Książki z tagiem „zdrowa zywnosc”
  • 2xME - minimum zaangażowania, maksimum efektów.
    2xME - minimum zaangażowania, maksimum efektów.
    Autorzy: Tobiasz Wilk, Agnieszka Wilk
    MARZYSZ O WYRZEŹBIONEJ SYLWETCE, ALE... nie masz czasu jeść sześć razy dziennie, brakuje Ci wytrwałości i silnej woli, lubisz dobrze zjeść, nie masz zbyt wiele czasu na aktywność fizyczną, uwielbiasz...
    czytelników: 151 | opinie: 13 | ocena: 7,55 (67 głosów)
  • NIE JEDZ TEGO! Szkodliwe składniki "zdrowego jedzenia"
    NIE JEDZ TEGO! Szkodliwe składniki "zdrowego jedzenia"
    Autor: Hans-Ulrich Grimm
    A co, jeśli wszystko, co wiesz o zdrowym jedzeniu to... kłamstwo? Takie pytanie zadał sobie światowej sławy specjalista od odżywiania. Szokujące efekty jego skrupulatnych i w pełni niezależnych od kon...
    czytelników: 150 | opinie: 5 | ocena: 5,86 (35 głosów)
  • Superfood z ogrodów, łąk i lasów
    Superfood z ogrodów, łąk i lasów
    Autor: Karin Greiner
    Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie. Roślinne...
    czytelników: 77 | opinie: 4 | ocena: 7 (9 głosów)
  • Kiszonki i fermentacje
    Kiszonki i fermentacje
    Autor: Aleksander Baron
    Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w...
    czytelników: 72 | opinie: 6 | ocena: 5,7 (23 głosy)
  • Zdrowe koktajle
    Zdrowe koktajle
    Autor: Ewa Chodakowska
    100 przepisów dla niej, dla niego, dla całej rodziny! Przepisy na koktajle śniadaniowe, przekąski ( idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek), health&beauty, a także dla panów. Nasze codzie...
    czytelników: 60 | opinie: 7 | ocena: 6,97 (29 głosów)
  • Dzika strona jedzenia
    Dzika strona jedzenia
    Autor: Jo Robinson
    Czy wiesz, że niektóre z dzikich odmian ziemniaka mogą zawierać do dwudziestu razy więcej odżywczych składników i antyoksydantów niż te odmiany, które spożywasz na co dzień? Ludzkość od lat inwestuje...
    czytelników: 53 | opinie: 2 | ocena: 7,67 (9 głosów)
  • Świadome zakupy czyli co naprawdę kupujemy
    Świadome zakupy czyli co naprawdę kupujemy
    Autor: Pat Thomas
    Do wytwarzania kupowanych przez nas produktów artykułów spożywczych, kosmetyków, środków czystości, żywności dla zwierząt czy zabawek dla dzieci używa się tanich, masowo produkowanych i słabo testowan...
    czytelników: 36 | opinie: 2 | ocena: 6,43 (7 głosów)
  • Kuchnia wegetariańska. 125 klasycznych i pysznych przepisów
    Kuchnia wegetariańska. 125 klasycznych i pysznych przepisów
    Autorzy: praca zbiorowa, Marc Maula
    Ta interesująca kolekcja przepisów wegetariańskich przeznaczona jest dla każdego, kto lubi dobre jedzenie - bez względu na to, czy jest zagorzałym wegetarianinem, czy nie. Kuchnia wegetariańska oferuj...
    czytelników: 20 | opinie: 1 | ocena: 6,6 (5 głosów)
  • 100 zdrowych pokarmów. Jak kupować, przygotowywać i przyrządzać zdrową żywność
    100 zdrowych pokarmów. Jak kupować, przygotowywać i przyrządzać zdrową żywność
    Autor: Glen Matten
    Glenn Matten nie obiecuje gruszek na wierzbie. Nie przekonuje do wymyślnych diet i nie podaje prostej recepty, jak w tydzień stać się piękniejszym czy superszczupłym. Podpowiada natomiast, jak zadba...
    czytelników: 16 | opinie: 0 | ocena: 6,33 (6 głosów)
  • Pyszna książka kucharska
    Pyszna książka kucharska
    Autor: Beata Pawlikowska
    Piekę domowy chleb na żytnim zakwasie, robię zdrowe ciastka z bakaliami i codziennie gotuję. Wystarczy kilka prostych składników – kasza, brokuł, orzechy, pomidor, listek laurowy, szczypta soli – żeb...
    czytelników: 16 | opinie: 0 | ocena: 7,33 (3 głosy)
  • Żywność funkcjonalna. Najzdrowsze produkty z natury
    Żywność funkcjonalna. Najzdrowsze produkty z natury
    Autorzy: Thorsten Weiss, Jenny Bor
    Jesteśmy społeczeństwem, w którym coraz częściej diagnozuje się przypadki cukrzycy, nadciśnienia, udarów mózgu, chorób neurodegeneracyjnych czy osteoporozy. Są one skutkiem nieprawidłowej diety oparte...
    czytelników: 12 | opinie: 1 | ocena: 7,5 (2 głosy)
  • Żywność probiotyczna. Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby
    Żywność probiotyczna. Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby
    Autor: Donna Schwenk
    Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawioną równowagi florą jelitową i dolegliwościami takimi jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm, zespół jelita drażliwego i wiele innych. Instruuje, jak się i...
    czytelników: 8 | opinie: 1 | ocena: 5,5 (2 głosy)
  • Gotuj z ajurwedą
    Gotuj z ajurwedą
    Autor: Usha Lad
    „Gotuj z ajurwedą dla zdrowia” to coś więcej niż zwykła książka kucharska. To wprowadzenie w tajniki ajurwedy i kuchni ajurwedyjskiej, uczące nowego spojrzenia na żywienie. Książka oferuje mnóstwo zdr...
    czytelników: 7 | opinie: 0 | ocena: 6,5 (2 głosy)
  • Delicje zdrowej kuchni
    Delicje zdrowej kuchni
    Autorzy: Barbara Lasota, Renata Sławińska
    Książeczka zawiera 110 nowoczesnych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy niskokaloryczne. We wstępie autorki zdradzają tajemnice prowadzenia kuchni bez nadmiaru tłuszczu i cukru. Radzą też, jak przyr...
    czytelników: 6 | opinie: 0 | ocena: 8,5 (2 głosy)
  • Biblia witamin XXI wieku
    Biblia witamin XXI wieku
    Autor: Earl Mindell
    Ostatnie odkrycia medyczne dowodzą, że: - niektóre produkty sojowe mogą chronić przed rozwojem nowotworów piersi i prostaty, a także łagodzić objawy przekwitania; - niski poziom potasu w ustroju może...
    czytelników: 6 | opinie: 0 | ocena: 3,5 (2 głosy)

zgłoś błąd zgłoś błąd