Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Książki od kuchni (46)
  • Julie & Julia. Rok niebezpiecznego gotowania
    Julie & Julia. Rok niebezpiecznego gotowania
    Autor:
    Julie jest nowojorską sekretarką przed trzydziestką, która sfrustrowana swym nudnym życiem, postanawia przez rok zrealizować 524 przepisy, wypełniające słynną amerykańską książkę kucharską sprzed lat,...
    czytelników: 2 | opinie: 56 | ocena: 5,35 (378 głosów) | inne wydania: 1
  • Łasuch literacki
    Łasuch literacki
    Autor:
    Ulubiona autorka nastolatek uzupełnia swoją serię powieści zbiorem przepisów kulinarnych. Są to autentyczne przepisy na potrawy zjadane z takim apetytem przez bohaterów poczytnych, pełnych humoru i ra...
    czytelników: 1 | opinie: 11 | ocena: 6,76 (227 głosów)
  • Kawa chwila spełnienia + CD
    Kawa chwila spełnienia + CD
    Autor:
    Rum Leszek KURPISZ Rok wydania 2008 Stron: 238 Format: 17.0x24.0cm Oprawa: Twarda?Kawa chwila spełnienia ? jest po prostu poradnikiem jak, jaką i kiedy kawę podawać i co do niej dodawać,a że przy tym...
    czytelników: 1 | opinie: 2 | ocena: 7,5 (2 głosy)
  • Ilustrowany leksykon herbaty
    Ilustrowany leksykon herbaty
    Autor:
    W "Ilustrowanym leksykonie herbaty" znajduje się wiele ciekawostek historycznych, ale głównie przynosi on informacje na temat typów i gatunków herbaty, sposobów jej uprawy i produkcji. Czytelnik znajd...
    czytelników: 1 | opinie: 3 | ocena: 6,43 (7 głosów)
  • Kuchnia literacka
    Kuchnia literacka
    Autorzy:
    Niezwykła książka, łącząca najróżniejsze przepisy na polskie dania z naszą literaturą piękną, od zawsze pełną kulinariów. Wyjątkowa historia kuchni, obyczajów przy jedzeniu, prozy i poezji, od staropo...
    czytelników: 1 | opinie: 3 | ocena: 6,56 (9 głosów)
  • Morderstwo na deser
    Morderstwo na deser
    Autorzy:
    Książka składająca się z osiemnastu, napisanych z przymrużeniem oka, opowieści kryminalnych. Akcja każdej z nich rozgrywa się w świąteczny dzień, w różnych miejscach świata. Żeby było ciekawiej, zawsz...
    czytelników: 1 | opinie: 0 | ocena: 6 (2 głosy) | inne wydania: 2
  • Kuchnia z zielonego Wzgórza. Przepisy L. M. Montgomery
    Kuchnia z zielonego Wzgórza. Przepisy L. M. Montgomery
    Autorzy:
    Niezapomniany klimat Zielonego Wzgórza i pyszna kanadyjska kuchnia początku XX wieku! Nie wszyscy wielbiciele Ani z Zielonego Wzgórza wiedzą, że jej autorka za życia była nie tylko uznaną pisarką, ale...
    czytelników: 1 | opinie: 8 | ocena: 7,23 (48 głosów)
  • Czekolada
    Czekolada
    Autor:
    Cykl: Vianne Rocher (tom 1)
    Do małej mieściny na francuskiej prowincji, gdzie czas się zatrzymał, przyjeżdża tajemnicza młoda i piękna kobieta z córeczką. Mieszkańcy Lansquenet ze zdumieniem obserwują, jak Vianne z Anouk odnawia...
    czytelników: 1 | opinie: 264 | ocena: 6,69 (3181 głosów)
  • Morderstwa między nożem a widelcem. 34 kryminały, 99 przepisów
    Morderstwa między nożem a widelcem. 34 kryminały, 99 przepisów
    Autor:
    Antologia opowiadań kryminalnych pod redakcją Andrei C. Bush. Zbrodnie doskonałe i wyśmienite dania. Tak! W tej książce zostały one połączone w inspirujący wręcz przepysznie kryminalny sposób. Zbiór t...
    czytelników: 1 | opinie: 2 | ocena: 5,2 (5 głosów) | inne wydania: 1
  • Herbata
    Herbata
    Autor:
    Herbata jest jednym z najstarszych i najpopularniejszych napojów na świecie. Nic więc dziwnego, że poświęcono jej wiele miejsca w literaturze i sztuce, że miała tak ogromny wpływ na kształtowanie się...
    czytelników: 1 | opinie: 0 | ocena: 6,25 (4 głosy)
  • Zupa Franza Kafki. Historia literatury światowej w 14 przepisach kulinarnych
    Zupa Franza Kafki. Historia literatury światowej w 14 przepisach kulinarnych
    Autor:
