Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Permakultura (20)
  • Rewolucja źdźbła słomy. Naturalne metody upraw
    Rewolucja źdźbła słomy. Naturalne metody upraw
    Autor:
    Jedynie kilka książek napisanych w naszych czasach ma siłę zmieniania świadomości sposobu życia. Do nich właśnie należy "Rewolucja źdźbła trawy" Masanobu Fukuoki. Poruszony sposobem, w jaki...
    czytelników: 26 | opinie: 1 | ocena: 6,8 (5 głosów)
  • Żywopłoty. Rodzaje, kształty, pielęgnacja.
    Żywopłoty. Rodzaje, kształty, pielęgnacja.
    Autorzy:
    Żywopłoty mogą pełnić różną rolę być ścianką działową, parawanem odgradzającym od wściebskich sąsiadów czy zieloną przegrodą zasłaniającą grządkę z warzywami. Są przy tym oryginalną ozdobą każdego ogr...
    czytelników: 2 | opinie: 0 | ocena: 6 (1 głos)
  • Uprawiamy grzyby w ogrodzie
    Uprawiamy grzyby w ogrodzie
    Autor:
    Faktem jest, że w Polsce bardzo popularne są grzyby leśne, Faktem jest, że w Polsce bardzo popularne są grzyby leśne, jednak powinniśmy ograniczyć ich zbieranie z uwagi na fakt, że bardzo łatwo absorb...
    czytelników: 4 | opinie: 0 | ocena: 0 (0 głosów)
  • Ogród w zgodzie z naturą
    Ogród w zgodzie z naturą
    Autor:
    Dzieło o zgodnej z naturą uprawie warzyw, owoców i kwiatów. Szczególnie przydatne są rozdziały dotyczące ochrony roślin, ponieważ właśnie w ochronie przed chorobami i szkodnikami zawiera się istota up...
    czytelników: 10 | opinie: 1 | ocena: 8 (3 głosy) | inne wydania: 2
  • Domowe sery masło i jogurt we współczesnej kuchni
    Domowe sery masło i jogurt we współczesnej kuchni
    Autor:
    Przekonaj się, że domowy wyrób nabiału może stać się pasjonującym hobby ! W niniejszej książce znajdziesz receptury nie tylko na wyborne sery miękkie (np. mozarellę czy ricottę), ale także na smakowit...
    czytelników: 19 | opinie: 0 | ocena: 8 (1 głos)
  • Ogród Biodynamiczny
    Ogród Biodynamiczny
    Autor:
    Jeśli chcesz się dowiedzieć: - jak założyć ogród biodynamiczny; - jaki wpływ na przebieg procesów zachodzących w ogrodzie ma Księżyc w różnych fazach i cyklach; - w jakim czasie, zgodny...
    czytelników: 8 | opinie: 1 | ocena: 8 (2 głosy)
  • Smakosz w ogrodzie. Podręcznik uprawy ekologicznej
    Smakosz w ogrodzie. Podręcznik uprawy ekologicznej
    Autor:
    Chcesz uprawiać smaczne dodatki do potraw we własnym ogrodzie, szklarni a nawet na parapecie okiennym i cieszyć się świeżym i zdrowym jedzeniem? Smakosz w ogrodzie to poradnik uprawy ekologicznej dla...
    czytelników: 2 | opinie: 0 | ocena: 0 (0 głosów)
  • Edukacja ogrodnika
    Edukacja ogrodnika
    Autor:
    W książce tej Russell Page podaje sposób na skomponowanie ogrodu czerpiącego energię z otoczenia, określa, które rośliny będą się czuły najlepiej na danym stanowisku. Podpowiada, jak radzić sobie ze z...
    czytelników: 16 | opinie: 1 | ocena: 8,75 (4 głosy)
  • Ogrody skalne
    Ogrody skalne
    Autor:
    W tej książce znajdziesz: ponad 220 ilustracji, rysunków i fotografii przedstawiających sposób wykonania skalniaka i uprawiane w nim rośliny, opis ponad 400 gatunków roślin nadających się do uprawy w...
    czytelników: 2 | opinie: 0 | ocena: 6 (1 głos)
  • Domowe konserwowanie żywności
    Domowe konserwowanie żywności
    Autor:
    Domowe konserwowanie żywności. Wekowanie, zamrażanie, suszenie, robienie solanek i przechowywanie w piwnicy owoców, ziół i warzyw. Ciesz się owocami i warzywami zachowującymi świeżość przez cały rok....
    czytelników: 10 | opinie: 0 | ocena: 7 (2 głosy)
  • Z uchem przy ziemi, czyli jak zrozumieć swój ogród
