Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Lubimyczytać.pl to:
społeczność 487 tys. zakochanych w książkach
ponad 899 tys. recenzji
ponad 247 tys. książek
własna biblioteczka
system rekomendacji
Najnowsze opinie czytelników
książek: 118
Ania | 2010-12-14
Na półkach: Posiadam, Ulubione, Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

pomimo banalności, książka dobra. prawdziwa. jestem tylko ciekawa czy to osobiste przezycia autora czy historia wymyślona.

książek: 1
Justa | 2010-12-14
Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

Fantastyczna książka,do której wracałam już kilka razy. Zmotywowała mnie żeby się zmienić i dzięki niej uwierzyłam, że mogę to zrobić bez niczyjej pomocy. Czytałam ją ze łzami w oczach. Nie znam drugiej książki na Polskim rynku tak prosto i mądrze opisującej to co dzieje się kiedy chcemy się odchudzić i nie do końca nam wychodzi.

książek: 3387
klaudiabla2 | 2010-12-14
O książce: Drugi
Dodana: bardzo dawno temu

Już od dawna chciałam przeczytać jakąś książkę tej autorki. Pozytywne recenzje czytałam prawie wszędzie. I skusiłam się. Moją uwagę przyciągnęło nowe wydanie w twardej oprawie z 2010 roku. Pozwoliłam sobie na tę ekstrawagancję. Przyciągnął mnie też ciekawy opis. Książka opisuje życie dwóch chłopaków-Arka i Hadriana. Pierwszy jest trochę podobny do mnie. Nieśmiały, jąka się(no może z wyjątkiem tego), ma pewne kłopoty z nawiązywaniem kontaktów z płcią przeciwną. Jego mama zmarła, mieszka z tatą Adamem bratem Emilem, który ma się niedługo ożenić. Hadrian jest przystojny, zakochują się w nim wszystkie dziewczyny. Czuje się jednak bardzo samotny. Dodatkowo matka, która zdaje się całkowicie go nie rozumieć. Bardzo fajna książka. Nietypowa, ponieważ opowiada o chłopakach, co raczej w młodzieżówkach często się nie zdarza. Bo nie jest to jakieś zwykłe czytadło. Ewa Nowak porusza w nim wiele ważnych problemów jakie ma każdy współczesny nastolatek: kłopoty z nauką, płcią przeciwną, rodzicami....

książek: 3387
klaudiabla2 | 2010-12-14
O książce: Biały Kieł
Dodana: bardzo dawno temu

Pierwsza powieść Jacka Londona na moim koncie. Wcześniej był tylko zbiór opowiadań ,,Opowieści Mórz Południowych”. Tak jak i wtedy książka mi się bardzo podobała. Nie znalazłam w niej żadnych wad, ale nie jest też jakoś specjalnie ambitna, więc nie dostanie 6. Ale zacznijmy od początku. Pierwsze co mnie urzekło i zauroczyło w tej książce to zniewalające opisy przyrody. Były tak realistyczne, że momentami czułam ten przejmujący chłód panujący w tamtym regionie. Autor wspaniale wczuł się w rolę swojego głównego bohatera- wilka Białego Kła. Znakomicie opisuje jego psychikę, odczucia. Polecam, nie jest to taka zwykła przygotówka, gdyż niesie ona ze sobą wiele wartości. Całkiem niedawno dowiedziałam się, że to lektura. Tylko dlaczego ja, ani żaden mój znajomy jej nie przerabiał?

książek: 380
Qlka | 2010-12-14
Na półkach: Chcę przeczytać, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

posiadam inne wydania, ale angielskie.
po wersji polskiej i filmie, angielskie przypomnienie.

książek: 380
Qlka | 2010-12-14
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

koniecznie do przeczytania przed oglądnięciem filmu.
piękna, straszna, wzruszająca, okrutna i prawdziwa.

książek: 89
Nivalinda | 2010-12-14
O książce: Lodowa Kraina
Na półkach: Ulubione, Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

"Po tylu gorzkich dniach
dali ci nadzieję, marynarzu.
Czas więc, kapitanie, otrząsnąć się,
porzucić dom i wyruszyć znowu na morze."

Ulysses Moore

książek: 380
Qlka | 2010-12-14
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

jeśli ktoś nielubi amerykańskiego sposobu pisania o psychologii to nie polecam

książek: 89
Nivalinda | 2010-12-14
O książce: Mistrz piorunów
Na półkach: Ulubione, Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

"Trzy kolumny wskażą dróżkę w trawie,
która prowadzi do granicy wody.
Jeśli brama będzie zamknięta,
pamiętajcie, żeby nie stukać.
Natomiast nie będzie nie grzecznie
zamknąć wodę."