    Jeśli zastanawialiście się kiedyś, jakby wyglądał obiad z Franzem Kafką, Jane Austen czy Raymondem Chandlerem, macie teraz szansę zaspokoić waszą ciekawość. Literacki brzuchomówca Mark Crick przedstaw...
    czytelników: 1 | opinie: 8 | ocena: 6,84 (31 głosów)
  • Kuchnia
    Kuchnia
    Autor:
    Seria: Spojrzenia [Państwowy Instytut Wydawniczy]
    Po ukazaniu się "Kuchni" w 1988 roku w Japonii zapanowała prawdziwa bananomania. Napisane eleganckim, zwiewnym stylem dwa dopełniające sie utwory, tytułowa Kuchnia i Moonlight Shadow opow...
    czytelników: 1 | opinie: 19 | ocena: 6,71 (286 głosów)
  • Cukiernia pod Pierożkiem z Wiśniami
    Cukiernia pod Pierożkiem z Wiśniami
    Autorzy:
    Seria: Mistrzowie Ilustracji [Dwie Siostry]
    Tata niespełna jedenastoletniej Ani i sześcioletniej Kici wyjeżdża służbowo na pół roku do Australii. Dziewczynki muszą zamieszkać u ciotecznej babci, w Londynie. Nigdy wcześniej na tak długo nie rozs...
    czytelników: 1 | opinie: 22 | ocena: 7,38 (123 głosy)
  • Błogosławieni, którzy robią ser
    Błogosławieni, którzy robią ser
    Autor:
    Joseph Corrigan i Joseph Feehan, znani jako Corrie i Fee, produkują na swej farmie w Irlandii najlepszy ser na świecie. Ich problemem jest brak potomków, którzy przejęliby rodzinny interes. Co prawda...
    czytelników: 1 | opinie: 23 | ocena: 6,69 (148 głosów)
  • Księga potraw Jane Austen
    Księga potraw Jane Austen
    Autorzy:
    Książka, poświęcona kuchni i obyczajom typowym dla bohaterów literackich Jane Austen, to jednocześnie źródło historyczne i tradycyjna współczesna książka kucharska. Maggie Black i Deirdre Le Faye, bad...
    czytelników: 1 | opinie: 4 | ocena: 7,07 (14 głosów) | inne wydania: 1
  • Historia smaku. Jak warzywa i przyprawy budowały fortuny, wywoływały wojny i wpędzały ludzi w szaleństwo
    Historia smaku. Jak warzywa i przyprawy budowały fortuny, wywoływały wojny i wpędzały ludzi w szaleństwo
    Autor:
    Seria: Bieguny [Wydawnictwo Naukowe PWN]
    Podróż po różnych kontynentach śladami owoców, warzyw i przypraw używanych obecnie na co dzień – ich historia, sposoby uprawy, zwyczaje, tradycje z nimi związane, przepisy z ich wykorzystaniem, a takż...
    czytelników: 1 | opinie: 29 | ocena: 6,69 (177 głosów) | inne wydania: 1
  • Czy wiesz, co jesz?
    Czy wiesz, co jesz?
    Autor:
    Spis rzeczy: 1. Dziesięć warunków zdrowego odżywiania 2. Czy umiesz kupować 3. Bez białka nie ma życia 4. Tłuszcz też jest konieczny 5. Słodko i mącznie 6. Skarby w ziarnie 7. Jarzynki dla zdrowia i u...
    czytelników: 1 | opinie: 2 | ocena: 6,2 (55 głosów) | inne wydania: 1
  • La nonna La cucina La vita. Wspaniałe przepisy mojej babci
    La nonna La cucina La vita. Wspaniałe przepisy mojej babci
    Autor:
    Próba zatrzymania pod postacią historii i obrazów wspomnień związanych z aromatem i smakiem potraw przygotowywanych przez babcię autorki. Ligurskie dzieciństwo z jego zmysłowymi doznaniami zaklęte w k...
    czytelników: 1 | opinie: 2 | ocena: 5,83 (6 głosów)
  • Świat na talerzu
    Świat na talerzu
    Autorzy:
    Zbiór fascynujących opowiadań o doświadczeniach kulinarnych znanych polskich podróżników i odkrywców. Opisują oni swoje niezwykłe doświadczenia związane z egzotycznymi potrawami, które przyszło im jeś...
    czytelników: 1 | opinie: 2 | ocena: 6,26 (19 głosów)
  • Czekolada. Rozkosz dla wszystkich zmysłów
    Czekolada. Rozkosz dla wszystkich zmysłów
    Autorzy:
    Czekolada ma w sobie tak wielką magię, że temu darowi tropików nieustannie wznosi się w filmie, literaturze, a nawet muzyce kolejne pomniki. Czekolada nikogo nie pozostawia obojętnym. Wśród ponad 100...
    czytelników: 1 | opinie: 0 | ocena: 6 (2 głosy)

Popularne półki
Stwórz taką samą półkę

Znajdź nas na Facebooku

zgłoś błąd zgłoś błąd