Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Lubimyczytać.pl to:
społeczność 521 tys. zakochanych w książkach
ponad 971 tys. recenzji
ponad 256 tys. książek
własna biblioteczka
system rekomendacji
Najnowsze opinie czytelników
książek: 653
Klaudia | 2011-07-26
O książce: Roland
Na półkach: Przeczytane, Stephen King
Dodana: bardzo dawno temu

Wciągam się, jestem zaciekawiona - przedstawiona wizja wszechrzeczy i nieskończoności przypadła mi do gustu :)

książek: 46
PROfesorPL | 2011-07-26
O książce: Krew elfów
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

Wielka wojna o prawa, szpiegowska intryga,magia, i geralt osobiście

książek: 612
Iza | 2011-07-26
O książce: Wszystko o kotach
Dodana: bardzo dawno temu

Świetna książka dla wszystkich posiadających koty lub pragnących przygarnąć kotka :) W książce można znaleźć mnóstwo rad na temat jak wychować sobie grzecznego kotka, jak przyzwyczaić go np. wychodzenia na smyczy, korzystania z kuwety. Znajdują się tu także liczne informacje na temat chorób na jakie może być narażony kot i jak im zapobiegać.
Jedyna mała wada książki, to, że mało jest informacji jaką karmą żywić kotka (poza tym, że ma być dobra:P).
Polecam

książek: 46
PROfesorPL | 2011-07-26
O książce: Czas pogardy
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

co tu dużo mówić wiedzmin jest najlepszą grą i książką w swoim gatunku!

książek: 976
Tirindeth | 2011-07-26
O książce: Łaska utracona
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

Czy przykładna córka pastora może zmienić się w odważną, waleczną bohaterkę? Czy może będzie podatna na wszelkie zło, które spróbuje splamić jej czyste sumienie? Czy wierzymy w dobro tak bardzo, że będziemy stać z boku niewzruszeni i pewni siebie, gdy mrok zapragnie zawładnąć każdą jasną stroną w naszym życiu? Czy jesteśmy aż tacy… naiwni?

Grace Divine, grzeczna dziewczyna z „Dziedzictwa mroku”, w sequelu powieści Bree Despain ponownie odgrywa kluczową rolę w wydarzeniach. Po przejęciu klątwy na siebie, ratując swojego ukochanego i skazując siebie na wieczną walkę z darem, który może przejąć nad nią kontrolę, Grace zmienia poniekąd swoją rzeczywistość. Lecz mimo to nadal ma przy sobie ukochanego – Daniela, który nie pozwoli, by „ciemna strona mocy” posiadła duszę dziewczyny.

Jednak nagle coś zaczyna się zmieniać. Najpierw dziwny, tajemniczy telefon od Jude’a, brata Grace, a później zagadkowe zachowanie Daniela sprawiają, iż bohaterka zaczyna węszyć. I wtedy w jej świat wkracza...

książek: 0
| 2011-07-26
O książce: Krwiożercza bestia
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

Miałam w tej części mieszane uczucia ale nadal polecam.

książek: 0
| 2011-07-26
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

Bardziej ciekawa i wciągająca moim zdaniem. Ale nie tak szczera jak 1 część.

książek: 46
PROfesorPL | 2011-07-26
O książce: Zemsta Manitou
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

nie czytałem 1 ale ta część pokazuje klasę mastertona!

książek: 0
| 2011-07-26
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

Super książka polecam może troche podobna do Harry-ego Pottera ale swój urok też ma.

książek: 46
PROfesorPL | 2011-07-26
O książce: Rook
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

świetna książka ale raczej to jest przygodówka niż horror

Jim Rook walczący z siłami voodo boskie!!!

książek: 2508
justi | 2011-07-26
O książce: Jak to jest?
Dodana: bardzo dawno temu

Książka opisuje zjawiska i przedmioty, z jakimi mamy na co dzień do czynienia, a zwykle nie zastanawiamy się jak powstają i skąd się biorą.

książek: 234
Demanroe | 2011-07-26
O książce: Córka Hitlera
Dodana: bardzo dawno temu

Książka o wielkim spisku - córka Hitlera chce dojść do władzy.Czytając ją odnosiłam dziwne uczucia - z jednej strony niektóre momenty są rzeczywiście zaskakujące i mogą na chwilę oderwać od czytania w sensie pozytywnym,ale za dużo jest dla mnie niewyjaśnionych i mocno uwikłanych spraw.Tym samym zakończenie jest średnio zrozumiałe.Jednak warto ją przeczytać,ażeby na moment oderwać się od rzeczywistości i poczytać o czymś niemożliwym.

książek: 112
Angelika | 2011-07-26
Na półkach: Ulubione, Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

Tego autora książki są superowe i polecam całą reszte

książek: 501
Bosy_Antek | 2011-07-26
O książce: Filary Ziemi tom I
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

Za dużo szczegółów architektonicznych w tej prozie. Jednak intrygi i napięcie zacne.
Warto!

książek: 268
kim | 2011-07-26
O książce: Mądrość Toskanii
Na półkach: Przeczytane, Bella Italia
Dodana: bardzo dawno temu

