Tajemniczy kuzyn
Wydawnictwo: Harlequin Cykl: Skandaliczni Ravenhurstowie (tom 4) Seria: Harlequin Romans Historyczny literatura obyczajowa, romans
- literatura obyczajowa, romans
- Skandaliczni Ravenhurstowie (tom 4)
- Harlequin Romans Historyczny
- The Disgraceful Mr. Ravenhurst
- Harlequin
- 2010-01-01
- 2010-01-01
- Melania Drwęska
- Anglia Francja miłość uczucia podróże
Francja, Anglia, XIX wiek. Elinor Ravenhurst wiedzie egzystencję niezamężnej córki towarzyszącej matce. Odczuwa brak życia osobistego, ale fakt, że matka jest naukowcem o międzynarodowej renomie, a ona jej asystentką znającą pięć języków i cieszącą się pewną swobodą, sprawia, że sytuacja nie jest aż tak deprymująca. Pełna temperamentu i ciekawa świata Elinor nie przestaje jednak marzyć o podróżach oraz miłości, a gdy poznaje inteligentnego i przystojnego mężczyznę, uznaje to za dobry znak i zwiastuna zmian. Okazuje się, że to Theo, jej daleki kuzyn zajmujący się handlem sztuką. To właśnie on odmieni jej życie…
Elinor Ravenhurst jest uważana wśród ludzi za ekscentryczną,starą pannę,która towarzyszy swojej matce w podróżach i badaniach naukowych dotyczących architektury.Ale nikt nie domyśla się,że za takim stylem życia Elinor kryje się jej strach i poddanie woli apodyktycznej matce,lady Louisie.Dziewczyna skrycie marzy o wielkiej miłości i chęci wyzwolenia się spod dyktatu matki.Nadarza się ku temu okazja,gdy Elinor poznaje tajemniczego i przystojnego mężczyznę podczas jednej z wycieczek,który okazuje się być dalekim kuzynem Theo Ravenhurstem.Burzliwa przeszłość Theo i tajemnicze zachowanie bardzo pociągają Elinor,która z czasem zakochuje się w kuzynie,z wzajemnością zresztą.Tłem rozwijającego się uczucia jest niebezpieczne przedsięwzięcie,w którym uczestniczy Theo i wciąga w to Elinor.Poszukiwanie skradzionego pucharu,zazdrosna kochanka,mroczny zamek i niewyjaśnione morderstwo-to wszystko dodatkowo komplikuje coraz bardziej napięte stosunki między Theo i Elinor,spowodowane niewypowiedzianymi słowami o ich wzajemnym uczuciu...
Czwarty tom serii o Ravenhurstach obfituje w niebezpieczne wątki i niesamowite zwroty akcji niczym powieść sensacyjna.Intrygi,podejrzenia,zamachy na życie obojga bohaterów,ucieczka przed pościgiem,zaimprowizowane zaręczyny i zazdrość-czego potrzeba więcej,by mieć rewelacyjną książkę?Gorąco polecam!!!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTaki kuzyn marzy się nie jednej dziewczynie. Mam wrażenie że książka skupiła sie na tym by ukazać piękno mówienia wprost to zdecydowanie ułatwia życie, czego i ja jestem zwolennikiem.