Książki z tagiem „odzywianie”
  • Zamień chemię na jedzenie
    Zamień chemię na jedzenie
    Autor: Julita Bator
    Książka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku! Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego bat...
    czytelników: 2611 | opinie: 177 | ocena: 7,18 (1017 głosów)
  • Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie
    Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie
    Autorzy: T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II
    W swojej książce Campbell, który ma za sobą 40 lat bycia biochemikiem żywienia, przywołuje i interpretuje wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowa...
    czytelników: 1444 | opinie: 46 | ocena: 8,18 (368 głosów)
  • Food Pharmacy
    Food Pharmacy
    Autorzy: Mia Clase, Lina Nertby
    Cześć! Jesteśmy Lina i Mia. Książka „Food Pharmacy” to efekt naszych długich obserwacji związku odżywiania ze stanem zdrowia. Jako fanatyczki żywieniowe postanowiłyśmy wgryźć się w ten temat i z nieoc...
    czytelników: 1241 | opinie: 82 | ocena: 6,59 (470 głosów)
  • Dieta bez pszenicy. Jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym
    Dieta bez pszenicy. Jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym
    Autor: William Davis
    Dr William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, analizując historię spożywania produktów z tego zboża i zmiany, jakim ulegały. Dzisiejsza pszenica nie jest już solidną podstawą pożywienia...
    czytelników: 755 | opinie: 40 | ocena: 6,76 (270 głosów) | inne wydania: 1
  • Antyrak. Nowy styl życia
    Antyrak. Nowy styl życia
    Autor: David Servan-Schreiber
    "Antyrak" odpowiada na pytania kluczowe dla zdrowia większości ludzi: Jaki tryb życia prowadzić, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka? Co robić, aby zahamować jego rozwój? Co jeść i jakie stosow...
    czytelników: 694 | opinie: 45 | ocena: 7,71 (267 głosów)
  • W dżungli zdrowia
    W dżungli zdrowia
    Autor: Beata Pawlikowska
    Zmieniałam się podczas podróży. Obserwowałam jak działa moje ciało i umysł w różnych krajach, gdzie inaczej żyje się na co dzień, używa się innych składników i przypraw do gotowania jedzenia. W niektó...
    czytelników: 675 | opinie: 80 | ocena: 6,12 (338 głosów)
  • Czy wiesz, co jesz? Poradnik konsumenta, czyli na co zwracać uwagę, robiąc codzienne zakupy
    Czy wiesz, co jesz? Poradnik konsumenta, czyli na co zwracać uwagę, robiąc codzienne zakupy
    Autorzy: Katarzyna Bosacka, Małgorzata Kozłowska- Wojciechowska
    Wyjątkowy poradnik dla każdego, kto udaje się na zakupy i chce być świadomym co warto kupić a co należy omijać! Masło, mleko, chleb. Codzienny koszyk z zakupami. Tylko czy to, co do niego wrzucamy, je...
    czytelników: 646 | opinie: 47 | ocena: 7,15 (248 głosów) | inne wydania: 1
  • Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy
    Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy
    Autor: Julita Bator
    Proste przepisy na jedzenie bez chemii! Ponad 40 tysięcy sprzedanych egzemplarzy „Zamień chemię na jedzenie”! Julita Bator zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Pokazała jak jeść bez chemii i nie zba...
    czytelników: 621 | opinie: 29 | ocena: 7,15 (156 głosów)
  • Jaglany detoks
    Jaglany detoks
    Autor: Marek Zaremba
    Kasza jaglana – niekwestionowana królowa zdrowia. Znana od setek lat, zapomniana, teraz wraca na nasze talerze. To właśnie ona pomoże ci w walce o dobre samopoczucie. To dzięki niej: · Oczyścisz or...
    czytelników: 598 | opinie: 33 | ocena: 6,67 (209 głosów)
  • Cukier, sól, tłuszcz. Jak uzależniają nas koncerny spożywcze
    Cukier, sól, tłuszcz. Jak uzależniają nas koncerny spożywcze
    Autor: Michael Moss
    Jesteśmy uzależnieni od soli, cukru i tłuszczu. Najwięksi producenci żywności używają tych trzech prostych składników do tworzenia jak najbardziej kuszących produktów jak najmniejszym kosztem. W książ...
    czytelników: 580 | opinie: 19 | ocena: 7,02 (117 głosów)
  • Milion lat w jeden dzień. Fascynująca historia życia codziennego od jaskini do globalnej wioski
    Milion lat w jeden dzień. Fascynująca historia życia codziennego od jaskini do globalnej wioski
    Autor: Greg Jenner
    Każdego dnia, od chwili, gdy zadzwoni budzik, po przykrycie się kołdrą na dobranoc, bierzemy udział w rytuałach, które trwają od milionów lat. Skupiająca się na codziennych czynnościach książka Milion...
    czytelników: 525 | opinie: 27 | ocena: 6,23 (119 głosów)
  • Japonki nie tyją i się nie starzeją
    Japonki nie tyją i się nie starzeją
    Autorzy: Naomi Moriyama, William Doyle
    Jest taki kraj, w którym kobiety żyją dłużej, niż gdziekolwiek indziej na ziemi. Wskaźnik otyłości jest tam najniższy spośród krajów rozwiniętych. Czterdziestoletnie kobiety wyglądają tam tak, jak gdy...
    czytelników: 524 | opinie: 26 | ocena: 5,64 (161 głosów)
  • Jak nie umrzeć przedwcześnie. Cała prawda o zdrowym żywieniu
    Jak nie umrzeć przedwcześnie. Cała prawda o zdrowym żywieniu
    Autorzy: Gene Stone, Michael Greger
    Przystępna i aktualna książka napisana przez lekarza, który przekonuje, że możemy ustrzec się wielu poważnych chorób dzięki odpowiedniemu odżywianiu. Każdy z piętnastu rozdziałów poświęcony jest innej...
    czytelników: 509 | opinie: 13 | ocena: 8,45 (86 głosów)
  • Odżywianie dla zdrowia
    Odżywianie dla zdrowia
    Autor: Paul Pitchford
    To prawdziwe kompendium wiedzy o żywności i odżywianiu, łączące w sobie perspektywę autentycznych wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki. To pierwsza na polskim...
    czytelników: 465 | opinie: 6 | ocena: 7,66 (58 głosów)
  • Dieta roślinna na co dzień
    Dieta roślinna na co dzień
    Autor: Julieanna Hever
    Jesteś dokładnie tym… co jesz, a każdy przełknięty kęs wpływa na twoje zdrowie i samopoczucie! Dieta oparta na nisko przetworzonych produktach pochodzenia roślinnego zapewni twojemu organizmowi optyma...
    czytelników: 391 | opinie: 16 | ocena: 7,28 (102 głosy)

zgłoś błąd zgłoś błąd