Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Książki z tagiem „kuchnia polska”
  • Przepis na życie
    Przepis na życie
    Autor: Agnieszka Pilaszewska
    Powieściowa wersja serialowego hitu stacji TVN "Przepis na życie". Agnieszka Pilaszewska znów chwyciła za pióro. Już tej jesieni z Anką i Jerzym, Beatką i Żabcią, Mańką i Grocholem, a także Grubą, Po...
    czytelników: 543 | opinie: 46 | ocena: 6,86 (256 głosów)
  • Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje
    Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje
    Autorzy: Maja Łozińska, Jan Łoziński
    Wciągająca opowieść o ponad tysiącletniej historii polskiej kuchni. Kluczem jest kultura polskiego stołu: sztuka kulinarna i obyczaje na przestrzeni wieków. Zaglądamy do chat pierwszych Piastów i do s...
    czytelników: 242 | opinie: 8 | ocena: 7,3 (47 głosów)
  • Kuchnia polska. 1500 przepisów.
    Kuchnia polska. 1500 przepisów.
    Autor: Małgorzata Caprari
    To kuchnia nadążająca za zmianami następującymi w gustach i smakach współczesnych Polaków. Gotujemy dużo mniej wykwitnie, niż robiły to nasze babcie, poświęcamy też kuchni mniej czasu. Sporadycznie ur...
    czytelników: 111 | opinie: 9 | ocena: 5,38 (56 głosów)
  • Kuchnia polska. Potrawy regionalne
    Kuchnia polska. Potrawy regionalne
    Autor: Hanna Szymanderska
    Ponad 1000 sprawdzonych przepisów! Kuchnia kaszubska, warmińska, śląska, kresowa czy kujawska. Prezentujemy przepisy wykorzystywane od pokoleń i zupełnie nowe, inspirowane lokalnymi specjałami, opraco...
    czytelników: 68 | opinie: 6 | ocena: 7,76 (21 głosów)
  • Kuchnia polska według Pawła Małeckiego
    Kuchnia polska według Pawła Małeckiego
    Autor: Paweł Małecki
    Książka Pawła Małeckiego to skarbnica przepisów z wykorzystaniem takich produktów, jak: polskie jabłka, wiśnie, sery i mak. Znajdziesz tam także rozdział o owocach i kwiatach z polskich lasów, łąk czy...
    czytelników: 59 | opinie: 5 | ocena: 6,58 (24 głosy)
  • Czajnikowy.pl. Dobra herbata
    Czajnikowy.pl. Dobra herbata
    Autor: Rafał Przybylok
    Po lekturze tej książki już nikt nie spojrzy na herbatę jak na coś prozaicznego. W dobie zdrowego stylu życia i dostępności produktów z całego świata herbaciana pasja jest naturalną konsekwencją rosn...
    czytelników: 53 | opinie: 3 | ocena: 8,5 (4 głosy)
  • Życie na przekąskę. Pustki w sklepach, pełnia w kulturze czyli opowieści nie tylko z PRL-u
    Życie na przekąskę. Pustki w sklepach, pełnia w kulturze czyli opowieści nie tylko z PRL-u
    Autor: Monika Małkowska
    Rzeczywistość artystyczno-kulinarna w czasach PRL, czyli co artyści na stół podawali. Monika Małkowska, krytyczka sztuki, napisała świetną książkę o sztuce najbardziej ulotnej - kulinarnej. Smacznie,...
    czytelników: 50 | opinie: 2 | ocena: 5,5 (6 głosów)
  • Kuchnia polska
    Kuchnia polska
    Autor: Elżbieta Adamska
    Ponad 1000 dokładnie sprawdzonych przepisów na potrawy, które z łatwością można przygotować z dostępnych na rynku produktów. A wszystko opisane krok po kroku, aby gotowanie mogło być relaksem i przyje...
    czytelników: 48 | opinie: 3 | ocena: 7,29 (21 głosów) | inne wydania: 3
  • Przepisy z mojego ogrodu
    Przepisy z mojego ogrodu
    Autorzy: Anne Applebaum, Danielle Crittenden
    Anna Applebaum-Sikorska, pisarka, felietonistka "The Washington Post", laureatka Nagrody Pulitzera zamieszkała wraz z mężem, Radosławem Sikorskim, w XIX-wiecznym dworku w Chobielinie. Tu uprawia swój...
    czytelników: 32 | opinie: 0 | ocena: 6,43 (7 głosów)
  • Najlepsze przepisy kuchni polskiej
    Najlepsze przepisy kuchni polskiej
    Autor: Marek Łebkowski
    Obszerny zbiór przepisów kulinarnych a jednoczesnie przewodnik po "historii kulinarnej" Polski.
    czytelników: 29 | opinie: 1 | ocena: 8,67 (6 głosów)
  • Słowianie i wikingowie przy stole
    Słowianie i wikingowie przy stole
    Autor: Małgorzata Krasna-Korycińska
    "...stół ich nigdy nie jest pusty, nigdy bez nakrycia (...) Stół zawsze tam jest pełen wszystkiego, co potrzebne do picia i jedzenia, a po zebraniu jednego zastawia się co innego" wyraźnie d...
    czytelników: 29 | opinie: 1 | ocena: 7,25 (4 głosy)
  • Kuchnia warszawska
    Kuchnia warszawska
    Autor: praca zbiorowa
    ZE WSTĘPU: "Kuchnia Warszawska” stanowi rodzaj poradnika. Są w niej podane zasady prawidłowego żywienia człowieka na podstawie nowoczesnej nauki, wiadomości o artykułach spożywczych i postępowaniu z...
    czytelników: 26 | opinie: 0 | ocena: 8 (6 głosów)
  • Zaklęcie podróżne. Kreta od kuchni
    Zaklęcie podróżne. Kreta od kuchni
    Autor: Michał Głombiowski
    Badania przeprowadzone w różnych krajach wskazują, że mieszkańcy Krety to ludzie, którzy cieszą się wyjątkowym przywilejem długowieczności. W dobrej kondycji dożywają sędziwego wieku, co każe się zast...
    czytelników: 25 | opinie: 3 | ocena: 7,33 (3 głosy)
  • Kuchnia włosko-polska i polsko-włoska dla początkujących
    Kuchnia włosko-polska i polsko-włoska dla początkujących
    Autor: Małgorzata Caprari
    Kuchnia włoska ma swoich wielbicieli na całym świecie. Włochy są narodem artystów, toteż na ich domowych stołach pojawiają się prawdziwe dzieła sztuki. Wykwintne dania wymagające drogich i nie zawsze...
    czytelników: 23 | opinie: 1 | ocena: 6,13 (8 głosów)
  • Zwykła książka kucharska
    Zwykła książka kucharska
    Autor: Anna Karasiowa
    Masz wolny weekend w domu i chcesz przygotować wykwintne śniadanie? Zaprosiłaś przyjaciół, a w głowie brak pomysłu na oryginalny obiad? Szykuje się dobra zabawa ze znajomymi? A może rodzina zapowiedz...
    czytelników: 23 | opinie: 7 | ocena: 7,45 (11 głosów)

zgłoś błąd zgłoś błąd