Żyjesz w mieście pachnącym spalinami? Nie znasz swoich sąsiadów? Kiedy ostatnio rozmawiałeś z Babcią? Pewnie dawno. Kontakty rodzinne? Wystarczą z rodzicami. Nie masz czasu na gotowanie? Jadasz byle co i byle gdzie? Denerwuje Cię szef? W zasadzie nie lubisz swojej pracy? Rozrywka? Tak, przed telewizorem. Znajomi? Płytkie relacje ograniczone do wypadów na piwo. Jeśli którekolwiek z tych stwierdzeń pasuje do Ciebie, to z pewnością powinieneś przeczytać „Mądrość Toskanii”, która pomoże Ci spojrzeć na swoje życie z innej perspektywy.

Z kolei, jeśli dbasz o kontakty sąsiedzkie, rodzinne. Pielęgnujesz przyjaźnie. Cenisz sobie zdrowy styl życia. Lubisz kontakt z naturą, dobre jedzenie, czy spacery, to ta książka utwierdzi Cię w przekonaniu, że postępujesz słusznie.

Autor nie podaje definicji tytułowej mądrości. Wypatruje jej w drobnych elementach toskańskiej rzeczywistości. Przedstawia życie Toskańczyków, które dla wielu może stać się inspiracją do zmian, nawet drobnych, ale...

książek: 384
Wiedźma | 2011-07-26
O książce: Psychotronik
Dodana: bardzo dawno temu

Kot jest sierotą.
Kot jest złodziejem.
Kot jest telepatą.
(Kot jest pół-Hydraninem.)

Kiedy dowiaduje się o swoich zdolnościach, jego życie biednego ulicznika diametralnie się zmienia. Ciężko określić czy na lepsze, czy gorsze. Na pewno na bardziej skomplikowane.

Jako że darzę wszelkiego rodzaju psioników szczególnym uwielbieniem, Kot od razu przypadł mi do gustu. On i cała gwardia jemu podobnych psychotroników. Niektórzy byli telekinetykami, inni empatami, prekognitami lub mieli zdolność teleportacji, ale wszyscy borykali się z tym samym problemem - dyskryminacją, niechęcią ludzi, bezpodstawnymi oskarżeniami.

Tak naprawdę jest to historia o tym jak pozostać człowiekiem, gdy nikt nawet nie wierzy w Twoje człowieczeństwo.
Jest to opowieść o przezwyciężaniu ograniczeń własnego umysłu i własnej niechęci do samego siebie.
Jest to obraz pokazujący jak wszystko może mieć dobre i złe strony i należy umieć wybrać tę właściwą ścieżkę i nią podążać.

książek: 112
Angelika | 2011-07-26
O książce: W poszukiwaniu domu
Na półkach: Ulubione, Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

Fajowska ksiązka dla starszych dzieci, która łatwo się czyta i jest fajna.polecam

książek: 501
Bosy_Antek | 2011-07-26
O książce: Nagrobek z lastryko
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

Definicja z Wikipedii:

Kiedy "emo" używamy w odniesieniu do cech i osobowości danej osoby, większość definicji emo określa osobę emo jako bardzo emocjonalną, wrażliwą, nieśmiałą, zamkniętą w sobie, ponurą i cichą. Ktoś przygnębiony i ze złamanym sercem jest czasami opisywany jako emo. Muzyka i poezja emo zawiera wiele odniesień do nieodwzajemnionej miłości i problemów emocjonalnych w związkach. Bycie melodramatycznym lub nadmiernie emocjonalnym jest również często łączone z byciem emo.

A teraz do rzeczy.

Mam problem z "Nagrobkiem z lastryko". Pierwsza połowa tej książki jest solidnym szpiegowskim spojrzeniem na naszą (polską) rzeczywistość. Szpieg patrzy na świat z przyszłości. Szpieg notuje to, co umyka żyjącemu tu i teraz obywatelowi RP.

Umyka nam konsumeryzm, do którego nie chcemy lub nie umiemy się przyznać. Nadmiar bodźców, bez których stałej dawki uschnęlibyśmy jak roślinki na pustyni Gobi. Powierzchowne i przypadkowe relacje międzyludzkie, których jedynym paliwem jest...

książek: 465
Nestii | 2011-07-26
O książce: Dolina Tęczy
Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam
Dodana: bardzo dawno temu

przypomina mi czasy dzieciństwa, mnie i rodzeństwo na łące w Koszalinie.

książek: 1217
Magda | 2011-07-26
O książce: Cyfrowa Twierdza
Na półkach: Przeczytane
Dodana: bardzo dawno temu

Przewidywalna akcja. Domyśliłam się, kto stoi za intrygą. Akcja zdecydowanie mniej dynamiczna niż w "Kodzie..." i "Aniołach...". Brown po raz kolejny powielił schemat. Dobra na leniwe wakacyjne popołudnie.


Pobierz aplikację mobilną

Popularne półki

Znajdź nas na Facebooku

zgłoś błąd zgłoś błąd