Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Dietetyka/zdrowie (15)
  • Kuchnia i medycyna
    Kuchnia i medycyna
    Autorzy:
    Jak dzięki właściwemu odżywianiu zapobiegać kłopotom zdrowotnyma Jak jest zależność między występowaniem tzw. chorób cywilizacyjnych z zawartością witamin, mikroelementów i innych związków w codzienne...
    czytelników: 107 | opinie: 4 | ocena: 7,03 (39 głosów)
  • Podstawy biochemii
    Podstawy biochemii
    Autor:
    W podręczniku przedstawiono podstawowe wiadomości o składzie i funkcjach komórki, energetyce i katalizie przemian biochemicznych oraz o koenzymach, witaminach i związkach pokrewnych. Przedstawiono w n...
    czytelników: 24 | opinie: 1 | ocena: 6 (6 głosów) | inne wydania: 1
  • Skutek Uboczny Śmierć. Czy wiesz jakie leki łykasz?
    Skutek Uboczny Śmierć. Czy wiesz jakie leki łykasz?
    Autor:
    Wyznania pracownika koncernu farmaceutycznego Koncernom farmaceutycznym zależy na tym, żebyśmy byli stale chorzy. Chcą nam wmówić różne dolegliwości. A jedynym powodem takiego postępowania jest chęć...
    czytelników: 504 | opinie: 31 | ocena: 7,13 (144 głosy)
  • Kosowska kuchnia jarska : na podstawie diety stosowanej przez dr. Apolinarego Tarnawskiego w Kosowie
    Kosowska kuchnia jarska : na podstawie diety stosowanej przez dr. Apolinarego Tarnawskiego w Kosowie
    Autor:
    Kosów - miasto powiatowe w województwie stanisławowskim, otoczone górami Beskidu Huculskiego, od początku XX wieku znane uzdrowisko. Przyjeżdżano tam nie tylko ze względu na uroki krajobrazu Pokucia,...
    czytelników: 9 | opinie: 1 | ocena: 6,5 (4 głosy)
  • Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
    Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
    Autorzy:
    Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic! Zagadnienia opisane w książce: - aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić w...
    czytelników: 49 | opinie: 2 | ocena: 7,92 (13 głosów)
  • Superantyoksydanty czyli leki XXI wieku w naszym jedzeniu
    Superantyoksydanty czyli leki XXI wieku w naszym jedzeniu
    Autor:
    Superantyoksydanty - droga do zachowania młodości i dobrego samopoczucia! Witaminy A, C, E, selen, czosnek, miłorząb to składniki, które coraz częściej spotykamy nie tylko w preparatach leczniczych i...
    czytelników: 13 | opinie: 0 | ocena: 7,25 (4 głosy)
  • Biochemia.
    Biochemia.
    Autorzy:
    Seria: Krótkie wykłady [Wydawnictwo Naukowe PWN]
    Biochemia to podręcznikowy przewodnik dla studentów nauk przyrodniczych i medycznych, wykładowców i wszystkich zainteresowanych biochemią.
    czytelników: 30 | opinie: 3 | ocena: 7,2 (15 głosów)
  • Fitness mózgu
    Fitness mózgu
    Autorzy:
    Jak wzmacniać sprawność mózgu w każdym wieku? Jak zachować sprawność i jasność umysłu do później starości? Elkhonon Goldberg i Alvaro Fernandez wraz z Pascale Michelonem - mistrzowie popularyzacji wie...
    czytelników: 133 | opinie: 7 | ocena: 6,22 (23 głosy)
  • Zdrowie zaczyna się w brzuchu
    Zdrowie zaczyna się w brzuchu
    Autorzy:
    "Zdrowie zaczyna się w brzuchu" Justina i Erici Sonnenburgów to książka, która uczula nas na zależność między dobrymi bakteriami a odpornością. Mikroflora jelit jest niepowtarzalna i wpływa...
    czytelników: 197 | opinie: 7 | ocena: 7,11 (36 głosów)
  • Jedz inaczej. Dlaczego jemy to, co jemy
    Jedz inaczej. Dlaczego jemy to, co jemy
    Autor:
    Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie zjadamy więcej, a kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej? Czy wiecie, że nagrad...
    czytelników: 199 | opinie: 35 | ocena: 6,06 (70 głosów)
  • Wiecznie młody
    Wiecznie młody
    Autor:
    Seria: Z żukiem [W.A.B.]
    Brawurowo napisana i prawdopodobnie najciekawsza lekcja biologii w tym stuleciu. Jak żyć, aby być wciąż młodym i w pełni sił? Czy możemy przedłużyć swoje życie albo zatrzymać starość? Bill Gifford, od...
    czytelników: 91 | opinie: 2 | ocena: 7,31 (16 głosów)
  • Cukier – cichy zabójca. Jak pozbyć się uzależnienia od największej trucizny naszych czasów
    Cukier – cichy zabójca. Jak pozbyć się uzależnienia od największej trucizny naszych czasów
    Autorzy:
    Cierpisz na dolegliwości, których lekarze nie umieją zdiagnozować – tajemnicze wysypki, nieprzewidywalne problemy trawienne, wyniszczające bóle głowy, wahania nastroju i energii, stałe uczucie zmęczen...
    czytelników: 139 | opinie: 7 | ocena: 6,4 (43 głosy)
  • Kto nam podkłada świnię?
    Kto nam podkłada świnię?
    Autorzy:
    Pierwsza antydietetyczna książka w Polsce! Przestałeś jeść frytki i czipsy, bo uwierzyłeś, że dostaniesz od nich raka? Znów wydałeś kupę pieniędzy na jajka z eko hodowli, bo są zdrowsze od tych ze s...
    czytelników: 193 | opinie: 26 | ocena: 6,47 (53 głosy)
  • Zdrowa lekkość brzucha
    Zdrowa lekkość brzucha
    Autor:
    Nieprzyjemne wzdęcia, dyskomfort, ciężkość, a czasem otyłość i zaparcia to dolegliwości, które chronicznie dokuczają milionom ludzi. Z powodów anatomicznych w szczególny sposób prześladują one kobiety...
    czytelników: 116 | opinie: 8 | ocena: 7,73 (33 głosy)
  • Zdrowa woda. Eliksir młodości i piękna
    Zdrowa woda. Eliksir młodości i piękna
    Autor:
    Bez miksera, bez wyciskarki do soków i bez wysiłku zrobisz zdrowy i smaczny napój, który nawodni i oczyści twój organizm. Wystarczy tylko ok. 15 minut, woda, lód, kilka ulubionych owoców, warzyw i zió...
    czytelników: 79 | opinie: 5 | ocena: 7,23 (13 głosów)

Popularne półki
Stwórz taką samą półkę

Znajdź nas na Facebooku

zgłoś błąd zgłoś błąd