-
Artykuły17. Nagroda Literacka Warszawy. Znamy 15 nominowanych tytułówLubimyCzytać2
-
ArtykułyEkranizacja Chmielarza nadchodzi, a Netflix kończy „Wiedźmina” i pokazuje „Sto lat samotności”Konrad Wrzesiński7
-
ArtykułyCzy książki mają nad nami władzę? Wywiad z Emmą Smith, autorką książki „Przenośna magia“LubimyCzytać1
-
ArtykułyŚwiatowy Dzień Książki świętuj... z książką! Sprawdź, jakie promocje na ciebie czekają!LubimyCzytać7
Kuchnie świata
Cytaty
PANNA COTTA 500 ml słodkiej śmietany 1 laska wanilii 4 dag cukru 3 listki żelatyny 1. Do garnka wlać śmietankę, dodać miąższ z wanilii i wydrążoną laskę, cukier, całość zagotować. Laskę wanilii usunąć. 2. Listki żelatny namoczyć w zimnej wodzie, a gdy zmięknie, odcisnąć lekko i dodać do gorącej śmietanki. Mieszać, aż rozpuści się całkowicie. 3. Śmietankę wlać do opłukanych zimną wodą foremek izostawićw lodówce do stężenia na około 6 godzin. 4. Deser odciąć nożem od krawędziforemek,foremki na chwilę znurzyć w gorącej wodzie i wyłożyć, odwracając do góry dnem, Podawać z dowolnymi sosami owocowymi.
PANNA COTTA 500 ml słodkiej śmietany 1 laska wanilii 4 dag cukru 3 listki żelatyny 1. Do garnka wlać śmietankę, dodać miąższ z wanilii i wydrążoną laskę, cukier, całość zagotować. Laskę wanilii usunąć. 2. Listki żelatny namoczyć w zimnej wodzie, a gdy zmięknie, odcisnąć lekko i dodać do gorącej śmietanki. Mieszać, aż rozpuści się całkowicie. 3. Śmietankę wlać do opłukanych zi...
Rozwiń Zwiń