Pasza (31)
  • Łasuch literacki
    Łasuch literacki
    Autor:
    Ulubiona autorka nastolatek uzupełnia swoją serię powieści zbiorem przepisów kulinarnych. Są to autentyczne przepisy na potrawy zjadane z takim apetytem przez bohaterów poczytnych, pełnych humoru i ra...
    czytelników: 1 | opinie: 11 | ocena: 6,76 (226 głosów)
  • E213. Tabele dodatków i składników chemicznych. Poradnik konsumenta
    E213. Tabele dodatków i składników chemicznych. Poradnik konsumenta
    Autor:
    Tartrazyna, polidekstroza i E133 czy zaryzykujesz ich spożycie? Z tego kieszonkowego poradnika konsumenta dowiesz się, które składniki chemiczne zawarte w artykułach spożywczych i kosmetykach są bezpi...
    czytelników: 1 | opinie: 2 | ocena: 7,47 (15 głosów)
  • Jesteś tym, co jesz. Książka kucharska
    Jesteś tym, co jesz. Książka kucharska
    Autor:
    Ponad 150 zdrowych i smacznych przepisów. Milion sprzedanych egzemplarzy. Jesteś tym, co jesz. Książka kucharska to program żywienia oparty na zasadach propagowanych przez światowej sławy dietetyczkę...
    czytelników: 1 | opinie: 9 | ocena: 6,85 (72 głosy) | inne wydania: 1
  • Czy wiesz, co jesz? Poradnik konsumenta, czyli na co zwracać uwagę, robiąc codzienne zakupy
    Czy wiesz, co jesz? Poradnik konsumenta, czyli na co zwracać uwagę, robiąc codzienne zakupy
    Autorzy:
    Wyjątkowy poradnik dla każdego, kto udaje się na zakupy i chce być świadomym co warto kupić a co należy omijać! Masło, mleko, chleb. Codzienny koszyk z zakupami. Tylko czy to, co do niego wrzucamy, je...
    czytelników: 1 | opinie: 47 | ocena: 7,15 (248 głosów) | inne wydania: 1
  • Kraina Fast Foodów
    Kraina Fast Foodów
    Autor:
    Seria: Spectrum [Muza]
    Historia fast foodu jest do tego stopnia opowieścią o powojennej Ameryce, że fakt ten jednocześnie fascynuje i przeraża. Choć stworzony przez garstkę indywidualistów, przemysł szybkich dań doprowadz...
    czytelników: 1 | opinie: 5 | ocena: 6,93 (43 głosy) | inne wydania: 1
  • Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie
    Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie
    Autorzy:
    W swojej książce Campbell, który ma za sobą 40 lat bycia biochemikiem żywienia, przywołuje i interpretuje wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowa...
    czytelników: 1 | opinie: 47 | ocena: 8,19 (357 głosów)
  • Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej
    Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej
    Autorzy:
    Najważniejsze zasady "Ekonomii gastronomii": - Planujcie posiłki z wyprzedzeniem - Kupujcie mądrze i oszczędnie - Nie marnujcie jedzenia - Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posi...
    czytelników: 1 | opinie: 6 | ocena: 5,35 (26 głosów)
  • Pyszne 25
    Pyszne 25
    Autor:
    Anna Starmach, jurorka MasterChefa i absolwentka prestiżowej francuskiej szkoły Le Cordon Bleu, udowadnia, że szybko i tanio można wyczarować wspaniałe potrawy. I mało tego, nie trzeba być mistrzem ku...
    czytelników: 1 | opinie: 48 | ocena: 7,38 (226 głosów)
  • Mała paryska kuchnia
    Mała paryska kuchnia
    Autor:
    "Klasyczne francuskie przepisy w świeżej i prostej oprawie. Książka zawiera 120 prostych przepisów na tradycyjne francuskie potrawy, w tym te najbardziej znane: od bouillabaise i boeuf Bourguignon po...
    czytelników: 1 | opinie: 3 | ocena: 7,78 (55 głosów)
  • Zjadanie zwierząt
    Zjadanie zwierząt
    Autor:
    Gdy Jonathanowi Safranowi Foerowi urodził się syn, chciał się dowiedzieć, jak powinien go karmić i czym naprawdę jest mięso. Skąd pochodzi? Jak się je produkuje? Jak traktowane są zwierzęta i czy to w...
    czytelników: 1 | opinie: 68 | ocena: 7,43 (442 głosy) | inne wydania: 1
