantycznym podarunkiem? Z pewnością tak i z tego powodu postanowiłem podarować swojej dziewczynie książkę jako...
Któregoś dnia natknęłam się na tę książkę w internecie. Nie ukrywam, że jej tytuł bardzo mnie zaintrygował, postanowiłam więc do niej czym prędzej sięgnąć z nadzieją, że czegoś przydatnego się dowiem i nauczę.
Autor w prosty sposób i na przykładach przedstawia nam, jak działa umysł mężczyzny oraz daje wskazówki jak kobieta powinna postępować, by mężczyzna czuł się doceniony i spełniony, zarówno w związku, jak i przyjaźni.
Autor odpowiada na wiele ważnych pytań, np:
- dlaczego mężczyzna kłamie?
- kiedy i jak "budować ego" mężczyzny?
- w jaki sposób powinno się mężczyznę chwalić i mu dziękować?
- jakie są jego psychologiczne potrzeby?
- jak zostać jego przyjacielem?
- jak kobieta powinna budować swą wypowiedź i jakie elementy powinna w niej zawierać?
- jak motywować mężczyznę?
- jak umiejętnie go krytykować?
- co chce usłyszeć od nas mężczyzna?
- jak go umiejętnie pocieszać?
- jak go namawiać, by coś dla nas zrobił i to z chęcią?
Ogółem książka daje wiele wskazówek na to, jak zaprzyjaźnić się z mężczyzną, jak sprawić aby czuł się dobrze w naszym towarzystwie i przede wszystkim - jak postępować, aby nie zburzyć swojego związku/przyjaźni.
Uważam, że jest to całkiem przydatna pozycja uświadamiająca, jak drobny szczegół w wypowiedzi potrafi zmienić dosłownie wszystko.
Polecam każdej kobiecie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor w prosty sposób i na przykładach przedstawia nam, jak działa umysł mężczyzny oraz daje wskazówki jak kobieta powinna postępować, by mężczyzna czuł się...