Ulysses Moore

książek: 380
Qlka | 2010-12-14
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

choć jednego Hołownię przeczytać trzeba. może to być ta książka jak najbardziej

książek: 380
Qlka | 2010-12-14
O książce: Szczurzyca
Na półkach: Ulubione, Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

ulubiona.
nie wszystkim się może podobać.
specyficzna Grass'owsko.
czytana razy chyba 4

książek: 89
Nivalinda | 2010-12-14
O książce: Ukryte miasto
Na półkach: Ulubione, Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

"Kiedy gubię biały, za dębem z haczykami,
U bliźniaczej jodły pomoc odnajduję.
Czarny jest dom o tysiącu wezwań,
Mówią, że indygo mi gniazdo wskazuje!"

Ulysses Moore

książek: 1024
Evita | 2010-12-14
O książce: Makabryczna gra
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

Kupiłam,bo była w promocji,nie znałam wcześniej tego autora.Dobrze się czyta,akcja nie jest rozwleczona.

książek: 89
Nivalinda | 2010-12-14
O książce: Pierwszy Klucz
Na półkach: Ulubione, Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

"Kiedy na koniec już sekret odkryjesz,
na moją prośbę troskliwie go strzeż,
bądź bardzo dyskretny - milcz, póki żyjesz,
jeśli Kilmore Cove ocalić chcesz."

Ulysses Moore

książek: 89
Nivalinda | 2010-12-14
O książce: Kamienni Strażnicy
Na półkach: Ulubione, Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

"Przyjacielu podróżniku,
jeśli chcesz jechać w świat,
musisz kochać bez tchu
i piasek, i wiatr,
a przyjaciół mieć stu."

Ulysses Moore

książek: 89
Nivalinda | 2010-12-14
O książce: Wyspa Masek
Na półkach: Ulubione, Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

"W snach jesteśmy
zwykłymi marynarzami,
nie kapitanami, lecz ludźmi
na pokładzie, którzy nigdy
nie wiedzą, jak dopłynąć
do pięknych portów."

Ulysses Moore

książek: 250
Luńka | 2010-12-14
O książce: Brudnopis
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

Opinia zaznaczona jako spoiler. Pokaż ją.

„Brudnopisem” obdarował mnie Święty Mikołaj, 6 grudnia. Oczarowana pierwszymi dwoma częściami z serii o Patrolach Łukjanienki byłam przekonana, że i ta pozycja mi się spodoba. Po ukończeniu jej lektury, muszę powiedzieć, że raczej się nie zawiodłam. A dlaczego nie jestem pewna, dlaczego umieściłam w recenzji to „raczej” – to postaram się wyjaśnić niżej.

Kirył Maksimow jest zwykłym, szarym mieszkańcem Moskwy. Rodzice kupili mu kawalerkę, w której żyje wraz ze swoim ukochanym psem, żyje monotonią życia, pracując w firmie komputerowej i zajmując się wszystkimi tymi zwyczajnymi rzeczami, do których człowiek przez lata przywykł. Wszystko zmienia się, gdy bohater pewnego zimowego dnia zastaje w swoim mieszkaniu nieznajomą kobietę, wszystko wskazuje, że mieszkanie należy do niej od trzech lat, natomiast Kirył powoli traci swoje życie, gdy zapomina go rodzina, znajomi, współpracownicy… Coraz bardziej zagłębiając się w ten dziwny proces, mężczyzna odkrywa, że nie jest zupełnie zwyczajny i...

książek: 380
Qlka | 2010-12-14
O książce: Jedenaście minut
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

a jest i trzeci Coelho (do trzech razy sztuka).
ciekawa, ładna.

książek: 89
Nivalinda | 2010-12-14
O książce: Dom Luster
Na półkach: Ulubione, Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

"Samotny pozostał król,
który przegra swoją partię.
Chce wygrać z trójką,
i trójce zgotuje śmierć."

Ulysses Moore

książek: 380
Qlka | 2010-12-14
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

koniecznie uzupełnić dalszymi częściami przygód Pana Kleksa!


Załóż konto za darmo!
Utwórz konto
Rejestrując się w serwisie akceptujesz regulamin i zgadzasz się z polityką prywatności.

Pobierz aplikację mobilną

Popularne półki

Znajdź nas na Facebooku

zgłoś błąd zgłoś błąd