  • Zamień chemię na jedzenie
    Zamień chemię na jedzenie
    Autor:
    Książka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku! Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego bat...
    czytelników: 1 | opinie: 174 | ocena: 7,18 (995 głosów)
  • Pyszne 25. Nowa porcja przepisów
    Pyszne 25. Nowa porcja przepisów
    Autor:
    Smakowite dania w zaledwie 25 minut i za nie więcej niż 25 złotych! W książce znajdziesz 70 nowych i jeszcze lepszych przepisów prosto z kuchni Ani Starmach. Zaskocz swoich bliskich i w zaledwie 25 m...
    czytelników: 1 | opinie: 17 | ocena: 7,49 (121 głosów)
  • Cukier, sól, tłuszcz. Jak uzależniają nas koncerny spożywcze
    Cukier, sól, tłuszcz. Jak uzależniają nas koncerny spożywcze
    Autor:
    Jesteśmy uzależnieni od soli, cukru i tłuszczu. Najwięksi producenci żywności używają tych trzech prostych składników do tworzenia jak najbardziej kuszących produktów jak najmniejszym kosztem. W książ...
    czytelników: 1 | opinie: 18 | ocena: 7,11 (114 głosów)
  • O jabłkach. 40 przepisów z jabłkami na śniadanie, obiad, kolację i deser
    O jabłkach. 40 przepisów z jabłkami na śniadanie, obiad, kolację i deser
    Autor:
    Książka zawiera 40 przepisów na dania z wykorzystaniem jabłek, od śniadań, przez obiady, na deserach kończąc z pięknymi fotografiami (w sumie 71 zdjęć) autorstwa Krzysztofa Kozanowskiego, którego kuli...
    czytelników: 1 | opinie: 2 | ocena: 7,84 (31 głosów)
  • Piąty smak. Rozmowy przy jedzeniu
    Piąty smak. Rozmowy przy jedzeniu
    Autor:
    Słony, słodki, gorzki, kwaśny i… UMAMI! Piąty smak jest niczym szósty zmysł. Wykracza ponad doznania zarezerwowane dla podniebienia. Trudno go nazwać, a dla wielu osób jest nieosiągalny. Niektórzy po...
    czytelników: 1 | opinie: 10 | ocena: 7,41 (51 głosów)
  • Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
    Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
    Autor:
    Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował "Fizjologię...
    czytelników: 1 | opinie: 7 | ocena: 7,25 (40 głosów) | inne wydania: 2
  • Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie
    Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie
    Autor:
    Kuchnia wegetariańska nie musi być nudna i trudna! Ta książka udowadnia, że bez problemów można zamienić dotychczasową dietę na talerz pysznej zieleniny. Zielenina na talerzu to kompozycja ponad 100 o...
    czytelników: 1 | opinie: 1 | ocena: 7 (11 głosów)
  • Zielono & zdrowo
    Zielono & zdrowo
    Autorzy:
    Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida – niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika makaronów, pizzy i słodyczy… Efektem ich wspólnych...
    czytelników: 1 | opinie: 2 | ocena: 7,46 (13 głosów)
  • O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie
    O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie
    Autor:
    Książka zawiera 45 przepisów na chleby, bułeczki i inne wypieki. A także porady autorstwa Elizy Mórawskiej (autorki bloga www.whiteplate.com). Zdjęcia wykonał Krzysztof Kozanowski, którego kulinarne f...
    czytelników: 1 | opinie: 2 | ocena: 8,19 (21 głosów)
  • Cukier – cichy zabójca. Jak pozbyć się uzależnienia od największej trucizny naszych czasów
    Cukier – cichy zabójca. Jak pozbyć się uzależnienia od największej trucizny naszych czasów
    Autorzy:
    Cierpisz na dolegliwości, których lekarze nie umieją zdiagnozować – tajemnicze wysypki, nieprzewidywalne problemy trawienne, wyniszczające bóle głowy, wahania nastroju i energii, stałe uczucie zmęczen...
    czytelników: 1 | opinie: 10 | ocena: 6,21 (56 głosów)

Popularne półki
Stwórz taką samą półkę

Znajdź nas na Facebooku

zgłoś błąd zgłoś błąd