    Z uchem przy ziemi, czyli jak zrozumieć swój ogród
    Autor:
    Niewielu z nas zna, a jeszcze mniej rozumie procesy zachodzące w naszych ogrodach. W jaki sposób rośliny stają się takie, jakie są? Dlaczego mają takie piękne kwiaty? Jak bardzo zmieniłoby się wszystk...
    czytelników: 19 | opinie: 1 | ocena: 7,5 (6 głosów)
  • Wszystko o sadzonkach. Rozmnażanie roślin od A do Z
    Wszystko o sadzonkach. Rozmnażanie roślin od A do Z
    Autor:
    Bogato ilustrowane kompendium wiedzy o rozmnażaniu: - drzew i krzewów, - bylin, - kwiatów letnich, - roślin doniczkowych, - warzyw, - ziół, w czytelnym układzie alfabetycznym. Metody rozmnażania z na...
    czytelników: 3 | opinie: 0 | ocena: 0 (0 głosów)
  • Permakultura Seppa Holzera
    Permakultura Seppa Holzera
    Autor:
    Sepp Holzer, znany jako „rolniczy buntownik”, opisuje w tej książce swoje doświadczenia zebrane w ciągu ponad 40 lat pracy w położonym w górach gospodarstwie Krameterhof, prowadzonym zgodnie z zasadam...
    czytelników: 35 | opinie: 3 | ocena: 8,3 (10 głosów)
  • Zioła w doniczkach
    Zioła w doniczkach
    Autorzy:
    Fachowy poradnik dla każdego: - 34 zestawy ziół w leczeniu częstych dolegliwości; - Kolorowe zdjęcia ukazują poszczególne czynności przy przygotowywaniu preparatów ziołowych - odwarów, naparów, maści,...
    czytelników: 6 | opinie: 1 | ocena: 6 (1 głos)
  • Domowy wyrób serów
    Domowy wyrób serów
    Autor:
    Witajcie w świecie serów!Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczkówPrzemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w...
    czytelników: 8 | opinie: 0 | ocena: 7 (2 głosy)
  • Księga owoców leśnych. Kuracje i przetwory
    Księga owoców leśnych. Kuracje i przetwory
    Autor:
    Godne polecenia kompendium medycyny naturalnej opartej na dziko rosnących owocach, takich jak bez czarny, berberys zwyczajny, borówka czernica, głóg jedno- i dwuszyjkowy, jarząb pospolity (jar...
    czytelników: 5 | opinie: 0 | ocena: 0 (0 głosów)
  • Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu, ziaren, nabiału, strączków i innych produktów
    Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu, ziaren, nabiału, strączków i innych produktów
    Autor:
    Najbardziej wyczekiwana książka kulinarna 2016 roku! Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivante przedstawia polsk...
    czytelników: 128 | opinie: 3 | ocena: 8,27 (11 głosów) | inne wydania: 1
  • Amatorska hodowla wybranych gatunków ssaków
    Amatorska hodowla wybranych gatunków ssaków
    Autor:
    Książka jest kontynuacją publikacji Zwierzęta amatorskie i towarzyszące pod redakcją M. O. Lorka i A. Gugołka (2008). Zawiera opis m.in. skoczka pustynnego, susła, nutrii, walabii, lotopałanki, żenety...
    czytelników: 4 | opinie: 0 | ocena: 0 (0 głosów)
  • Żywopłoty. Zakładanie i pielęgnacja
    Żywopłoty. Zakładanie i pielęgnacja
    Autor:
    Żywopłoty zakładanie i pielęgnacja to poradnik z obszernym katalogiem roślin polecanych na różnerodzaje żywopłotów. Z poradnika dowiesz się:* jaki rodzaj żywopłotu jest najlepszy na twoją działkę* jak...
    czytelników: 2 | opinie: 0 | ocena: 0 (0 głosów)
  • Rośliny nas ocalą
    Rośliny nas ocalą
    Autor:
    Książka o roślinach leczniczych zdolnych puścić koncerny farmaceutyczne z torbami. Miriam Borovich dorastała w rodzinie, w której praktykowano leczenie naturalne. Wyniosła z domu szeroką wiedzę i doś...
    czytelników: 209 | opinie: 6 | ocena: 6,28 (25 głosów)

Popularne półki
Stwórz taką samą półkę

Znajdź nas na Facebooku

zgłoś błąd zgłoś błąd